8.2.16

Igual te echo de menos que de más. Olga Salar (ressenya en català)


Títol Igual te echo de menos que de más
Autor Olga Salar
Editorial Cristal
Any 2016
Pàgines 240
Gènere Narrativa romàntica
Disponible en e-book, paper
Idiomes castellà
Pincha en la bandera para leer la versión en castellano

SINOPSI

L'Olimpia coneix el Martín i la Lola el primer dia de facultat. La Lola i ella es faran amigues de seguida però el Martín és tan antipàtic com atractiu i, encara que al principi no es cauran gens bé, després s'enamoraran bojament. Una ruptura traumàtica els mantindrà allunyats i ignorants de la vida de l'altre fins que un dia, anys més tard, el Martín es converteix en el cap de l'Olimpia. Ha estat capaç el temps d'esborrar el que senten l'un per l'altre? Si vols saber-ho, no tens més que començar a llegir aquesta novel·la.

OPINIÓ

L'Olga Salar ens presenta la seva nova novel·la Igual te echo de menos que de más amb el tema romàntic per antonomàsia: les segones oportunitats. L'amor no és perfecte i de vegades costa acceptar que la personificació del nostre afecte s'equivoca, té defectes o no sap gestionar els problemes. La perfecció pot ser avorrida en segons quins casos, però la imperfecció... dóna per a moltes novel·les!

L'escriptora té una prosa senzilla que atrapa de seguida perquè els temes de les seves novel·les ens recorden episodis de la nostra pròpia vida. És evident que les lectores no hem viscut el ventall de situacions que ens descriu (encara sort!), però sí que reconeixem el sentiment que hi ha sota: inseguretat, por, traïció..., i és justament això el que fa que l'Olga Salar tingui aquest estil propi que la caracteritza, perquè fa de la quotidianitat alguna cosa interessant per a convertir-ho en una novel·la.

Els personatges són diferents entre si i estan clarament perfilats i molt treballats, la qual cosa enriqueix la trama. La maternitat de la Lola. L'homosexualitat del Gerardo i l'Artur. La protecció del Nico. La naturalitat de la Natàlia. Molt bé.

La trama secundària m'ha agradat moltíssim, potser fins i tot més que la principal, perquè el personatge de la Natàlia és fantàstic. Una dona estupenda que sense artificis aconsegueix quedar-se amb l'"encantador de dones" de qui totes s'enamoren. Llàstima que no hagin aconseguit una novel·la pròpia. Estic segura que s'ho mereixen.

I què ens explica l'Olga Salar sobre les segones oportunitats? Doncs haureu d'esbrinar-ho llegint aquest llibre. L'Olimpia i el Martín protagonitzaran situacions divertides, tenses, boges... i quan vulgueu adonar-vos haureu arribat al final. Una novel·la fresca, divertida, actual i romàntica que us atraparà de seguida.


Igual te echo de menos que de más. Olga Salar (reseña en castellano)


Título Igual te echo de menos que de más
Autor Olga Salar
Editorial Cristal
Año 2016
Páginas 240
Género Narrativa romántica 
Disponible en e-book, papel
Idiomas castellano

 Clica sobre la bandera per a llegir la versió en català

SINOPSIS

Olimpia conoce a Martín y a Lola el primer día de facultad. Lola y ella serán amigas en seguida pero Martín es tan antipático como guapo y, aunque al principio se van a detestar, luego se van a enamorar locamente. Una ruptura traumática los va a mantener alejados e ignorantes de la vida del otro hasta que un día, años más tarde, Martín se convierte en el jefe de Olimpia. ¿Ha sido capaz el tiempo de borrar lo que sienten el uno por el otro? Si quieres saberlo, no tienes más que empezar a leer esta novela.

OPINIÓN


Olga Salar nos presenta su nueva novela Igual te echo de menos que de más con el tema romántico por antonomasia: las segundas oportunidades. El amor no es perfecto y a veces cuesta aceptar que la personificación de nuestro cariño se equivoca, tiene defectos o no sabe gestionar los problemas. La perfección puede ser aburrida en según qué casos, pero la imperfección... ¡da para muchas novelas!

La escritora tiene una prosa sencilla que atrapa en seguida porque los temas de sus novelas nos recuerdan episodios de nuestra propia vida. Es evidente que las lectoras no hemos vivido el abanico de situaciones que nos describe (¡menos mal!), pero sí que reconocemos el sentimiento que hay debajo: inseguridad, miedo, traición..., y es justamente eso lo que hace que Olga Salar tenga ese estilo propio que la caracteriza, porque hace de lo cotidiano algo interesante para convertirlo en una novela. 

Los personajes son diferentes entre sí y están claramente perfilados y muy trabajados, lo que enriquece la trama. La maternidad de Lola. La homosexualidad de Gerardo y Arturo. La protección de Nico. La frescura de Natalia. Muy bien.

La trama secundaria me ha gustado muchísimo, quizá incluso más que la principal, porque el personaje de Natalia es fantástico. Una mujer estupenda que sin trampa ni cartón consigue quedarse con el "encantador de mujeres" del que todas se enamoran. Lástima que no hayan conseguido una novela propia. Estoy segura de que se lo merecen.

Y ¿qué nos cuenta Olga Salar sobre las segundas oportunidades? Pues vais a tener que averiguarlo leyendo este libro. Olimpia y Martín van a protagonizar situaciones divertidas, tensas, locas... y cuando queráis daros cuenta habréis llegado al final. Una novela fresca, divertida, actual y romántica que os atrapará en seguida.