20.7.15

Hola, ¿te acuerdas de mí? Megan Maxwell (ressenya en català)


Pincha en la bandera para leer la versión en castellano 

Dues germanes d'una família benestant de l'Espanya franquista decideixen anar a treballar a Alemanya no tant perquè ho necessitin econòmicament sinó per lluitar per aconseguir un futur molt millor. 

Quan hi arriben, es troben una societat més moderna i més permissiva, i allà coneixen tant l'amistat com l'amor. Però el destí és capritxós i decideix que una d'elles es quedi embarassada d'un militar dels Estats Units. Esclata la Guerra de Vietnam. I tots els somnis, els anhels i les esperances es tallen d'arrel. 

Fotografies familiars donen veracitat a aquesta història personal dels pares de l'autora. La màgia de la literatura fa que Megan Maxwell regali a la seva mare un final romàntic a l'amor que li va trencar el cor, però que li va donar un tresor: la seva filla.

La segona part de la novel·la és inventada, però coneixent la intenció que hi ha darrere del llibre, es reconeixen les paraules d'admiració, d'agraïment i d'estimació profunda que Megan Maxwell li dedica a la seva mare.



Allò que no s'escriu es va deformant i, sense proves, de vegades es pot arribar a pensar que mai no va existir. Per contra, l'escriptura perdura en el temps i en el record. Per tant, tot i que estic segura que la mare de la Megan Maxwell és molt conscient del patiment que li va ocasionar la desaparició del seu estimat, la ficció tan ben trobada aconsegueix un impossible: fer realitat un somni.   



Aquesta novel·la és un regal per a la seva mare que l'autora comparteix amb tots els lectors. El fet de conèixer la seva història personal ens fa intuir que el model en què s'inspira quan descriu les heroïnes femenines en les seves novel·les no és altre que la seva mare i ella mateixa: les guerreres Maxwell.



Una història real que emociona.




La Megan Maxwell ens va agrair aquesta ressenya. Clica aquí per veure-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada