15.10.15

Un bonsái en la Toscana. Isabel Keats (ressenya en català)


 Pincha en la bandera para leer la versión en castellano

En Robert és un científic que està a punt de sintetitzar una vacuna contra el càncer. Una vacuna que serà efectiva i barata, però interessos farmacèutics i hospitalaris que guanyen cada any molts diners en concepte d'hospitalització, quimioteràpies, operacions posteriors... volen que aquesta vacuna no es comercialitzi mai. Després d'un intent d'assassinat, els mateixos que han finançat la seva investigació l'obliguen a acceptar a un guardaespatlles mentre acaba de finalitzar el seu treball.

El seu guardaespatlles serà la Lian, una dona delicada i menuda, que resultarà ser una contradicció en si mateixa. Delicada i forta. Innocent i amb saviesa mil·lenària. Amb uns orígens desconeguts, Lian va ser educada i criada en un temple Shaolin per monjos budistes. I quan se'n va anar del temple va començar a treballar en una empresa de seguretat.

Encara que té 26 anys no ha tingut relacions sexuals ni ha sentit cap desig per ningú. En Robert farà trontollar el seu món però cap dels dos acceptarà el que està sentint per l'altre. Creus que aconseguiran trobar una manera per poder estar junts?


Isabel Keats ens delecta amb una novel·la diferent. Si alguna cosa té aquesta autora és que totes les seves novel·les són diferents entre elles i, tot i que és inevitable que tingui el seu propi estil, no es limita a seguir un patró que li funciona i a canviar escenaris i personatges.

Les seves novel·les són de lectura fàcil, d'aquestes que et fan passar una bona estona i que són una distracció, amb tocs diversió i amb moments emotius que t'arriben al cor.

I què trobem aquí? Doncs un contacte amb una cultura mil·lenària com és la budista. I m'agrada. I els principis més famosos que coneixem (ja sigui a través de pel·lícules, llibres o dites) ens emmarquen aquesta novel·la. Per exemple, l'absència de la còlera per tenir un equilibri en el nostre interior.

Tant el personatge femení com el masculí arrosseguen un fet traumàtic en el seu passat, però així com a ella el trauma la fa més forta, a ell el sumeix en el cinisme i en l'amargor. Una metàfora de la felicitat, ja que la majoria de vegades ser feliç és una actitud, més que no pas simplement tenir sort a la vida.

El sexe serà una llarga espera de la gratificació. Una tensió sexual gairebé, gairebé des del principi no es resoldrà fins gairebé, gairebé al final. Això sí, estaran a prop moltes vegades...

La part graciosa de la novel·la és que la Lean de fet es diu Gràcil Sauce i en Robert decideix cridar-la amb mil noms d'arbres més l'adjectiu pertinent, un epítet de l'estat d'ànim de la protagonista. Original i fantàstic.

Vols passar una bona estona llegint una novel·la? Aquesta t'agradarà.

Un bonsái en la Toscana. Isabel Keats (reseña en castellano)

Clica sobre la bandera per a llegir la versió en català 

Robert es un científico que está a punto de sintetizar una vacuna contra el cáncer. Una vacuna que será efectiva y barata, pero intereses farmacéuticos y hospitalarios que ganan cada año mucho dinero en concepto de hospitalización, quimioterapias, operaciones posteriores... quieren que esa vacuna no se comercialice jamás. Después de un intento de asesinato, los mismos que han financiado su investigación le obligan a aceptar a un guardaespaldas mientras acaba de finalizar su trabajo.

Su guardaespaldas será Lian, una mujer delicada y de pequeña estatura, que resultará ser una contradicción en sí misma. Delicada y fuerte. Inocente y con sabiduría milenaria. Con unos orígenes desconocidos, Lian fue educada y criada en un templo Shaolin por monjes budistas. Y cuando se fue del templo empezó a trabajar en una empresa de seguridad. 

Aunque tiene 26 años no ha conocido varón ni ha sentido ningún deseo por nadie. Robert hará tambalear su mundo pero ninguno de los dos aceptará lo que está sintiendo por el otro. ¿Crees que conseguirán encontrar una manera para poder estar juntos?


Isabel Keats nos deleita con una novela diferente. Si algo tiene esta autora es que todas sus novelas no son distintas entre ellas y, aunque es inevitable que tenga su propio estilo, no se limita a seguir un patrón que le funciona y a cambiar escenarios y personajes. 

Sus novelas son de lectura fácil, de esas que te hacen pasar un buen rato y que son una distracción, con toques diversión y con momentos emotivos que te llegan al corazón.

Y ¿qué encontramos aquí? Pues un contacto con una cultura milenaria como es la budista. Y me gusta. Y los principios más famosos que conocemos (ya sea a través de películas, libros o dichos) nos enmarcan esta novela. Por ejemplo, la ausencia de la cólera para tener un equilibrio en nuestro interior.

Tanto el personaje femenino como el masculino arrastran un hecho traumático en su pasado, pero así como a ella el trauma la hace más fuerte, a él lo sume en el cinismo y en la amargura. Una metáfora de la felicidad, ya que la mayoría de veces ser feliz es una actitud, más que simplemente tener suerte en la vida.

El sexo va a ser una larga espera de la gratificación. Una tensión sexual casi, casi desde el principio no se va a resolver hasta casi, casi el final. Eso sí, estarán cerca muchas veces...

La parte graciosa de la novela es que Lean de hecho se llama Grácil Sauce y Robert decide llamarla con mil nombres de árboles más el adjetivo pertinente, un epíteto del estado de ánimo de la protagonista. Original y estupendo.

¿Quieres pasar un buen rato leyendo una novela? Esta te va a encantar. 

Blog de la escritora

Booktrailer