10.5.16

LA GUERRA DE L'AVI. Jaume Burgell i Alsina (ressenya en català)





Títol: La guerra de l'avi
Autor: Jaume Burgell i Alsina
Editorial: Seebook
Any: Agost 2013
Pàgines: 109
Disponible en: Seebook
Idioma: català


Pincha sobre la bandera para leer la versión en castellano


Sinopsi

La guerra de l’avi narra, a partir de la recerca i les descobertes que va efectuant en Miquel, la història de dos joves del poble de Palamós, de classe social completament oposada, reclutats obligatòriament a la lleva de l’estiu de 1936 i enamorats de la mateixa dona. Un dels dos acabarà desertant al bàndol nacional des del front d’Aragó, però el destí els tornarà a creuar i enfrontar acabada la guerra, a la França ocupada per l’exèrcit de l’Alemanya nazi, on el desertor exerceix d’alt funcionari dels serveis secrets de l’Espanya guanyadora de la Guerra.

En Miquel, que estava entestat a esbrinar els orígens de la seva família, descobreix a la biblioteca de Palamós, per pur atzar, un diari manuscrit que acaba conduint-lo a Anglaterra i França, en un desig irrefrenable d’enfrontar-se a la veritat.


LA GUERRA DE L'AVI. Jaume Burgell i Alsina (ressenya en castellà)




Tïtulo:  La guerra de l'avi
Autor: Jaume Burgell i Alsina
Editorial: Seebook
Año: Agosto 2013
Páginas: 109
Disponible en : Seebook
Idioma: catalán
Clica sobre la bandera per a llegir la versió en català



Sinopsis

La guerra de l’avi narra, a partir de la investigación y los descubrimientos que va efectuando Miquel, la historia de dos jóvenes del pueblo de Palamós, de clase social completamente opuesta, reclutados obligatoriamente en la quinta del verano de 1936 y enamorados de la misma mujer. Uno de los dos acabará desertando al bando nacional desde el frente de Aragón, pero el destino les volverá a cruzar y enfrentar terminada la guerra, en la Francia ocupada por el ejército de la Alemania nazi, donde el desertor ejerce de alto funcionario de los servicios secretos de la España ganadora de la Guerra.

Miquel, que estaba empeñado en averiguar los orígenes de su familia, descubre en la biblioteca de Palamós, por puro azar, un diario manuscrito que le acaba conduciendo a la Inglaterra y Francia, en un deseo irrefrenable de enfrentarse a la verdad.