11.2.16

La llamada del deseo (saga psi/cambiantes 10). Nalini Singh (ressenya en català)


Títol La llamada del deseo
Saga Psi/cambiantes 10
Autor Nalini Singh
Editorial Plaza & Janés Editores
Any 2016
Pàgines 544
Gènere Narrativa romàntica. Urban fantasy
Disponible en e-book, paper
Idiomes castellà


 Pincha en la bandera para leer la versión en castellano


SINOPSI

En Hawke, el mascle alfa del clan dels llops SnowDancer va trobar la seva parella quan encara era un nen i els llops s'aparellen una sola vegada a la vida. Quan ella va morir, ell es va sumir en la desesperació i es va convertir en un llop solitari. Anys més tard, acull la Sienna, una adolescent psi renegada de la seva raça, i la seva família, però l'atracció que sent per ella està prohibida perquè ella és pràcticament una nena i perquè mai podrà lliurar-li el vincle de parella. Els anys passen i la Sienna ja és una dona que està desesperada per demostrar a en Hawke que necessiten estar junts, però la Sienna té els dies comptats. És una cardinal, una bomba a punt d'explotar. I mentrestant un altre tipus de guerra està a punt de començar...

OPINIÓ

La llamada del deseo, el desè llibre de l'exitosa saga escrita per Nalini Singh, era una història molt esperada, ja que en els anteriors s'havia anat preparant el marc en el qual es desenvoluparia aquesta trama. Les cicatrius al cor d'en Hawke. Les capacitats de la Sienna. El clan dels SnowDancer. Les aliances. La guerra. Si no has llegit cap llibre d'aquesta saga pots llegir la ressenya en què ho expliquem clicant aquí.

La Nalini Singh avança com una estratega subtil a mesura que va publicant llibres de la saga. Les aliances seran absolutament necessàries per a guanyar una guerra que s'ha declarat definitivament en aquesta novel·la. El que passa és que les aliances seran estranyes i sorprenents. I es demostrarà la intel·ligència que destil·la l'autora en els seus llibres perquè les estratègies que es duran a terme tenen genialitat militar.

La llamada del deseo trobem més que mai una profunditat psicològica dels personatges francament elaborada i coherent. Tant en Hawke com la Sienna són víctimes de drames profunds que cadascú ha suportat com pot. L'escriptora desenvolupa una trama en la qual l'explicació de la resolució dels problemes està intrínsecament lligada a la novel·la, i el més fascinant és que no es fa pesada ni és pedant.

La llamada del deseo hi ha també una segona trama amorosa que podria haver trobat el seu propi llibre per a desenvolupar-se, ja que té molt bona base i en estar sota l'ombra de la principal queda bastant deslluïda.

Encara que em meravellen els llibres d'aquesta autora i en concret els d'aquesta saga, aquest potser és el que menys m'ha agradat, i em costa entendre el perquè. La seva lectura em va atrapar de seguida. Vaig llegir el llibre en tres dies. L'estratègia militar demostra la intel·ligència de l'escriptora. L'anàlisi psicològica dels personatges és sublim. Sembla que hagi fet un estudi profund sobre els costums dels llops... Llavors? Doncs crec que la història entre en Hawke i la Sienna, llargament esperada, no és tan rodona com m'hauria agradat. El fet que ella sigui considerada per en Hawke com una nena fa que la seva relació sigui una mica estranya; encara que ella ja és major d'edat, la seva diferència d'edat i les objeccions inicials arriben al lector. Els jocs que porten a terme, que són tant diversió com part de l'aprenentatge i alliberament d'estrès a què es veuen sotmesos, no ajuden a veure que la relació entre els dos protagonistes sigui d'adults, i quan ho compensa amb massa pàgines sobre sexe, més que agradar, incomoda. Tot i així, segueix semblant-me una saga sublim i estic desitjant que publiqui el proper llibre, perquè a La llamada del deseo queda palès més que mai cap a on es dirigeix ​​l'escriptora. El "silenci" corre perill, cal salvar-lo?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada