2.2.16

Una farsa imprudente. Nuria Llop (ressenya en català)

Títol Una farsa imprudente
Trilogía del Siglo de Oro 1
Autor Nuria Llop
Editorial arroba@books 
(Libros de seda en paper)
Any 2015 (2016 en paper)
Pàgines 416
Gènere Narrativa romàntica històrica
Disponible en e-book, paper
Idiomes castellà
Pincha sobre la bandera para leer la versión en castellano

SINOPSI


Algú ha intentat assassinar l'Álvaro, que és actor de teatre, i, per no perdre el seu paper en l'obra en què està treballant, demana al seu germà Diego que es faci passar per ell. L'Ana, la costurera de la companyia teatral, està obsessionada amb l'Álvaro, però serà el Diego qui li donarà el seu primer petó. L'Ana no esperava una passió així per part d'algú que pràcticament la ignora i llavors és quan s'adona que es tracta del germà de qui es creu enamorada i no de l'objecte del seu desig. Però, de totes maneres, junts intentaran esbrinar qui vol acabar amb la vida de l'Álvaro, i el triangle amorós en què estan sumits els farà protagonitzar situacions peculiars.

OPINIÓ

Amb Una farsa imprudente, la Nuria Llop ens delecta amb una típica comèdia d'embolics. Gairebé, gairebé sento en el meu cap com entren i surten els personatges a escena sumint l'espectador (en aquest cas, lector) en un tràngol divertit en què els protagonistes estan moltes vegades a punt de conèixer la veritat però en l'últim instant aconsegueixen seguir ignorant el que nosaltres ja sabem. L'atzar sempre encobreix als farsants fins al final quan tot se sap.

Una farsa imprudente, l'escriptora explora el món dels bessons, les diferències de caràcter, com influencien les diferències d'entorn, la sensibilitat emocional entre els germans... S'ha parlat molt sobre les capacitats empàtiques entre bessons, i aquí en tindrem una mostra.

El més destacat és com dos germans físicament iguals poden ser tan diferents. I és que el caràcter i el cor són únics. L'Ana, l'altre angle d'aquest triangle té una postura molt interessant. A qui lliurarà el seu cor? Perquè pot escollir entre dos homes físicament iguals.

La Núria Llop ha publicat cada llibre d'aquesta trilogia en l'ordre invers al del temps de la trama, però no passa res perquè cada història és independent en si mateixa, encara que alguns personatges es repeteixin com a secundaris.

L'escriptora ha aconseguit accedir a un sector de la literatura que estava pràcticament (per no dir completament) copat per la novel·la romàntica històrica anglosaxona. En aquesta trilogia trobem elements típicament espanyols que a més estan documentats, la qual cosa ens proporciona una visió molt versemblant del segle d'or espanyol.

Divertida, romàntica i sensual, Una farsa imprudente és una novel·la que t'atraparà, t'agradarà i et deixarà amb ganes de més. Encara que hi ha novel·les de romanços victorians molt recomanables, jo us proposo canviar de registre perquè pugueu gaudir del gènere que us agrada ambientat a Espanya.

Les dones que ens mostra la Núria Llop són lluitadores, de gran caràcter i intel·ligència, la qual cosa suposa un plus a l'hora de gaudir dels personatges femenins. Personatges ben perfilats que no defrauden a l'hora d'actuar i que et poden provocar alguna sorpresa inesperada.

M'ho he passat genial llegint aquests llibres. Entrades, sortides, ficades de pota, tossuderies, disculpes, maquinacions, contramaquinacions... tot un desplegament de picardia, diversió i també tensió.

Per cert, he de felicitar l'escriptora per l'elecció del títol de les seves obres. Totes tenen un doble sentit que encaixa a la perfecció i que fa que la novel·la comenci amb una intel·ligència subtil que no us abandonarà.

Estic segura que us encantarà. Proveu-ne amb un, el que vulgueu, ja veureu com no us podreu contenir i voldreu llegir la resta.


BOOKTRAILER

LLIBRES DE LA TRILOGIA

Una farsa imprudente
La joya de mi deseo
La diosa de mi tormento (cliqueu aquí per a llegir la ressenya)

Una farsa imprudente. Nuria Llop (reseña en castellano)

Título Una farsa imprudente
Trilogía del Siglo de Oro 1
Autor Nuria Llop
Editorial arroba@books 
(Libros de seda en papel)
Año 2015 (2016 en papel)
Páginas 416
Género Narrativa romántica histórica
Disponible en e-book, papel
Idiomas castellano

 Clica sobre la bandera per a llegir la versió en català

SINOPSIS


Alguien ha intentado asesinar a Álvaro, que es actor de teatro, y, para no perder su papel en la obra en la que está trabajando, pide a su hermano Diego que se haga pasar por él. Ana, la costurera de la compañía teatral, está obsesionada con Álvaro, pero será Diego quien le dé su primer beso. Ana no esperaba semejante pasión por parte de alguien que prácticamente la ignora y entonces es cuando se da cuenta de que se trata del hermano de quien se cree enamorada y no del objeto de su deseo. Pero, de todas formas, juntos intentarán averiguar quién quiere acabar con la vida de Álvaro, y el triángulo amoroso en el que están sumidos les hará protagonizar situaciones peculiares. 

OPINIÓN


Con Una farsa imprudente, Nuria Llop nos deleita con una típica comedia de enredos. Casi, casi oigo en mi cabeza como entran y salen los personajes a escena sumiendo al espectador (en este caso, lector) en un trance divertido en el que los protagonistas están muchas veces a punto de conocer la verdad pero en el último instante consiguen seguir ignorando lo que nosotros ya sabemos. El azar siempre encubre a los farsantes hasta el final, cuando todo se sabe.

En Una farsa imprudente, la escritora explora el mundo de los gemelos, las diferencias de carácter, como influencian las diferencias de entorno, la sensibilidad emocional entre los hermanos... Mucho se ha hablado sobre las capacidades empáticas entre gemelos, y aquí vamos a tener una muestra de ello.

Lo más sobresaliente es cómo dos hermanos físicamente iguales pueden ser tan distintos. Y es que el carácter y el corazón son únicos. Ana, el otro ángulo de este triángulo tiene una postura muy interesante. ¿A quién entregará su corazón? Porque puede escoger entre dos hombres físicamente iguales. 

Nuria Llop ha publicado cada libro de esta trilogía en el orden inverso al del tiempo de la trama, pero no pasa nada porque cada historia es independiente en sí misma, aunque algunos personajes se repitan como secundarios.

La escritora ha conseguido acceder a un sector de la literatura que estaba prácticamente (por no decir completamente) copado por la novela romántica histórica anglosajona. En esta trilogía encontramos elementos típicamente españoles que además están documentados, lo que nos proporciona una visión muy verosímil del siglo de oro español.

Divertida, romántica y sensual, Una farsa imprudente es una novela que te atrapará, te gustará y te dejará con ganas de más. Aunque hay novelas de romances victorianos muy recomendables, yo os propongo cambiar de registro para que podáis disfrutar del género que os gusta ambientado en España. 

Las mujeres que nos muestra Nuria Llop son luchadoras, de gran carácter e inteligencia, lo que supone un plus a la hora de disfrutar de los personajes femeninos. Personajes bien perfilados que no defraudan a la hora de actuar y que te pueden provocar alguna sorpresa inesperada.

Me lo he pasado genial leyendo estos libros. Entradas, salidas, meteduras de pata, cabezonerías, disculpas, maquinaciones, contramaquinaciones... todo un despliegue de picardía, diversión y también tensión.

Por cierto, debo felicitar a la escritora por la elección del título de sus obras. Todas tienen un doble sentido que encaja a la perfección y que hace que la novela empiece con una inteligencia sutil que no os abandonará.

Estoy segura de que os va a encantar. Probad con uno, el que queráis, ya veréis como no os podréis contener y querréis leer el resto. 


BOOKTRAILER

LIBROS DE LA TRILOGÍA

Una farsa imprudente
La joya de mi deseo
La diosa de mi tormento (pincha aquí para leer la reseña)