18.11.18

RESSENYA "SEXO PARA SER FELIZ", de la Silvia C. Carpallo

SINOPSI


Hi ha pocs camins tan senzills per aconseguir la felicitat com una bona sessió de sexe. Així que la pregunta és: realment ets feliç amb la teva sexualitat? Podria millorar, en part, la teva vida si millorés el teu sexe? Aquest no és un llibre per dir-te el que has de fer o no has de fer amb la teva sexualitat, és un quadern d'idees, diferents a les que solen explicar-te, perquè siguis tu qui decideixi quins et ve de gust provar i les que prefereixes deixar en la teva ment, consells per aconseguir el multiorgasme o perquè el punt A et pot aportar més coses que el punt G. Aquí trobaràs els ingredients (alguns d'ells bastant picants) per aconseguir la millor recepta sexual, la de la teva felicitat.

FITXA
Sexo para ser feliz
Silvia C. Carpallo
Publicació: 2018
Editorial Planeta. Libros cúpula (256 pàgines)
Gènere: Divulgació. Sexe

Pincha sobre la bandera para leer la versión en castellano

OPINIÓ PERSONAL


Torna a publicar-se un nou llibre de la Silvia C. Carpallo, Sexo para ser feliz. Però aquesta vegada no és una novel·la, és com un quadern d'idees i trucs sobre la sexualitat.

M'encanta llegir la Silvia C. Carpallo, així que esperava amb molta expectació aquesta nova publicació. I m'ha encantat. Us explico per què.

Fa anys a casa d'uns familiars, el pare em va comentar que el petit de la casa s'havia fet gran, i que en intentar parlar de sexe amb ell, el fill li va respondre: "no cal que em diguis res, jo ja ho sé tot". Quan ens va explicar aquesta anècdota, vaig pensar que no hi ha res més agosarat i segur de si mateix que un adolescent que tot just comença a volar pensant que ja ho sap tot de la vida.

Però aquesta actitud, la de creure'ns que sabem més del que en realitat sabem, no és una cosa únicament pròpia d'adolescents, molts adults cauen en el mateix error. Però, per sort, no és el meu cas. Sóc absolutament conscient del poc que sé sobre moltes coses i de tot el que m'agradaria aprendre sobre totes elles.

Aquest llibre és per a tot aquell que practica o vol practicar sexe. Per als qui creuen que ho saben tot i per als qui no saben res. Per als qui s'avorreixen i per als qui no. Per a dones en totes les etapes de la seva vida, les més joves o les més madures, les que estan embarassades, les que tenen fills, les que estan en la menopausa o les que són molt grans. I també per als homes. La Sílvia ens recorda que el sexe ens acompanya sempre. I, en clau de proporcionar-nos felicitat, ens suggereix com treure'n el màxim partit.

Si teniu problemes en la vostra vida sexual, podeu anar a un sexòleg perquè us mostri diferents camins per solucionar-los (vosaltres heu de valorar si ho necessiteu o no), o podeu llegir aquest llibre perquè us ajudi a entendre què us passa i pugueu posar-hi remei vosaltres mateixos. Però, si no teniu cap problema de llit i les vostres experiències en aquest camp són satisfactòries i plenes, també podeu llegir Sexo para ser feliz i trobar-ne algun benefici. Jo he descobert coses molt i molt interessants. I potser vosaltres trobareu alguna cosa que tampoc imaginàveu i que podeu aplicar a la vostra vida sexual.

Evidentment el sexe pot dur-se a terme amb gran senzillesa o amb grans jocs. Però, si alguna cosa he après al llarg de tots els anys que porto practicant-lo, és que no hi ha un dia igual a un altre, tal com ens va explicant la Sílvia. I és que moltes de nosaltres trobarem en les seves paraules moltes coincidències amb les nostres vivències, encara que cadascuna de nosaltres sigui especial i única. Perquè anem canviant, perquè les nostres parelles tampoc estan de la mateixa manera dia rere dia. Perquè les dones vivim amb les nostres hormones alterades mes rere mes, i moltes ens quedem embarassades, passem per una quarantena després de parir, donem de mamar als nostres fills, tenim dies més feliços o més angoixants, o estem una nit en blanc amb un nen que té febre. Cada dia és diferent a l'anterior, però el nostre sexe ens acompanya sempre. Així que, vosaltres també creieu que ho sabeu tot en qüestió de sexe? Permeteu-me que ho dubti.

La Silvia C. Carpallo ens llança una idea molt important que va treballant al llarg del llibre: no podem deslligar el sexe de la nostra vida. I apartar el sexe de nosaltres ens fa infeliços (la Sílvia també parla sobre excepcions a això). Així que treballarem la nostra felicitat a través de la satisfacció sexual. No teniu curiositat per saber el que us podeu trobar? Doncs seguiu llegint una mica més.

Aquest llibre és especialment bonic. Encara que us dono la possibilitat de comprar-lo en digital al final de la ressenya, la meva opinió és que és un llibre per tenir en paper. No veure el color rosa que marca les seves pàgines, esquemes i dibuixos, seria una pèrdua; crec que quedarà molt deslluït en blanc i negre. A més el sistema de capítols, que ara us explico, és més fàcil de consultar en paper.

Els 69 eròtics capítols que el componen són molt curtets, tot just una pinzellada que ens posa de manifest diferents aspectes del sexe, que ens permeten conèixer una pràctica, una joguina, el títol d'una novel·la o un moble perquè nosaltres seguim investigant per nostre compte si ens interessa. Podeu llegir el llibre tot seguit (el que he fet jo, que no m'he perdut ni una paraula), o podeu anar als capítols que més us interessen.

Però el més captivador en un llibre d'aquest tipus és la pregunta que la Sílvia planteja al final de cada capítol. L'escriptora dona unes claus, uns consells i una mica de teoria (molt assequible i divulgadora) perquè el nostre coneixement es vagi ampliant; però després hi ha la part important: una pregunta especialment dirigida a nosaltres que ens fa plantejar com aplicar el que ens ha explicat a la nostra vida sexual. Potser no ens interessi, potser ja ho vivíem així, però potser no n'havíem sentit a parlar i ens fa reflexionar sobre si és el que necessitàvem o anhelàvem i no ho sabíem.


El llibre està dirigit a les dones (a totes les dones: a les que practiquen autoerotisme, o a les que tenen per parella un home, o una dona, o qualsevol altra combinació), però no veig cap inconvenient perquè el llegeixin homes, al contrari, tal com també diu la Silvia. Un home pot trobar informació que també li interessi en aquest llibre. Si al cap i a la fi s'ha de relacionar amb dones, el més probable és que vulgui saber com tenir una relació amb elles que sigui satisfactòria per a tots dos.

Potser el que més m'ha agradat del llibre és com treballa la part emocional de la sexualitat. L'escriptora ens demostra que l'aspecte mecànic del sexe no és més que una petita part de tot l'univers sexual, i que les emocions són el que el fan complet. El sexe no només és genital. I amb això no vol dir que únicament s'hagi de tenir sexe quan es té una relació. Vol dir que... llegiu el llibre, ella us ho explicarà millor que jo.

El veritablement especial de Sexo para ser feliz és quan la Silvia ens demostra que el sexe és un llenguatge, no solament un fregament genital. I aquest llenguatge es parla amb tot el cos, amb tots els sentits, perquè encara que la mecànica sigui la que és (el bàsic ho coneixem tots), fer-la sublim passa per comunicar-nos amb les mirades, les paraules, les olors, el gust, perquè el receptor del sexe és una persona amb emocions. La Silvia ens desenvolupa aquesta preciosa idea al llarg de tot el llibre. I, és clar, ens fa bandejar (si és que algú encara ho pensava) la concepció obsoleta i antiga que el sexe és lleig, brut, vergonyós o qualsevol altra connotació negativa. Si és consensuat, sincer i respectuós és meravellós. Doncs sí, ho és. I la Silvia s'encarrega de dir-ho amb unes paraules estupendes.

Les llistes de llibres i de pel·lícules eròtiques m'han agradat especialment. Dels llibres prenc bona nota. L'escriptora posa especial cura a traslladar sempre la teoria explicada a la pràctica més quotidiana. Sempre preocupada a donar-nos les eines necessàries per aplicar a la nostra vida (si volem) allò que ens està explicant, a fer-ho assequible.

Un capítol que també m'ha entusiasmat (crec que tots, però he de fer una selecció) és aquell en el qual ens fa una la petita llista de fetitxes que passen desapercebuts, en el sentit que la majoria ni els reconeix com a fetitxes, perquè m'ha sorprès especialment. I deixeu-me que us confessi que el que més m'ha agradat de tots és la "lectolàgnia" que és l'"excitació produïda per la lectura de textos de contingut eròtic". El poder dels llibres.

Us seguiria explicant coses interessantíssimes. Però crec que no ho hauria de fer. Prefereixo que llegiu el llibre i descobriu quines coses us semblen interessants a vosaltres.

Una altra de les coses que més m'han agradat (ho veieu, no puc parar) és el tracte de l'escriptora cap als seus lectors. Gairebé es tracta d'una conversa en la qual ens fa participar, reflexionant sobre el que ens està explicant, i que de vegades, sense adonar-me'n, he contestat en silenci.

Els primers capítols del llibre són, potser, almenys en el meu cas, els que més informació coneguda tenen. Però, a mesura que va avançant, més coses noves he anat descobrint. Sabeu com és el sexe entre vegans, per exemple? O sabeu si són sempre recomanables les boles xineses? O sabeu que hi ha mobles especialment dissenyats per practicar sexe que no ens destrossi l'esquena o les cervicals? El que us estic dient, la Silvia ens parla de tot una mica.

Quan s'acaben els 69 capítols, hi ha un annex amb nou històries en què es contextualitzen algunes escenes que s'han explicat durant el llibre: bloquejar-se en el moment del sexe, com seguir tenint ganes quan tens fills, diferents formes de masturbació... aquestes històries ens ajuden a dibuixar en la nostra imaginació situacions que havien quedat una mica teòriques. I, com la Silvia és una gran escriptora, doncs francament en quatre línies ens dibuixa una història completa.

El glossari de termes és també interessant. Molts dels conceptes ja els coneixíem (o els practicàvem), però resulta que tenen un nom específic (generalment en anglès, que queda més cool) i que ens pot ajudar perquè en una conversa o llegint un llibre no se'ns quedi cara de dir "quèee?". És el cas de petting, squirting o filematologia (paraula que m'ha fet molta gràcia perquè al petó amb llengua i moltes ganes jo sempre l'he anomenat "filetasu").

La bibliografia al final del llibre ens remet a articles i a llibres que ens poden semblar interessants. De fet la Silvia ens fa un compendi de l'estat de la sexualitat avui dia. Ens posa les cartes sobre la taula i ens pregunta: alguna cosa del que veieu us interessa? Si és així, haureu de buscar més informació. Si no us interessa en absolut, cap problema, passeu pàgina i a per una altra cosa, però almenys ara ja sabeu que existeix.

Com va dir la Sylvia de Béjar, És el teu sexe (llibre assenyalat en la bibliografia) per fer el que vulguis. Però heu de saber que hi ha moltes eines per intensificar, ampliar o facilitar el nostre plaer, i la Silvia C. Carpallo ens les mostra perquè puguem decidir si ens interessen o no.

Felicitats, Sílvia. Has escrit un llibre fantàstic.

I vosaltres, lectors, no dubteu que aquest llibre és una meravella que us recomano llegir perquè pugueu ser més feliços amb el vostre sexe.

Si voleu comprar el llibre, punxeu l'enllaç (digital -9,49 €- i paper en tapa tova):

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada