20.7.15

El ángel caído. Saga El gremio de los cazadores. Nalini Singh (ressenya en català)


Pincha en la bandera para leer la versión en castellano 

Elena Deveraux és una caçavampirs en una societat formada per arcàngels, àngels, vampirs i humans, que són els últims en la cadena alimentària.

Els vampirs tenen una existència pacífica amb la resta de les criatures, la majoria han fet una sol·licitud per a ser-ho, perquè a canvi de ser immortals, serveixen als àngels o als arcàngels. Quan un vampir trenca les regles, els caçavampirs els atrapen perquè l'amo d'aquests els castigui i no es tornin a escapar.


Però, en aquest cas, l'arcàngel de Nova York, Rafael, necessita la millor caçavampirs per caçar un arcàngel. I és que els arcàngels tenen molt poder i governen en els seus territoris, però es comença a constatar que el poder, el temps i la immortalitat els està apropant a un estat emocional en el qual no tenen sentiments com la bondat, la compassió o el perdó, la qual cosa fa que s’estiguin transformant en éssers molt perillosos, que poden arribar a destruir milers de vides.


En aquesta situació de perill extrem se n’adonen que hi ha una parella d’arcàngels a qui el pas del temps i la immortalitat no els està afectant com a la resta, i dedueixen que l’amor que els uneix fa de barrera contra la desídia i l’obsessió pel poder.

La saga El gremio de los cazadores, de Nalini Singh, transmet una idea interessant: és responsabilitat de cadascun dels membres d’una parella no deixar que l’altre sucumbeixi al mal?

Això em fa pensar en dictadors, en persones culpables de genocidis, de crims contra la humanitat... aquestes persones que coneixem a través de la història tenien família. Era obligació de les seves dones no deixar-los caure? L’amor és una guia en valors? Quan estimem, on establim la línia entre acceptar l'altre sense intentar canviar-lo i millorar totes les tendències negatives que no ens agraden? Fins a quin punt som responsables de les actuacions de la nostra parella si els fem costat? 

Nalini Singh construeix al voltant d’aquestes preguntes filosòfiques una trama pseudo policial amb assassinats, pistes, lleialtats, lluites pel poder... que fa que el lector es fiqui dins la història ràpidament. Espero que us agradi. 


Llibres de la saga:

1. El ángel caído
2. El beso del arcángel
3. La dama del arcángel
4. La espada del arcángel
5. La tormenta del arcángel
6. La legión del arcángel (pròximament)
7. Archangel's Shadows (Pendent de traducció)
8. Archangel's Enigma (Pendent de traducció)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada