25.3.16

Edén. Trilogía Las puertas del cielo 2. Jose Fernando Ceballos (ressenya en català)

TÍTOL Edén
Trilogía Las puertas del cielo 2
AUTOR Jose Fernando Ceballos
ANY 2015
EDITORIAL Autopublicació en Amazon
PÀGINES 458
GÈNERE narrativa fantàstica
DISPONIBLE EN e-book, paper
IDIOMES castellà



 Pincha sobre la bandera para leer la versión en castellano


SINOPSI

Las puertas del cielo ens va deixar l'ai al cor. Quan pensàvem que per fi s'anava a acabar la lluita eterna entre el bé i el mal, ens vam adonar que encara faltava molt per a això. A Edén reprenem l'argument just on el vam deixar, ja que diversos aspectes van quedar oberts: Gerardo Ulloa ha d'afrontar una investigació policial a més de mantenir la seva família en la inòpia i fora de perill. Luis Finisterre és a prop de Lucy, però no tant per a delatar la seva posició. Lucy està aprenent a controlar les seves habilitats en, en principi, un temple budista, però que en realitat és molt més. A la lluita entre Gabriel i Llucifer s'ha unit Lilith i l'Ordre de la Fe Veritable, i cadascú té els seus propis interessos. A més, els que abans eren considerats amics amaguen secrets molt importants. Al costat de qui està Simon?

OPINIÓ PERSONAL

Fa un dia escàs que he acabat de llegir Edén, la segona part de la trilogia Las puertas del cielo, i una paraula flota en la meva ment: trepidant.

Jose Fernando Ceballos encadena una escena amb la següent d'una manera tan magistral que amb prou feines ens deixa temps per agafar alè.

Les primeres pàgines de la novel·la potser les podria descriure com més denses, encara que la trama és interessantíssima. Un nou misteri es colarà entre els nostres personatges que, en ser éssers mil·lenaris, ens explicaran coses que van passar fa molt, molt de temps. I és que l'escriptor va complicant una història que podia semblar simple però que arrenca matisos nous en deixar-nos veure un tros de l'interior de cada personatge. Res no és fàcil. Res no és el que sembla. Hi ha poques coses que es puguin veure des d'un sol punt de vista.

Els personatges en aquesta segona novel·la estan molt més treballats i els diàlegs entre ells són molt més versemblants i rics.

Jose Fernando Ceballos no abandona del tot l'estil cinematogràfic que ens va delectar a la primera part d'aquesta trilogia. Allà trobem escenes molt visuals que et atrapaven com un imant. En aquesta segona part, a més de veure el que ens està escrivint, juga amb un recurs que a mi m'ha agradat especialment: ens descriu escenes que ens recorden pel·lícules de culte que ens han fet gaudir, amb la qual cosa, amb quatre pinzellades ens situa davant els personatges amb una facilitat sorprenent. La meva escena preferida té a veure amb la lluita d'Indiana Jones pel calze... no us dic qui protagonitza aquesta escena per no fer spoilers, però us asseguro que val la pena llegir-la.

Les lluites són absolutament fascinants, tan diferents entre elles i tan visuals que fins i tot aconsegueix que et mimetitzis amb els contrincants i que mentalment t'apartis de les seves espases... Us agraden les pel·lícules d'acció? Doncs Edén us encantarà.

Molt afecte i sentits homenatges percebrem en aquesta novel·la: jocs de rol, budistes amb poders en acció, encara que en realitat són una altra cosa (m'encanta la part en què Lucy ha de superar unes proves)...

A Edén trobem una barreja de realitat i ficció que aconsegueix que t'involucris en la trama. La lluita eterna del bé contra el mal resulta que no és com ens l'han explicat, tot i que sí que coneixem als seus personatges: Déu, Llucifer, els arcàngels (Gabriel, Miquel, Rafael, Uriel...), nephilim, Adam, Eva... Per donar més versemblança trobem dades històriques que no alenteixen la novel·la i que ens fa encara més partícips del que estem llegint: Stonhege, el Canal de la Manxa, Notre Dame... l'escriptor busca constantment aquesta complicitat amb el lector, amb homenatges o amb dades històriques, i el lector no té un altre remei que ficar-se de ple en la novel·la.

Jose Fernando Ceballos ens indica per boca d'un dels seus personatges que "això està lluny d'haver acabat", i és que encara ens queda la tercera i última part d'aquesta trilogia. Les últimes cent pàgines són increïblement ràpides, i el final et deixa amb ganes de sacsejar l'escriptor i exigir-li la tercera part ja. Falta molt perquè puguem llegir la conclusió Las puertas del cielo? Bé, sempre la podeu rellegir quan falti poc per a la seva publicació per a tenir la història fresca al cap.

Us animo a llegir Las puertas del cielo perquè és una trilogia trepidant que atraparà els joves (i no tan joves) en la lectura fantàstica; que ens refrescarà allò que vam aprendre sobre àngels, la Bíblia i les històries sagrades... (encara que aquí ens expliquin que res del que hem après va succeir així en realitat), i, per damunt de tot, ens farà gaudir-ne.

Us deixo els enllaços d'Amazon per si voleu adquirir la novel·la: en paper i en digital.

I si voleu posar-vos en contacte amb l'escriptor o saber més d'aquesta novel·la, podeu visitar la seva pàgina de Facebook.

Feliç lectura! La batalla pel bé ha començat. No us la perdeu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada