31.8.15

Alguien que no soy. Saga Mi elección. Elísabet Benavent (ressenya en català)

Pincha en la bandera para leer la versión en castellano 

Alba és periodista, però l'acaben d'acomiadar i no sap què fer amb la seva vida. Una amiga li aconsegueix una entrevista a una empresa on haurà de fer de suport administratiu, i paguen força malament, i la feina no és estimulant, i... i què? No té res millor, el país és en crisi i ella necessita poder pagar les factures i tenir la independència de viure sola en un pis. S'agafarà a aquesta feina com si fos la seva taula de salvació mentre no trobi alguna cosa més interessant que quadri més amb la seva formació. 

El primer dia a la nova feina coneixerà dos homes, Hugo i Nico, dos adonis, dos mascles diferents tant físicament com de caràcter, però que tenen en comú un atractiu salvatge, que faran que el seu dia a dia valgui molt la pena. Més que això, només li vindrà de gust anar a treballar per adelitar-se a veure'ls.

Després de mirades, insinuacions i la sensació que hi ha més del que es veu a simple vista, l'Alba decidirà començar una aventura amb l'Hugo, però la seva sorpresa és que Hugo no juga sol, juga a tres amb el Nico. I tota una nova manera d'entendre la sensualitat, la sexualitat i la vida mateixa s'obrirà davant dels ulls de l'Alba. Estàs preparat per a viure tot un món de possibilitats amb ells tres?


He de reconèixer que Elísabet Benavent em va sorprendre amb aquesta nova trilogia. Sóc seguidora incondicional dels seus llibres perquè les seves paraules transmeten exactament la passió amb què són escrites. Cada frase, cada situació, cada reflexió et provoca. I què et provoca? Doncs sentiments. Pots plorar. Pots riure. Pots sentir tendresa, angoixa, alegria, inconformisme, totes aquelles emocions que segur que has viscut a la teva pròpia pell. I perquè les descriu amb passió, amb humor, amb humilitat i amb amor, les fas teves. 

Aquesta saga comença amb força: una parella de tres formada per una dona i dos homes. Una mica fort, no trobeu? I més quan el marc en què succeeix la trama és quotidià i normal, la qual cosa encara fa més estrany que una noia normal, amb gustos sexuals normals de cop i volta sigui capaç de plantejar-se una relació amb dos homes alhora. Però és que en aquesta trilogia una pregunta silenciosa ens colpeja constantment: què és el que és normal?

El primer llibre, Alguien que no soy, té un contingut altament eròtic, tot i que crec que és absolutament necessari en el context en què es desenvolupa, perquè crec que el lector necessita posar-se a la pell de la protagonista. L'Alba pateix una catarsi a partir de la visió de la possibilitat que li ofereix el fet de tenir sexe alhora amb dos homes que l'atrauen poderosament. I de què s'alliberarà l'Alba? Doncs de la repressió autoimposada pel que es considera políticament correcte. Significa això que l'Alba desitjava tenir sexe a tres i no ho sabia? No, significa que perquè algú sigui feliç ha de fer el que considera que és millor, no el que els altres consideren que li convé. I viure amb aquest axioma és una feina tan feixuga, que l'Alba necessitarà treballar amb ella mateixa per a acceptar aquest descobriment filosòfic durant els tres llibres.

A mesura que van passant les pàgines, les escenes sexuals van disminuint, es fan més emotives, no tan descarnades i brutals, i és que el sexe desenfrenat donarà pas a uns sentiments que trencaran un statu quo que és malaltís. I el que en un principi es va presentar com una situació desenfadada i valenta, de mica en mica es va veient que amaga una realitat trista, desesperada, viciada i absorbent. 

En el primer llibre, Alguien que no soy, l'Alba ens mostrarà el món nou on ha aterrat. A través dels seus ulls percebrem incredulitat, il·lusió i emoció, i tots entrarem en xoc: ella i nosaltres. I és que, en aquest primer llibre, la sorpresa la durà a viure un camí que no és per a ella. La convertirà en algú que no és.

En Alguien como tú, l'Hugo també bé ens diu la seva, en aquest cas tindrem dos narradors, i ell se n'adonarà que ha trobat sense buscar algú que li complica molt la vida tal com la té muntada ara mateix, però que alhora pot ser la seva salvació. Algú com l'Alba.

En Alguien como yo, afegim el narrador que ens faltava, el Nico, i la novel·la per fi estarà completa, sentirem els pensaments dels tres, les seves pors i les seves esperances, i cadascun d'ells sabrà per fi qui és en realitat, tot i que, al Nico, li caldran dos anys perquè aconsegueixi completar aquest procés. 

Aquest camí interior, en aquesta novel·la, s'esmenta però no es veu, i perquè tots nosaltres caminem de la mà del Nico, l'escriptora ens ofereix una quarta part, Tras las huellas de Alba, Hugo y Nico, perquè siguem testimonis del procés del canvi, ja que el tercer llibre et deixa amb la sensació que l'ha acabat massa ràpid i que el final resulta un pèl postís perquè el lector no arriba a copsar com arriben els personatges al moment interior actual. 

Com sempre, Elísabet Benavent és una aposta segura. Els personatges són divertits i les trames actuals. I el més curiós és que, un cop acaba una saga, no mata del tot els personatges, els deixa vius perquè els personatges d'altres sagues els trobin, parlin d'ells o els coneguin. En Alguien que no soy, hi ha referències a la saga Valeria, aquí us copio un exemple: "Lo dejamos en manos de profesionales: un estudio de interiorismo de aquí de Madrid. ¿Cómo se llamaba el chico? Víctor algo. Estaba casado con una escritora muy guapa." I, en l'epíleg de Alguien como yo, apareixen els personatges de la saga Sílvia. Sabeu qui és? "Lleva una camiseta de manga corta y la piel de sus brazos está completamente cubierta de tatuajes". És el Gabriel!! 

En fi, si encara no heu llegit a Elísabet Benavent, us animo a fer-ho perquè descobrireu una escriptora fresca, divertida i sensual, que sota les seves paraules fàcils i desenfadades amaga una filosofia interior molt interessant. Tal com diu l'eslògan de l'editorial on publica els seus llibres, La suma de letras, "un dia sense llegir és un dia perdut". No esperis ni un dia més a llegir la saga "Mi elección". 


Llibres de la saga

1. Alguien que no soy
2. Alguien como tú
3. Alguien como yo
4. Tras las huellas de Alba, Hugo y Nico

L'Elísabet Benavent ens va agrair aquesta ressenya. Clica aquí per veure-ho.

Alguien que no soy. Saga Mi elección. Elísabet Benavent (reseña en castellano)

Clica sobre la bandera per a llegir la versió en català 

Alba es periodista, pero la acaban de despedir y no sabe qué hacer con su vida. Una amiga le consigue una entrevista en una empresa donde deberá hacer de apoyo administrativo, y pagan bastante mal, y el trabajo no es estimulante, y... ¿y qué? No tiene nada mejor, el país está en crisis y ella necesita poder pagar las facturas y tener la independencia de vivir sola en un piso. Tomará este trabajo como si fuera su tabla de salvación mientras no encuentre algo más interesante que cuadre más con su formación.

El primer día en el nuevo trabajo conocerá a dos hombres, Hugo y Nico, dos adonis, dos machos diferentes tanto físicamente como de carácter, pero que tienen en común un atractivo salvaje, que harán que su día a día valga la pena. Más que eso, sólo le apetecerá ir al trabajo para deleitarse en verlos.

Después de miradas, insinuaciones y la sensación de que hay más de lo que se ve a simple vista, Alba decidirá comenzar una aventura con Hugo, pero su sorpresa es que Hugo no juega solo, juega a tres con Nico. Y toda una nueva manera de entender la sensualidad, la sexualidad y la vida misma se abrirá ante los ojos de Alba. ¿Estás preparado para vivir todo un mundo de posibilidades con ellos tres?


Tengo que reconocer que Elísabet Benavent me sorprendió con esta nueva trilogía. Soy seguidora incondicional de sus libros porque sus palabras transmiten exactamente la pasión con la que son escritas. Cada frase, cada situación, cada reflexión te provoca. Y ¿qué te provoca? Pues sentimientos. Puedes llorar. Puedes reír. Puedes sentir ternura, angustia, alegría, inconformismo, todas aquellas emociones que seguro que has vivido en tu propia piel. Y porque las describe con pasión, con humor, con humildad y con amor, las haces tuyas.

Esta saga empieza con fuerza: un trío formado por una mujer y dos hombres. Un poco fuerte, ¿no te parece? Y más cuando el marco en el que sucede la trama es cotidiano y normal, lo que todavía hace más raro que una chica normal, con gustos sexuales normales de repente sea capaz de plantearse una relación con dos hombres a la vez. Pero es que en esta trilogía una pregunta silenciosa nos golpea constantemente: ¿qué es lo normal?

El primer libro, Alguien que no soy, tiene un contenido altamente erótico, aunque creo que es absolutamente necesario en el contexto en el que se desarrolla, porque creo que el lector necesita ponerse en la piel de la protagonista. Alba sufre una catarsis a partir de la visión de la posibilidad que le ofrece el hecho de tener sexo al mismo tiempo con dos hombres que le atraen poderosamente. Y ¿de qué se liberará Alba? Pues de la represión autoimpuesta por lo que se considera políticamente correcto. ¿Significa esto que Alba deseaba tener sexo a tres y no lo sabía? No, significa que para que alguien sea feliz tiene que hacer lo que considera que es mejor, no lo que los demás consideran que le conviene. Y vivir con este axioma es un trabajo tan arduo, que Alba necesitará trabajar con ella misma para aceptar este descubrimiento filosófico durante los tres libros.

A medida que van pasando las páginas, las escenas sexuales van disminuyendo, se hacen más emotivas, no tan descarnadas y brutales, y es que el sexo desenfrenado dará paso a unos sentimientos que romperán un statu quo que es enfermizo. Y lo que en un principio se presentó como una situación desenfadada y valiente, poco a poco se va viendo que esconde una realidad triste, desesperada, viciada y absorbente.

En el primer libro, Alguien que no soy, Alba nos mostrará el mundo nuevo donde ha aterrizado. A través de sus ojos percibiremos incredulidad, ilusión y emoción, y todos vamos a entrar en shock: ella y nosotros. Y es que, en este primer libro, la sorpresa la llevará a vivir un camino que no es para ella. La convertirá en alguien que no es.

En Alguien como tú, Hugo también nos cuenta su punto de vista, en este caso tendremos dos narradores, y él se dará cuenta de que ha encontrado sin buscar a alguien que le complica mucho la vida tal y como la tiene montada ahora mismo, pero que al mismo tiempo puede ser su salvación. Alguien como Alba.

En Alguien como yo, añadimos el narrador que nos faltaba, Nico, y la novela por fin estará completa, sentiremos los pensamientos de los tres, sus miedos y sus esperanzas, y cada uno de ellos sabrá por fin quién es en realidad, a pesar de que, a Nico, le harán falta dos años para que logre completar este proceso. 

Este camino interior, en esta novela, se menciona pero no se ve, y para que todos nosotros caminemos de la mano de Nico, la escritora nos ofrece una cuarta parte, Tras las huellas de Alba, Hugo y Nico, para que seamos testigos del proceso del cambio, ya que el tercer libro te deja con la sensación de que lo ha acabado demasiado rápido y de que el final resulta un poco postizo porque el lector no llega a captar cómo llegan los personajes al momento interior actual.

Como siempre, Elísabet Benavent es una apuesta segura. Los personajes son divertidos y las tramas actuales. Y lo más curioso es que, cuando termina una saga, no mata del todo a los personajes, los deja vivos para que los personajes de otras sagas los encuentren, hablen de ellos o los conozcan. En Alguien que no soy, hay referencias a la saga Valeria, aquí os copio un ejemplo: "Lo dejamos en manos de profesionales: un estudio de interiorismo de aquí de Madrid. ¿Cómo se llamaba el chico? Víctor algo. Estaba casado con una escritora muy guapa." Y, en el epílogo de Alguien como yo, aparecen los personajes de la saga Silvia. ¿Sabéis quién es? "Lleva una camiseta de manga corta y la piel de sus brazos está completamente cubierta de tatuajes". ¡¡Es Gabriel!!

En fin, si aún no habéis leído a Elísabet Benavent, os animo a hacerlo porque descubriréis a una escritora fresca, divertida y sensual, que bajo sus palabras fáciles y desenfadadas esconde una filosofía interior muy interesante. Como dice el eslogan de la editorial donde publica sus libros, La suma de letras, "un día sin leer es un día perdido". No esperes ni un día más a leer la saga "Mi elección".


Libros de la saga

1. Alguien que no soy
2. Alguien como tú
3. Alguien como yo
4. Tras las huellas de Alba, Hugo y Nico

Elísabet Benavent nos agradeció esta reseña. Pincha aquí para verlo.