8.2.16

Igual te echo de menos que de más. Olga Salar (ressenya en català)


Títol Igual te echo de menos que de más
Autor Olga Salar
Editorial Cristal
Any 2016
Pàgines 240
Gènere Narrativa romàntica
Disponible en e-book, paper
Idiomes castellà




Pincha en la bandera para leer la versión en castellano

SINOPSI

L'Olimpia coneix el Martín i la Lola el primer dia de facultat. La Lola i ella es faran amigues de seguida però el Martín és tan antipàtic com atractiu i, encara que al principi no es cauran gens bé, després s'enamoraran bojament. Una ruptura traumàtica els mantindrà allunyats i ignorants de la vida de l'altre fins que un dia, anys més tard, el Martín es converteix en el cap de l'Olimpia. Ha estat capaç el temps d'esborrar el que senten l'un per l'altre? Si vols saber-ho, no tens més que començar a llegir aquesta novel·la.

OPINIÓ

L'Olga Salar ens presenta la seva nova novel·la Igual te echo de menos que de más amb el tema romàntic per antonomàsia: les segones oportunitats. L'amor no és perfecte i de vegades costa acceptar que la personificació del nostre afecte s'equivoca, té defectes o no sap gestionar els problemes. La perfecció pot ser avorrida en segons quins casos, però la imperfecció... dóna per a moltes novel·les!

L'escriptora té una prosa senzilla que atrapa de seguida perquè els temes de les seves novel·les ens recorden episodis de la nostra pròpia vida. És evident que les lectores no hem viscut el ventall de situacions que ens descriu (encara sort!), però sí que reconeixem el sentiment que hi ha sota: inseguretat, por, traïció..., i és justament això el que fa que l'Olga Salar tingui aquest estil propi que la caracteritza, perquè fa de la quotidianitat alguna cosa interessant per a convertir-ho en una novel·la.

Els personatges són diferents entre si i estan clarament perfilats i molt treballats, la qual cosa enriqueix la trama. La maternitat de la Lola. L'homosexualitat del Gerardo i l'Artur. La protecció del Nico. La naturalitat de la Natàlia. Molt bé.

La trama secundària m'ha agradat moltíssim, potser fins i tot més que la principal, perquè el personatge de la Natàlia és fantàstic. Una dona estupenda que sense artificis aconsegueix quedar-se amb l'"encantador de dones" de qui totes s'enamoren. Llàstima que no hagin aconseguit una novel·la pròpia. Estic segura que s'ho mereixen.

I què ens explica l'Olga Salar sobre les segones oportunitats? Doncs haureu d'esbrinar-ho llegint aquest llibre. L'Olimpia i el Martín protagonitzaran situacions divertides, tenses, boges... i quan vulgueu adonar-vos haureu arribat al final. Una novel·la fresca, divertida, actual i romàntica que us atraparà de seguida.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada