3.8.15

El libro de Jade. Saga Vanir. Lena Valenti (ressenya en català)

 
Pincha en la bandera para leer la versión en castellano 

Estem a Barcelona. Falten uns dies per a celebrar la revetlla de Sant Joan. Les fogueres, la coca, la diversió. Eileen Enerpo ha acabat la carrera de pedagogia i farta del control d'un pare que no l'estima, decideix anar a Anglaterra primer de vacances i després per a buscar un futur professional. La feina que ha fet fins ara dins l'empresa familiar com a relacions públiques no l'omple. El dia de la revetlla complirà 22 anys. Té ganes de ser lliure. 

Però una nit, just abans del seu aniversari, l'home més atractiu amb el que mai s'ha trobat entrarà a la seva habitació. Ella, que mai no ha respost a les insinuacions dels seus companys de facultat, sentirà com el seu cos reacciona davant d'un desconegut, qui sembla que és un vampir, i que l'està amenaçant. 

A través dels ulls de l'Eileen ens endinsem en un món de mitologia, màgia i sang al qual s'ha vist arrossegada en contra de la seva voluntat. I viurem amb ella les mateixes sensacions d'incertesa, por i desconeixement a tot el que l'envolta, i també valentia, intel·ligència i passió en la seva nova vida.

Cada llibre inclou la història romàntica sobre un dels personatges principals, que Lena Valenti perfila amb una qualitat extraordinària. Cada personatge tant femení com masculí té unes característiques úniques que el diferencien de la resta, i cada parella troba en la seva unió una fortalesa que no tenen les altres. Cada persona és diferent. Cada parella és única.

El tractament dels personatges femenins conté l'equilibri perfecte que requereix una saga d'aquest tipus. En un món ple de testosterona, les dones han de demostrar que són perfectament capaces de defensar-se, de pensar, de tenir els seus propis anhels, però aquesta independència no les limita a l'hora d'enamorar-se, de voler formar part d'algú. I aquest equilibri coherent i creïble és el que aconsegueix Lena Valenti amb gran mestria.

Tot i que cada llibre conclou la història amorosa d'una parella, hi ha una trama més gran que va avançant: la lluita per impedir que esclati la batalla final, el Ragnarök. Tot això està amanit amb sensualitat, tendresa, amistat, lleialtat, lideratge. I en cada història es posarà de manifest un aspecte, un trauma, un pes que haurà de superar. 

Aquesta saga té ofertes perquè vegi la llum com a sèrie televisiva i, si busqueu per Internet, trobareu vídeos que han penjat els fans sobre quins actors posarien en el paper dels personatges. Lena Valenti ha dit en alguna entrevista que, fins que no acabi la saga, no decidirà acceptar cap projecte, però sembla que és una possibilitat molt real. 

La saga Vanir és una de les millors sagues romàntiques envoltades de mitologia que he llegit mai. Per què? Què la diferencia de les altres? Doncs que Lena Valenti combina magistralment l'acció, amb la sensualitat i amb la reflexió. T'atrapa l'adrenalina de la batalla. T'emociona l'amor que es respira a cada acte dels personatges. I et fa pensar en temes que segur que, algun si més no, et toquen de prop. Però per damunt de tot, la fa creïble. Els canvis que pateixen els personatges són naturals i no grinyolen. Tot flueix d'una manera tan natural que fa que visquis aquesta saga com si estiguessis dins del llibre.

Aquesta saga et demana una i una altra vegada una relectura. Gaudeix cada vegada que la reprenguis.

Prepara't per a emocionar-te amb aquesta saga que t'atraparà "beag is beag" (mossegada a mossegada).


Llibres de la saga:
  1. El libro de Jade
  2. El libro de la sacerdotisa
  3. El libro de la elegida
  4. El libro de Gabriel
  5. El libro de Miya 
  6. El Libro de la Alquimista 
  7. El Libro de Ardan 
  8. El libro de Noah 
  9. El libro de los Bardos
     0. El libro del leder (preqüela)

El libro de Jade. Saga Vanir. Lena Valenti (reseña en castellano)

Clica sobre la bandera per a llegir la versió en català 

Estamos en Barcelona. Faltan unos días para celebrar la verbena de San Juan. Las hogueras, las cocas, la diversión. Eileen Enerpo ha terminado la carrera de pedagogía y harta del control de un padre que no la quiere, decide ir a Inglaterra primero de vacaciones y después para labrarse futuro profesional. El trabajo que ha hecho hasta ahora en la empresa familiar como relaciones públicas no la llena. El día de la verbena cumplirá 22 años. Tiene ganas de ser libre.

Pero una noche, justo antes de su cumpleaños, el hombre más atractivo con el que jamás se ha encontrado entrará en su habitación. Ella, que nunca ha respondido a las insinuaciones de sus compañeros de facultad, sentirá como su cuerpo reacciona ante un desconocido, que parece ser un vampiro, y que la está amenazando.

A través de los ojos de Eileen nos adentramos en un mundo de mitología, magia y sangre al cual se ha visto arrastrada en contra de su voluntad. Y viviremos con ella las mismas sensaciones de incertidumbre, miedo y desconocimiento a todo lo que la rodea, y también valentía, inteligencia y pasión en su nueva vida.

Cada libro incluye la historia romántica sobre uno de los personajes principales, que Lena Valenti perfila con una calidad extraordinaria. Cada personaje tanto femenino como masculino tiene unas características únicas que lo diferencian del resto, y cada pareja encuentra en su unión una fortaleza que no tienen las demás. Cada persona es diferente. Cada pareja es única.

El tratamiento de los personajes femeninos contiene el equilibrio perfecto que requiere una saga de este tipo. En un mundo lleno de testosterona, las mujeres han de demostrar que son perfectamente capaces de defenderse, de pensar, de tener sus propios anhelos, pero esa independencia no las limita a la hora de enamorarse, de querer formar parte de alguien. Y ese equilibrio coherente y creíble es lo que consigue Lena Valenti con gran maestría.

Aunque cada libro concluye la historia amorosa de una pareja, hay una trama mayor que va avanzando: la lucha para impedir que estalle la batalla final, el Ragnarök. Todo ello está aderezado con sensualidad, ternura, amistad, lealtad, liderazgo. Y en cada historia se pondrá de manifiesto un aspecto, un trauma, un peso que se tendrá que superar.

Esta saga tiene ofertas para que vea la luz como serie televisiva y, si buscáis por Internet, encontraréis videos que han colgado los fans sobre qué actores pondrían en el papel de los personajes. Lena Valenti ha dicho en alguna entrevista que, hasta que no acabe la saga, no decidirá aceptar ningún proyecto, pero parece que es una posibilidad muy real.

La saga Vanir es una de las mejores sagas románticas rodeadas de mitología que he leído nunca. ¿Por qué? ¿Qué la diferencia de las demás? Pues que Lena Valenti combina magistralmente la acción, con la sensualidad y con la reflexión. Te atrapa la adrenalina de la batalla. Te emociona el amor que se respira en cada acto de los personajes. Y te hace pensar en temas que seguro que, alguno por lo menos, te tocan de cerca. Pero por encima de todo, la hace creíble. Los cambios que sufren los personajes son naturales y no chirrían. Todo fluye de una manera tan natural que hace que vivas esta saga como si estuvieras dentro del libro.

Esta saga te pide una y otra vez una relectura. Disfruta cada vez que la retomes. 

Prepárate para emocionarte con esta saga que te atrapará "Beag is Beag" (mordisco a mordisco).


Llibres de la saga:
  1. El libro de jade
  2. El libro de la sacerdotisa
  3. El libro de la elegida
  4. El libro de Gabriel
  5. El libro de Miya 
  6. El Libro de la Alquimista 
  7. El Libro de Ardan 
  8. El libro de Noah 
  9. El libro de los Bardos
     0. El libro del leder (precuela)

La doma. Saga "Amos y mazmorras". Lena Valenti (ressenya en català)

Pincha en la bandera para leer la versión en castellano 

SINOPSI

Cleo, Leslie i Lion són amics des de petits. Ara són adults i tots tres treballen a l'FBI.

La Leslie desapareix de sobte, i l'FBI demana a la seva germana Cleo que col·labori amb ells, d'una banda, per a seguir amb la missió de la seva germana i, d'una altra, per a trobar-la i rescatar-la. La Cleo no s'ho pensa dues vegades, però la missió encomanada és una investigació sobre tràfic de blanques i de drogues que està enmig d'un joc de rol anomenat Dragones y mazmorras DS

Cleo i Lion tindran el paper d'una parella de submisa i dominant, i Leo la instruirà en les pràctiques del BDSM (Bondage, Disciplina, D/s, Sadisme i Masoquisme). Tots dos senten una profunda atracció des de fa anys, però les fustes i la crueltat seran la seva realitat a partir d'ara.

OPINIÓ

És sorprenent com la literatura romàntica amb pinzellades eròtiques i fins i tot pràctiques de bondage s'ha posat de moda entre la població femenina. Per què atrau tant una història que explica com un home domina físicament una dona, que li provoca dolor i que a més ella respon amb plaer a l'agressió? 

Francament, jo em sentia incapaç d'entendre-ho i rebutjava aquest tipus de novel·les. Des del meu punt de vista, convertir el dolor dels altres en excitació personal entra dins del terreny de la patologia.

Però va arribar un dia que tenia ganes de seguir llegint Lena Valenti. Només em quedaven les sis novel·les de la saga "Amos y mazmorras" i vaig pensar que les començaria a llegir i que si em resultaven ofensives les deixaria sense acabar.



Un cop més he d'admirar el talent de l'escriptora. Sí que és cert que el sexe que descriu és salvatge, però tal com ella ha dit alguna vegada, mai no és vulgar ni groller.



Què he descobert en els llibres de la saga? Moltes coses.

Que la pràctica del bondage no té a veure amb la humiliació.
Que el dolor no provoca plaer. És el mateix plaer, que és intens, el que toca el llindar del dolor.
I la més important: la confiança mútua.

El dominant necessita que el o la submisa hi confiï, perquè d'aquesta confiança neix el poder de la relació. El dominant ha de conèixer què li dóna plaer a la seva parella i ha de saber quins són els seus límits.

El submís o la submisa han de confiar en el fet que el seu dominant mai traspassarà els límits que pot aguantar. En aquest sentit dir la paraula de seguretat és un fracàs per a tots dos. Per al dominant perquè no ha sabut fins on podria arribar la submisa i per a la submisa perquè ha decebut la confiança que li tenia el seu dominant. Tot i que tot és consensuat sempre.



Lena Valenti inclou una llista de definicions i d'explicacions sobre aquesta pràctica sexual al final del llibre. Hi ha moltes pràctiques que, almenys a mi que desconec tot aquest món, em semblen estranyes. Però Lena Valenti fa arribar un missatge alt i clar: practicar el bondage no té res a veure amb patologies ni amb traumes ni amb humiliacions. El bondage té a veure amb el respecte, l'explotació de sensacions consensuades i amb la confiança extrema.

A més de la trama purament sexual, que ja de per si és interessant, Lena Valenti aprofita per incloure en la saga un tema tan important com és el tràfic de blanques. Tot i que el desenvolupament de la novel·la des del punt de vista estilístic és impecable, ens fa una altra reflexió: la clau del joc és el consens. Res no justifica que a ningú li robin la voluntat, ja sigui amb drogues o per la força. En un món clandestí que s'amaga dels ulls de la societat és més fàcil obtenir víctimes indefenses. Però Lena Valenti ensenya d'una manera tan contundent la diferència entre accedir voluntàriament a jugar i que t'obliguin a això que no deixa lloc a dubtes sobre el tema del que està parlant.

Els personatges femenins són valents fins a dir prou. Les submises, que podrien semblar pusil·lànimes i faltes de criteri o voluntat, tenen la gosadia necessària per a posar-se literalment en mans d'un altre, al qual lliuren la seva confiança si aquest la mereix.

Els dos últims llibres de la saga ja s'han publicat. La Reina de les Aranyes i Prince són uns personatges que clausuren de forma magistral tot l'entramat que ens ha mostrat l'escriptora. Cada parella ha estat la protagonista durant dos llibres i ens han ensenyat aspectes d'una sexualitat diferent d'una manera summament romàntica.

Si busqueu una novel·la depravada, vulgar, de sexe dur, no la trobareu en aquesta saga. Aquesta saga és romàntica amb tocs d'erotisme completament elegant.

Si teniu curiositat per saber què atrau tant d'aquests tipus de novel·les; si busqueu una novel·la romàntica; si us agraden les trames policíaques; si voleu conèixer llibres de Lena Valenti, no ho dubteu més. Teniu una saga molt interessant pendent de llegir.

Em dieu què us ha semblat?


Llibres de la saga


  1. La Doma
  2. El Torneo
  3. La Misión
  4. El Hechizo
  5. Quinta parte
  6. Sexta parte
  7. Séptima parte
  8. Octava parte


La doma. Saga "Amos y mazmorras". Lena Valenti (reseña en castellano)








Clica sobre la bandera per a llegir la versió en català 


SINOPSIS

Cleo, Leslie y Lion son amigos desde pequeños. Ahora son adultos y los tres trabajan en el FBI.

Leslie desaparece de repente, y el FBI pide a su hermana Cleo que colabore con ellos, por un lado, para seguir con la misión de su hermana y, por otro, para encontrarla y rescatarla. Cleo no se lo piensa dos veces, pero la misión encomendada es una investigación sobre trata de blancas y de drogas que está en medio de un juego de rol llamado Dragones y mazmorras DS.

Cleo y Lion tendrán el papel de una pareja de sumisa y dominante, y Leo la instruirá en las prácticas del BDSM (Bondage, Disciplina, D/s, Sadismo y Masoquismo). Ambos sienten una profunda atracción desde hace años, pero las fustas y la crueldad serán su realidad a partir de ahora.

OPINIÓN

Es sorprendente como la literatura romántica con pinceladas eróticas e incluso prácticas de bondage se ha puesto de moda entre la población femenina. ¿Por qué atrae tanto una historia que cuenta como un hombre domina físicamente una mujer, que le provoca dolor y que además ella responde con placer a la agresión?

Francamente, yo me sentía incapaz de entenderlo y rechazaba este tipo de novelas. Desde mi punto de vista, convertir el dolor de los demás en excitación personal entra dentro del terreno de la patología.

Pero llegó un día en que tenía ganas de seguir leyendo a Lena Valenti. Sólo me quedaban las seis novelas (ahora ocho) de la saga "Amos y mazmorras" y pensé que las comenzaría a leer y que si me resultaban ofensivas las dejaría sin terminar.

Una vez más he de admirar el talento de la escritora. Sí que es cierto que el sexo que describe es salvaje, pero tal como ella ha dicho alguna vez, nunca es vulgar ni grosero.

¿Qué he descubierto en los libros de la saga? Muchas cosas.
Que la práctica del bondage no tiene que ver con la humillación.
Que el dolor no provoca placer. Es el mismo placer, que es intenso, el que toca el umbral del dolor.
Y la más importante: la confianza mutua.

El dominante necesita que el o la sumisa confíe en él, porque de esa confianza nace el poder de la relación. El dominante debe conocer qué le da placer a su pareja y tiene que saber cuáles son sus límites.

El sumiso o sumisa deben confiar en que su dominante nunca traspasará los límites que puede aguantar. En este sentido, decir la palabra de seguridad es un fracaso para ambos. Para el dominante porque no ha sabido hasta dónde podría llegar la sumisa y para la sumisa porque ha decepcionado la confianza que le tenía su dominante. Aunque todo es consensuado siempre.

Lena Valenti incluye una lista de definiciones y explicaciones sobre esta práctica sexual al final del libro. Hay muchas prácticas que, al menos a mí que desconozco todo este mundo, me parecen extrañas. Pero Lena Valenti hace llegar un mensaje alto y claro: practicar el bondage no tiene nada que ver con patologías ni con traumas ni con humillaciones. El bondage tiene que ver con el respeto, la explotación de sensaciones consensuadas y con la confianza extrema.

Además de la trama puramente sexual, que ya de por sí es interesante, Lena Valenti aprovecha para incluir en la saga un tema tan importante como es la trata de blancas. Aunque el desarrollo de la novela desde el punto de vista estilístico es impecable, nos hace otra reflexión: la clave del juego es el consenso. Nada justifica que a nadie le roben la voluntad, ya sea con drogas o por la fuerza. En un mundo clandestino que se esconde de los ojos de la sociedad es más fácil obtener víctimas indefensas. Pero Lena Valenti enseña de una manera tan tajante la diferencia entre acceder voluntariamente a jugar y que te obliguen a ello que no deja lugar a dudas sobre el tema del que está hablando.

Los personajes femeninos son valientes hasta decir basta. Las sumisas, que podrían parecer pusilánimes y faltas de criterio o voluntad, tienen el arrojo necesario para ponerse literalmente en manos de otro, al cual entregan su confianza si éste la merece.

Los dos últimos libros de la saga ya se han publicado. La Reina de las Arañas y Prince son unos personajes que clausuran de forma magistral todo el entramado que nos ha mostrado la escritora. Cada pareja ha sido la protagonista durante dos libros y nos han enseñado aspectos de una sexualidad distinta de una manera sumamente romántica. 

Si buscáis una novela depravada, vulgar, de sexo duro, no la encontraréis en esta saga. Esta saga es romántica con toques de erotismo completamente elegante.

Si tenéis curiosidad por saber qué atrae tanto de este tipo de novelas; si buscáis una novela romántica; si os gustan las tramas policíacas; si deseáis conocer libros de Lena Valenti, no lo dudéis más. Tenéis una saga muy interesante pendiente de leer.

¿Me decís qué os ha parecido?



Libros de la saga
  1. La Doma
  2. El Torneo
  3. La Misión
  4. El Hechizo
  5. Quinta parte
  6. Sexta parte
  7. Séptima parte
  8. Octava parte