6.11.15

Sananda (Trilogia Las hermanas Balanzat 1). Lena Valenti (ressenya en català)

Pincha en la bandera para leer la versión en castellano


En l'illot des Vedrà té lloc un esdeveniment màgic. Un triple naixement d'un llinatge ancestral de protectores de la terra esdevindrà sense més ajuda que la d'una Balanzat, l'àvia Pietat. Cada nena nascuda està beneïda amb un do màgic que les uneix a la família, a la terra, al mar i a la sal. Però un tràgic succés desfarà uns llaços irrompibles que la màgia s'ocuparà de tornar a lligar. Molts anys després de la separació de les tres germanes, l'illa d'Eivissa les torna a cridar. Les qui s'han anat han de tornar. Les ombres del mal amenacen aquesta terra i la màgia bona que protegeix el món. Un cop a l'illa, l'Alegra, la mitjana, haurà de recuperar el seu propi equilibri i no donar l'esquena al seu do, però, sense saber-ho, amb les seves accions perjudicarà en Nil, amb qui ha començat una relació. Però en Nil haurà creure en l'invisible si vol recuperar l'amor que hi ha en el seu cor. Perquè qui no creu deixa de somiar i qui no somia es mor. I tu, creus en la màgia?


Lena Valenti ha començat una nova trilogia, encara estem pendents dels dos llibres que falten, que és meravellosa. Torna a canviar de registre, de moment no hi ha una saga que s'assembli a l'anterior, i aquest cop ens parla de màgia des de la senzillesa de la vida. No us sembla que el naixement d'un nadó és un esdeveniment màgic? L'amor mateix no és màgic? El poder d'una mare que cura amb un petó no és màgia? A mi em sembla que la màgia és a tot arreu i que si obrim la nostra ment i el nostre cor serem capaços d'apreciar-la.

Doncs d'això va aquest primer llibre. De la màgia que hi ha a les petites (o grans) coses de la vida. De l'alegria de ser conscients del que realment importa. De la satisfacció que produeix sentir-se completa quan dónes curs al que hi ha al teu interior. De la tranquil·litat i l'assossec que produeix desterrar la rancúnia i la incomprensió del teu cor.

El mal es tracta en aquesta novel·la com si fos una entitat, un personatge més. I em recorda les sensacions que de vegades tenim amb ambients enrarits, males vibracions, persones que ens produeixen rebuig. Si som capaços de percebre el que no veiem, per què se'ns fa tan difícil creure que el mal existeix? Per sort, el bé també és un personatge, una actitud, una esperança, una força. I el bé i el mal lluitaran. En aquesta primera novel·la, Lena ens presenta el marc en el qual es desenvoluparà aquesta lluita i els bàndols que hi ha.

Les descripcions del paisatge són tan relaxants, que et nodreixen l'ànima, et fan desitjar anar a Eivissa, cantar una oda al Mediterrani i absorbir la màgia de la bellesa per cada porus de la pell.

A Sananda no trobem l'erotisme que hi ha a altres novel·les seves. Tot flueix d'una manera més natural, i igualment t'atrapa amb força des de la primera línia de la novel·la. Un amor inicial, una disputa familiar, una trama política mediambiental i una intriga provocada per les forces malignes de la màgia. I tot això màgicament embastat per la prosa de l'escriptora amb rerefons de l'amor: d'un pare, d'una dona, d'una àvia, d'una germana, de la meitat del teu cor.

Jo crec en la màgia, i amb aquest llibre he descobert que, des que vaig llegir El libro de Jade, també crec en la màgia de Lena Valenti.


Cançons incloses al CD que es ven per separat del llibre:

Es Vedrà, interpretada per Lena Valenti
Esta noche, interpretada per Garson
Falso amor, interpretada per David Ros
Héroe, interpretada per Lena Valenti

Vols saber l'opinió de la Lena Valenti sobre aquesta ressenya? Clica aquí.

Sananda (Trilogía Las hermanas Balanzat 1). Lena Valenti (reseña en castellano)

Clica sobre la bandera per a llegir la versió en català

En el islote Es Vedrà tiene lugar un acontecimiento mágico. Un triple nacimiento de un linaje ancestral de protectoras de la tierra devendrá sin más ayuda que la de una Balanzat, la abuela Pietat. Cada niña nacida está bendecida con un don mágico que las une a la familia, a la tierra, al mar y a la sal. Pero un trágico suceso deshará unos lazos irrompibles que la magia se ocupará de volver a atar. Muchos años después de la separación de las tres hermanas, la isla de Ibiza las vuelve a llamar. Las que se han ido deben volver. Las sombras del mal amenazan a esta tierra y a la magia buena que protege al mundo. Una vez en la isla, Alegra, la mediana, deberá recuperar su propio equilibrio y no dar la espalda a su don, pero, sin saberlo, con sus acciones dañará a Nil, con quien ha empezado una relación. Pero Nil deberá creer en lo invisible si quiere recuperar el amor que hay en su corazón. Porque quien no cree deja de soñar y quien no sueña se muere. Y tú, ¿crees en la magia?


Lena Valenti ha empezado una nueva trilogía, aún estamos pendientes de los dos libros que faltan, que es maravillosa. Vuelve a cambiar de registro, de momento no hay una saga que se parezca a la anterior, y esta vez nos habla de magia desde la sencillez de la vida. ¿No os parece que el nacimiento de un bebé es un acontecimiento mágico? El amor mismo ¿no es mágico? El poder de una madre que cura con un beso ¿no es magia? A mí me parece que la magia está en todas partes y que si abrimos nuestra mente y nuestro corazón seremos capaces de apreciarla.

Pues de eso va este primer libro. De la magia que hay en las pequeñas (o grandes) cosas de la vida. De la alegría de ser conscientes de lo que realmente importa. De la satisfacción que produce sentirse completa cuando das rienda suelta a lo que reside en tu interior. De la tranquilidad y el sosiego que produce desterrar el rencor y la incomprensión de tu corazón.

El mal se trata en esta novela como si fuera una entidad, un personaje más. Y me recuerda a las sensaciones que a veces tenemos con ambientes enrarecidos, malas vibraciones, personas que nos producen rechazo. Si somos capaces de percibir lo que no vemos, ¿por qué se nos hace tan difícil creer que el mal existe? Por suerte, el bien también es un personaje, una actitud, una esperanza, una fuerza. Y el bien y el mal van a luchar. En esta primera novela, Lena nos presenta el marco en el que se va a desarrollar esta lucha y los bandos que hay en él.

Las descripciones del paisaje son tan relajantes, que te alimentan el alma, te hacen desear ir a Ibiza, cantar una oda al Mediterráneo y absorber la magia de la belleza por cada poro de tu piel. 

En Sananda no encontramos el erotismo que hay en sus otras novelas. Todo fluye de una manera más natural, e igualmente te agarra con fuerza desde la primera línea de la novela. Un amor inicial, una disputa familiar, una trama política medioambiental y una intriga provocada por las fuerzas malignas de la magia. Y todo ello mágicamente hilvanado por la prosa de la escritora con el telón de fondo del amor: de un padre, de una esposa, de una abuela, de una hermana, de la mitad de tu corazón.

Yo creo en la magia, y con este libro he descubierto que, desde que leí El libro de Jade, también creo en la magia de Lena Valenti.


Canciones incluidas en el CD que se vende por separado del libro:

Es Vedrà, compuesta e interpretada por Lena Valenti
Esta noche, interpretada por Garson
Falso amor, interpretada por David Ros
Héroe, interpretada por Lena Valenti

¿Quieres saber la opinión de Lena Valenti sobre esta reseña? Pincha aquí.