28.7.15

TOTES LES COSES QUE NO ENS VAM DIR. MARC LÉVY (ressenya en català)


Pincha en la bandera para leer la versión en castellano 

Aquest va ser el primer llibre de Marc Lévy que em vaig comprar.

Remenant a la llibreria, he de confessar que em va cridar l'atenció de seguida pel seu disseny gràfic: fons blanc, una petita il·lustració, i grans lletres negres majúscules, com si fossin escrites a mà, i ressaltant en color el nom de l'autor… Un aspecte minimalista i una sinopsi suggeridora, que avançava una història de revelacions pare-filla, que, després d'un temps de distanciament, tenen l'oportunitat de dir-se "tot allò que no es van dir" en el seu moment.

Però tot plegat no és tan senzill:la novel·la gira entorn d'un element fantàstic, perfectament integrat en el fil de la història, que és el punt de partida de la mateixa. La noia rep un gros paquet que conté, sense més explicacions, un robot amb aparença de persona, a mida real, a imatge del seu pare. Aquest inici, que d'entrada sembla absurd a no poder més, dóna peu a una novel·la on els sentiments retrobats, esquitxats d'aquest toc de misteri, atrapen al lector irremeiablement, i pel camí, aconsegueixen robar-li alguna llagrimeta, i més d'un somriure.

El recomano per a tots els qui busquen passar una estona de lectura agradable, divertida i entendridora al mateix temps, i que resulta d'allò més addictiva.

Aquest i altres llibres de Marc Lévy els podeu trobar publicats en català per l'editorial Columna , o en castellà per Planeta. Tots ells comparteixen un disseny gràfic semblant, canviant la il·lustració i el color del nom de l'autor.