19.2.16

Martina en tierra firme. Bilogía Horizonte Martina 2. Elísabet Benavent(ressenya en català)


TÍTOL Martina en tierra firme
Bilogia Horizonte Martina 2
AUTOR Elísabet Benavent
EDITORIAL Suma de letras
ANY 2016
PÀGINES 590
GÈNERE narrativa romàntica
DISPONIBLE EN e-book, paper
IDIOMES castellà Pincha sobre la bandera para leer la versión en castellano


SINOPSI

La Martina ha deixat a en Pablo després d'assabentar-se que moltes de les afirmacions que li ha fet en Pablo són mentida. En Pablo no es resigna a perdre a la Martina, però la vida se'ls complicarà molt més del que esperaven i la incapacitat emocional de la Martina no els facilitarà el camí cap a la felicitat.

OPINIÓ

L'Elisabet Benavent ens torna a sorprendre en aquesta segona entrega de l'Horizonte Martina. Igual que va fer amb Silvia, el primer llibre és divertit, sexy, fins i tot macarra amb frases divertidíssimes i amb diàlegs insuperables, i el segon llibre és una bufetada amb la realitat de enamorar-te d'algú difícil.

Les novel·les romàntiques es queden a la part en què les dificultats i els problemes es resolen perquè l'AMOR (amb "hac") fa que desapareguin, però l'escriptora agafa el "toro per les banyes" i ens fica de ple en la desesperació, en la tristesa i en l'agonia. La vida és una lluita en què només els valents tenen una oportunitat de guanyar, però, què passa quan estem parlant de persones normals que tenen les seves pors, els seus problemes, les seves incapacitats per arreglar el que s'ha trencat?

Nosaltres som persones de veritat, és cert, però és que els personatges de l'Elisabet Benavent també, perquè porten un tros del que som, del nostre cor, d'alguna cosa que també hem patit; i llavors ho reconeixem i empatitzem amb nosaltres mateixos a través dels seus personatges, i ens reconciliem amb les nostres imperfeccions, perquè si l'Elisabet Benavent aconsegueix que, fins i tot tirant-nos els problemes a la cara siguem capaços per nosaltres mateixes de veure la solució, per què no podem fer el mateix en la nostra vida real? Doncs sí, serem capaços, perquè volem ser feliços, igual que ho acaben sent els personatges de l'Elisabet Benavent que no es rendeixen.

Ho vaig tenir clar amb Valeria. Em vaig reafirmar amb Silvia. Em vaig sorprendre amb Alba. I em vaig reconciliar amb mi mateixa amb Martina.

L'Elisabet Benavent és un gènere literari en si mateixa. M'explico: em sembla poc encotillar-la com a chicklit. Em sembla avorrit dir que els seus llibres són reculls psicològics. No la vull catalogar com a autora de llibres d'autoajuda. Ni simplificar dient que són només novel·les romàntiques. O quedar-me amb l'humor de les seves expressions directes. El costumisme ja va quedar enrere, tot i que l'escriptora descrigui els costums de la dona d'avui. L'Elisabet Benavent és molt més i per això al nostre blog, a partir d'avui, apareixerà un nou gènere literari anomenat "Beta Coqueta".

Però a veure, què ens està explicant a Martina en tierra firme? Doncs en aquest cas ens mostra uns personatges que tenen por, una por terrible i paralitzant, una por irracional des del punt de vista de la sensatesa, però és que la majoria de les vegades la por no és d'alguna cosa tangible, ni real.

La por i el bloqueig emocional necessita tota una vida i molta cura per a mantenir-lo a ratlla i l'escriptora ens regala un temps inusitadament llarg de la vida dels personatges (cosa que m'ha agradat moltíssim) perquè percebem que el treball per ser funcionals tot i les nostres pors no s'aconsegueix amb un "t'estimo", una sessió de sexe o un sol esdeveniment important com sol aparèixer en la narrativa romàntica. Controlar les nostres inseguretats és un treball a temps complet que requereix tenacitat i moltíssima valentia.

L'escriptora ens segueix delectant amb aquesta sensació de "família coqueta" i aquest cop serà amb els personatges de la saga Valeria. Us endureu una sorpresa que us encantarà.

L'estil de l'autora és fresc, divertit, aconsegueix des de la primera paraula atrapar-te en l'univers que ha creat per a nosaltres i entre paraules desenfadades va colant gota a gota una filosofia personal on l'amor, la lleialtat, la sinceritat i la valentia va calant. Amb una paraula t'enamora, et desespera, desperta en tu tot tipus de sensacions que fas pròpies. I entens emocions que ja has viscut i que no has comprès perquè necessitaves veure-ho des de fora, com a espectadora. L'Elísabet Benavent és una encantadora de sensacions, va directa al centre del teu cor perquè amb rialles i llàgrimes gaudeixis d'unes hores en què la bombolla del seu món t'aïllarà del teu.

Podria seguir escrivint i escrivint sobre el meravellós llibre que vaig acabar de llegir l'endemà que s'hagués publicat. En un sol dia vaig devorar les pàgines perquè no podia tancar-lo, vaig ser incapaç de deixar sense acabar la història de la Martina i en Pablo. I em vaig emocionar. I he agraït a l'autora aquesta novel·la meravellosa que ajudarà a moltíssimes dones a acceptar-se en les seves imperfeccions, perquè la vida no és perfecta, simplement val la pena viure-la amb tota la intensitat que puguem. Gràcies Elisabet Benavent per aquesta nova història. Si us plau, no triguis gaire a delectar-nos amb un altre dels teus llibres.

Martina en tierra firme. Horizonte Martina 2. Elísabet Benavent (reseña en castellano)TÍTULO Martina en tierra firme
Bilogía Horizonte Martina 2
AUTOR Elísabet Benavent
EDITORIAL Suma de letras
AÑO 2016
PÁGINAS 590
GÉNERO narrativa romàntica
DISPONIBLE EN e-book, papel
IDIOMAS castellano


 Clica sobre la bandera per a llegir la versió en català

SINOPSIS

Martina ha dejado a Pablo después de enterarse de que muchas de las afirmaciones que le ha hecho Pablo son mentira. Pablo no se resigna a perder a Martina pero la vida se les va a complicar mucho más de lo que esperaban y la incapacidad emocional de Martina no fa a facilitarles el camino hacia la felicidad.

OPINIÓN

Elísabet Benavent nos vuelve a sorprender en esta segunda entrega del Horizonte Martina. Igual que hizo con Silvia, el primer libro es divertido, sexy, incluso macarra con frases desternillantes y con diálogos insuperables, y el segundo libro es una bofetada con la realidad de enamorarte de alguien difícil. 

Las novelas románticas se quedan en la parte en que las dificultades y los problemas se resuelven porque el AMOR (con "hache") hace que desaparezcan, pero la escritora coge el toro por los cuernos y nos mete de lleno en la desesperación, en la tristeza y en la agonía. La vida es una lucha en que solo los valientes tienen una oportunidad de ganar, pero ¿qué pasa cuando estamos hablando de personas normales que tienen sus miedos, sus problemas, sus incapacidades para arreglar lo roto? 

Nosotros somos personas de verdad, es cierto, pero es que los personajes de Elísabet Benavent también porque llevan un pedazo de lo que somos, de nuestro corazón, de algo que también hemos sufrido; y entonces lo reconocemos y empatizamos con nosotros mismos a través de sus personajes, y nos reconciliamos con nuestras imperfecciones, porque si Elísabet Benavent consigue que, incluso tirándonos los problemas a la cara seamos capaces por nosotras mismas de ver la solución, ¿por qué no podemos hacer lo mismo en nuestra vida real? Pues sí, vamos a ser capaces, porque queremos ser felices, igual que lo acaban siendo los personajes de Elísabet Benavent que no se rinden.

Lo tuve claro con Valeria. Me reafirmé con Silvia. Me sorprendí con Alba. Y me reconcilié conmigo misma con Martina.

Elísabet Benavent es un género literario en sí misma. Me explico: me parece poco encorsetarla como chicklit. Me parece aburrido decir que sus libros son compendios psicológicos. No la quiero catalogar como autora de libros de autoayuda. Ni simplificar diciendo que son solamente novelas románticas. O quedarme con el humor de sus expresiones directas. El costumbrismo ya quedó atrás, aunque la escritora describa las costumbres de la mujer de hoy. Elísabet Benavent es mucho más y por ello en nuestro blog, a partir de hoy, va a aparecer un nuevo género literario denominado "Beta Coqueta".

Pero a ver, ¿qué nos está contando en Martina en tierra firme? Pues en este caso nos muestra unos personajes que tienen miedo, un miedo atroz y paralizante, un miedo irracional desde el punto de vista de la sensatez, pero es que la mayoría de las veces el miedo no es de algo tangible, ni real.

El miedo y el bloqueo emocional necesita toda una vida y mucho esfuerzo para mantenerlo a raya y la escritora nos regala un tiempo inusitadamente largo de la vida de los personajes (cosa que me ha gustado muchísimo) para que percibamos que el trabajo para ser funcionales a pesar de nuestros miedos no se logra con un "te quiero", una sesión de sexo o un solo acontecimiento importante como suele aparecer en la narrativa romántica. Controlar nuestras inseguridades es un trabajo a tiempo completo que requiere tesón y muchísima valentía.

La escritora nos sigue deleitando con esa sensación de "familia coqueta" y esta vez será con los personajes de la saga Valeria. Os llevaréis una sorpresa que os encantará.

El estilo de la autora es fresco, divertido, rompedor, consigue desde la primera palabra atraparte en el universo que ha creado para nosotros y entre palabras desenfadadas (soeces incluso) va colando gota a gota una filosofía personal donde el amor, la lealtad, la sinceridad y la valentia va calando. Con una palabra te enamora, te desespera, despierta en ti todo tipo de sensaciones que haces propias. Y entiendes emociones que ya has vivido y que no has comprendido porque necesitabas verlo desde fuera, como espectadora. Elísabet Benavent es una hechicera de sensaciones, va directa al centro de tu corazón para que con risas y lágrimas disfrutes de unas horas en las que la burbuja de su mundo te aislará del tuyo.

Podría seguir escribiendo y escribiendo sobre el maravilloso libro que acabé de leer un día después de su publicación. En un solo día devoré las páginas porque no podía cerrarlo, fui incapaz de dejar sin acabar la historia de Martina y Pablo. Y me emocioné. Y he agradecido a la autora esta novela maravillosa que va a ayudar a muchísimas mujeres a aceptarse en sus imperfecciones, porque la vida no es perfecta, simplemente vale la pena vivirla con toda la intensidad que podamos. Gracias Elísabet Benavent por esta nueva historia. Por favor, no tardes mucho en deleitarnos con otro de tus libros.