8.11.15

Vanderbilt Avenue. Anna Casanovas (ressenya en català)

 Pincha en la bandera para leer la versión en castellano

Jack Tabone compleix 18 anys, però en comptes de celebrar-ho com qualsevol adolescent normal, un fet desafortunat li farà abandonar el seu barri, Little Italy, per fer-se policia. Haurà de fer creure als seus dos millors amics, Nick i Sandy, que els menysprea i haurà d'afrontar la decepció dels seus pares quan els diu el que ha decidit. Però la veritat és que no tenia elecció. La mateixa policia li ha fet xantatge.

Deu anys després ha de tornar al barri per a investigar l'assassinat de l'Emmet Belcastro, l'única persona que sembla no pertànyer a la màfia. I la primera persona que ha descobert el cadàver i ha vist l'esquena de l'assassí és la neboda d'un cap de la màfia, la Siena. En Jack i la Siena sentiran una atracció immediata a la qual no seran capaços de posar-li fre. Ella no confia que en Jack es quedi amb ella. Ell no confia en la bondat de la Siena. Però més enllà del que pensen no podran aturar el que els dicta el cor.


Anna Casanovas és una escriptora que encarna a la perfecció el més pur gènere romàntic. Elegant i tendra, aquesta vegada complementa la història d'amor amb una trama de la màfia que resulta molt interessant. La idea que sobresurt d'aquesta novel·la és que cada persona és única i que no es pot jutjar a tot un col·lectiu de la mateixa manera. També veurem que som més amos de les nostres accions del que pugui semblar en un principi, perquè l'entorn condiciona, però no obliga; perquè la família pot transmetre uns valors (o tot el contrari), però en realitat ets tu mateix qui decideix sobre la teva vida; perquè som persones intel·ligents que hem de valorar les accions dels altres i no quedar-nos en la mera aparença.

El retrat dels emigrants que arriben a Amèrica amb les butxaques buides, el cor ple d'esperança i les mans disposades a treballar m'ha semblat d'una senzillesa punyent. El sentiment d'enyorança de la terra de la que provenen i d'agraïment de la terra que els dóna l'oportunitat de sobreviure serà la base d'una història d'amor, de sacrifici i de lluita molt significativa. Aquestes aptituds es transmetran. Sí o sí.

En Jack descobrirà moltes coses mentre investiga l'assassinat. Moltes de les dades estan en fitxes i expedients policials, però hi ha altres detalls que només sap el seu propi cor, encara que no en sigui conscient.

Tot i que és cert que les persones canvien i que certes circumstàncies endureixen, hi ha límits que una bona persona no és capaç de creuar. I acceptar que la teva intuïció no s'ha equivocat i que realment estimem els qui s'ho mereixen és un camí llarg i molt dur.

Però hi ha una sèrie de preguntes que es van fent els protagonistes al llarg de tota la novel·la: Podem estimar un assassí? Estimar-lo vol dir que tenim les mans igualment tacades de sang? I si en comptes d'un assassí és un estafador? Portem en la consciència el dolor de les famílies afectades? I si només compartim el menjar i l'allotjament? Som culpables dels actes d'altres persones si acceptem els beneficis que els reporta? Hem de jutjar les persones per la seva aparença? 

Les idees preconcebudes no deixaran veure a en Jack el que té davant dels seus nassos. Però hi haurà més d'un personatge que haurà de decidir què fer amb els sentiments que li provoca algú que en principi sembla no merèixer-los.

Vanderbilt Avenue és una novel·la romàntica que amaga molts matisos. Els vols conèixer?

Ens assabentarem de molts detalls viatjant enrere en el temps. Recurs literari que particularment em molesta sempre, però que, en aquest cas, aconsegueix encaixar prou bé.

Només espero que Anna Casanovas ens regali la història de Nick i de Sandy en altres novel·les. Sembla que darrere d'aquests personatges hi ha una trama que promet ser molt interessant.

Vols saber què descobreix Jack sobre el seu propi passat? Vols conèixer aquesta història d'amor? Llegeix Vanderbilt Avenue. I després m'ho expliques.

Vols saber què pensa Anna Casanoves d'aquesta ressenya? Clica aquí.

Vanderbilt Avenue, Anna Casanovas (reseña en castellano)

 Clica sobre la bandera per a llegir la versió en català

Jack Tabone cumple 18 años, pero en vez de celebrarlo como cualquier adolescente normal, un hecho desafortunado le hará abandonar su barrio, Little Italy, para hacerse policía. Deberá hacer creer a sus dos mejores amigos, Nick y Sandy, que los desprecia y deberá afrontar la decepción de sus padres cuando les dice lo que ha decidido. Pero la verdad es que no tenía elección. La propia policía le ha chantajeado.

Diez años después tiene que volver al barrio para investigar el asesinato de Emmet Belcastro, la única persona que parece no pertenecer a la mafia. Y la primera persona que ha descubierto el cadáver y ha visto la espalda del asesino es la sobrina de un capo de la mafia, Siena. Jack y Siena sentirán una atracción inmediata a la que no serán capaces de ponerle freno. Ella no confía en que Jack se quede con ella. Él no confía en la bondad de Siena. Pero más allá de lo que piensan no podrán detener lo que les dicta el corazón.


Anna Casanovas es una escritora que encarna a la perfección el más puro género romántico. Elegante y tierna, esta vez complementa la historia de amor con una trama de la mafia que resulta muy interesante. La idea que sobresale de esta novela es que cada persona es única y que no se puede juzgar a todo un colectivo de la misma forma. También veremos que somos más dueños de nuestras acciones de lo que pueda parecer en un principio, porque el entorno condiciona, pero no obliga; porque la familia puede transmitir unos valores (o todo lo contrario), pero en realidad eres tú mismo quien decide sobre tu vida; porque somos personas inteligentes que debemos valorar las acciones de los demás y no quedarnos en la mera apariencia. 

El retrato de los emigrantes que llegan a América con los bolsillos vacíos, el corazón lleno de esperanza y las manos dispuestas a trabajar me ha parecido de una sencillez desgarradora. El sentimiento de añoranza de la tierra de la que provienen y de agradecimiento de la tierra que les da la oportunidad de sobrevivir será la base de una historia de amor, de sacrificio y de lucha muy significativa. Esas aptitudes se van a transmitir. Sí o sí.

Jack va a descubrir muchas cosas mientras investiga el asesinato. Muchos de los datos están en fichas y expedientes policiales, pero hay otros detalles que sólo sabe su propio corazón, aunque no sea consciente de ello. 

Aunque es cierto que las personas cambian y que ciertas circunstancias endurecen, hay límites que una buena persona no es capaz de cruzar. Y aceptar que tu intuición no se ha equivocado y que realmente amamos a quienes se lo merecen es un camino largo y muy duro.

Pero hay una serie de preguntas que se van haciendo los protagonistas a lo largo de toda la novela: ¿Podemos amar a un asesino? ¿Amarlo significa que tenemos las manos igualmente manchadas de sangre? ¿Y si en vez de un asesino es un timador? ¿Llevamos en la consciencia el dolor de las familias afectadas? ¿Y si solamente compartimos la comida y el alojamiento? ¿Somos culpables de los actos de otras personas si aceptamos los beneficios que les reporta? ¿Debemos juzgar a las personas por su apariencia? 

Las ideas preconcebidas no dejarán ver a Jack lo que tiene delante de sus narices. Pero va a haber más de un personaje que va a tener que decidir qué hacer con los sentimientos que le provoca alguien que en principio parece no merecerlos.

Vanderbilt Avenue es una novela romántica que esconde muchos matices ¿quieres conocerlos?

Nos enteraremos de muchos detalles viajando atrás en el tiempo. Recurso literario que particularmente me molesta siempre, pero que en este caso consigue encajar bastante bien.

Solamente espero que Anna Casanovas nos deleite con la historia de Nick y de Sandy en otras novelas. Parece que detrás de estos personajes hay una trama que promete ser muy interesante. 

¿Quieres saber qué descubre Jack sobre su propio pasado? ¿Quieres conocer esta historia de amor? Lee Vanderbilt Avenue. Y luego me lo cuentas.

¿Quieres saber qué piensa Anna Casanovas de esta reseña? Pincha aquí.