3.7.18

Ressenya "LA CAPITANA DOFÍ", de la Mireia Vidal




SINOPSI
L'Ona n'estava farta, que tothom la tractés com una nena. Ella volia ser com qualsevol altre tripulant del vaixell. Però el que l'Ona no sabia és que, quan un es fa gran, ja no hi ha marxa enrere. Ara acabarà descobrint un secret que, durant molt de temps, tothom li havia amagat i que li canviarà la vida per sempre.

FITXA
La capitana Dofí
Mireia Vidal
Il·lustracions: Albert Asensio
Publicación: 2017
Editorial: Animallibres (172 pàgines)
Col·lecció: La formiga vermella
Gènere: Aventures. A partir de 10 anys

OPINIÓ PERSONAL

La capitana Dofí, de la Mireia Vidal, és una novel·la d'aventures per a nens i nenes a partir de 10 anys ambientada en el mar, amb pirates bons i dolents com a teló de fons, que ens proposa un viatge interior de maduració personal.

Amb un ritme que no decau, la Mireia ens situa l'aventura de l'Ona en un moment de canvi. L'Ona està deixant enrere la infància i sembla que ningú se n'ha adonat. El seu pare la protegeix tant, que ella cada cop se sent més engabiada. Tothom li diu que ha d'aprendre moltes coses, però l'Ona es pensa que ja ho sap tot. Creieu que es possible que l'Ona ho sàpiga tot? L'escriptora és capaç de fer-nos arribar dues veus (la de l'adult i la de l'infant) per fer-nos veure dos punts de vista contraposats: la d'una filla, que vol créixer, i la d'un pare, que té por que la seva filla es faci gran.

Però, qui pot aturar el temps? Ningú es queda eternament congelat a la mateixa edat, i un fet inesperat farà que l'Ona hagi d'assumir moltes responsabilitats. Els seus actes una altra vegada la posaran en conflicte: si s'equivoca, vol dir que encara no estava preparada per actuar com una adulta? Potser reconèixer els errors i intentar corregir-los és el primer pas cap a aquesta maduresa. Què farà l'Ona?

Els secrets són el tresor de les aventures, i descobrir-los farà que el viatge entre les pàgines de la novel·la es torni emocionant. I tothom sap que cap esperit aventurer es pot resistir a conèixer-los. Cap a on viatjarà l'Ona? Què li amaga el seu pare?

I no s'ha d'oblidar que l'Ona és una nena en un món ple d'homes que es converteix en capitana. La valentia, la intel·ligència i la bondat no entenen de sexes.

Llegir aquest llibre ha estat una sorpresa, perquè no acostumo a llegir novel·les per a nens i l'he gaudit molt. Potser perquè, a més d'una lectura per a infants, també hi ha detalls que agradaran als adults que tenen fills: veure la necessitat de deixar-los volar. 

Per acabar, us vull dir que hi ha un missatge a la novel·la que m'ha agradat especialment, i és que tant si ets un nen com un adult les persones que t'estimen no et deixen mai de fer costat. 

Així que us recomano aquesta lectura moltíssim. Estic segura que els vostres fills en gaudiran pel ritme, per l'aventura i pels misteris que s'amaguen al mar. 

Si us ha agradat la ressenya i voleu comprar La capitana Dofí, cliqueu l'enllaç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada