15.8.15

Persiguiendo a Silvia. Saga Silvia. Elísabet Benavent (ressenya en català)

Pincha en la bandera para leer la versión en castellano 

La Silvia treballa com a informàtica en una multinacional i està enamoradíssima del seu cap. I, com que en el moment en què comença la novel·la ja no surten junts, la seva millor amiga, la Bea, li proposa anar a Eivissa de viatge per a oblidar penes. 

Allà coneixerà al Gabriel, un cantant de rock, amb qui iniciarà una relació d'amistat i de confiança que cap dels dos va pensar que fos possible. Ell arrossega un passat molt problemàtic i viu un present molt dur, malgrat l'èxit professional que té. Ella segueix enamorada d'un home que ja no vol estar amb ella. La Silvia i el Gabriel de seguida connecten perquè tant l'un com l'altre es mostren tal com són i no esperen de l'altre res que no sigui companyia i potser una amistat que a mesura que va passant el temps es va consolidant cada cop més. Al final, els problemes els acabaran atrapant i ambdós hauran de decidir què fer. La pregunta amb què s'ha fet la publicitat d'aquesta saga és la més encertada: "I tu, què estaries disposat a fer per amor?"

La novel·la té una estructura original. Comença "in medias res", que ens deien a l'escola, és a dir, enmig de la història, en el moment en què l'Alvaro i la Silvia ja han trencat la relació sentimental que tenien, però continuen treballant junts i segueixen desitjant-se mútuament. El lector no sap què ha passat amb aquests dos i l'escriptora farà que viatgem junts en l'aventura de la Silvia, perquè una cosa és fer un resum i l'altra és ser espectador de cada detall significatiu, que és el que fa l'escriptora: ens agafa de la mà i ens ensenya, de mica en mica, el que ha passat, cosa que fa que acabem entenent les reaccions i emocions de la Silvia. 

El segon llibre d'aquesta saga, Encontrando a Silvia, ens ofereix una història lineal, a partir d'aquest moment ja no hi haurà cap record que ens torni a portar al passat. Només viurem el present dels personatges. 

Així com en el primer llibre ens trobem amb una història divertida, hilarant i desenfadada (tot i que també té moments dolorosos pel que fa a la ruptura i a la sensació de fracàs), en què la protagonista es podria descriure (tal com diu la mare de l'Alvaro) en una "princesa de barri", amb una personalitat que recorda a la Lola de la saga "Valeria", en el segon llibre ens trobem amb una bufetada de realitat. I la bufetada és tan i tan gran que ens deixa trontollant i amb el cor encongit. 

Personalment penso que l'amor ens salva la vida. No entenc com algú pot viure sense estimar. És el que diu Jack Nicholson al final de la pel·lícula "Mejor... imposible": "Tú haces que quiera ser mejor persona". L'amor ens salva de l'egoisme, de la tristor, de la soledat, de la mediocritat. Però, què passa quan aquest amor té el poder de salvar-te literalment la vida, d'arrencar-te d'entre els braços de la mort? Pot salvar-te una persona amb un amor infinit per a regalar-te si tu no vols ser salvat? L'amor, la salvació, de redempció, la complicitat sempre és cosa de dos.

Vols enamorar-te de l'amor? Acompanya'm en aquesta història i explica'm què t'ha semblat, per exemple, la carta que li deixa la Silvia al Gabriel. Emocions a flor de pell.

Blog de l'autora

Llibres de la saga:
1. Persiguiendo a Silvia
2. Encontrando a Silvia

Persiguiendo a Silvia. Saga Silvia. Elísabet Benavent (reseña en castellano)

Clica sobre la bandera per a llegir la versió en català 

Silvia trabaja como informática en una multinacional y está enamoradísima de su jefe. Y, como en el momento en que comienza la novela ya no salen juntos, su mejor amiga, Bea, le propone ir a Ibiza de viaje para olvidar penas.

Allí conocerá a Gabriel, un cantante de rock, con quien iniciará una relación de amistad y de confianza que ninguno de los dos pensó que fuera posible. Él arrastra un pasado muy problemático y vive un presente muy duro, a pesar del éxito profesional que tiene. Ella sigue enamorada de un hombre que ya no quiere estar con ella. Silvia y Gabriel en seguida conectan porque tanto el uno como el otro se muestran tal y como son, y no esperan del otro nada que no sea compañía y tal vez una amistad que a medida que va pasando el tiempo se va consolidando cada vez más. Al final, los problemas les acabarán atrapando y ambos deberán decidir qué hacer. La pregunta con que se ha hecho la publicidad de esta saga es la más acertada: "Y tú, ¿qué estarías dispuesto a hacer por amor?"

La novela tiene una estructura original. Comienza "in medias res", que nos decían en la escuela, es decir, en medio de la historia, en el momento en que Alvaro y Silvia ya han roto la relación sentimental que tenían, pero siguen trabajando juntos y siguen deseándose mutuamente. El lector no sabe qué ha pasado con estos dos y la escritora hará que viajemos juntos en la aventura de Silvia, porque una cosa es hacer un resumen y otra es ser espectador de cada detalle significativo, que es lo que hace la escritora: nos coge de la mano y nos enseña, poco a poco, lo que ha pasado, lo que hace que acabemos entendiendo las reacciones y emociones de Silvia.

El segundo libro de esta saga, Encontrando a Silvia, nos ofrece una historia lineal, a partir de ese momento ya no habrá ningún recuerdo que nos vuelva a llevar al pasado. Sólo viviremos el presente de los personajes.

Así como en el primer libro nos encontramos con una historia divertida, hilarante y desenfadada (aunque también tiene momentos dolorosos con respecto a la ruptura y a la sensación de fracaso), en la que la protagonista se podría describir (tal como dice la madre de Alvaro) en una "princesa de barrio", con una personalidad que recuerda a Lola de la saga "Valeria", en el segundo libro nos encontramos con una bofetada de realidad. Y la bofetada es tan y tan grande que nos deja tambaleándonos y con el corazón encogido.

Personalmente pienso que el amor nos salva la vida. No entiendo cómo alguien puede vivir sin amar. Es lo que dice Jack Nicholson al final de la película "Mejor... imposible": "Tú haces que quiera ser mejor persona". El amor nos salva del egoísmo, de la tristeza, de la soledad, de la mediocridad. Pero, ¿qué ocurre cuando ese amor tiene el poder de salvarte literalmente la vida, de arrancarte de entre los brazos de la muerte? ¿Puede salvarte una persona con un amor infinito para regalarte si tú no quieres ser salvado? El amor, la salvación, de redención, la complicidad siempre es cosa de dos.

¿Quieres enamorarte del amor? Acompáñame en esta historia y cuéntame qué te ha parecido, por ejemplo, la carta que le deja Silvia a Gabriel. Emociones a flor de piel.

Blog de la autora

Libros de la saga:
1. Persiguiendo a Silvia
2. Encontrando a Silvia