31.1.16

Las puertas del cielo. Jose F. Ceballos Castillo (ressenya en català)

Títol Las puertas del cielo
Autor Jose F. Ceballos Castillo
Editorial Extinta e-ditores
Any 2013
Pàgines 353
Gènere Fantasia
Disponible en seebook
Idiomes castellà

Pincha en la bandera para leer la versión en castellano 



SINOPSI

Oviedo és l'escenari on una sèrie d'assassinats estranys han tingut lloc. En Luis, un novell acabat de sortir de l'acadèmia, és requerit d'urgència a aquesta ciutat per ser el company de l'investigador que està portant el cas. L'eterna lluita entre el bé i el mal s'està lliurant a la capital asturiana. Àngels i dimonis tenen un objectiu comú: trobar a l'escollida. Però res del que ens ha explicat l'església és cert. En aquest univers fantàstic, l'acció trepidant et farà passar les pàgines a una velocitat sobrenatural.

OPINIÓ

Vaig començar a llegir Las puertas del cielo sense saber molt bé què em trobaria. Fantasia sí, però sense més detalls. Recordo haver-la començat i de sobte ser conscient que ja havia arribat a la pàgina 60 i, sense gairebé adonar-me'n! Però, què té aquesta novel·la que atrapi d'aquesta manera? Doncs l'eterna lluita del bé contra el mal. Àngels i dimonis. Humans i éssers celestials.

Recordeu El código da Vinci? Fa uns anys va ser una novel·la que es va posar de moda perquè els lectors es van posicionar en dos bàndols oposats: els detractors i els subjugats per la possible veritat de les paraules d'una novel·la. Jo vaig ser de les que va gaudir de la seva lectura, tot i que sempre vaig tenir en compte que no era més que ficció i que, en el fons, la trama no era més que una gimcana ben elaborada.

Doncs bé, aquí no hi ha gimcana, però sí que hi ha una teoria (imaginada, com deixa molt clar Jose F. Ceballos) que contradiu tot el que ens ha explicat l'església fins ara. Una teoria, per cert, ben fonamentada.

L'escriptor utilitza personatges històrics per donar-li veracitat a la seva teoria, fets que tots coneixem; grans estrategues de la guerra, que, en realitat, tenien un propòsit més gran.

La trama, doncs, trepidant i addictiva, encara que els personatges no estan massa treballats. No analitzareu què senten els personatges més del que es veu a través de les seves accions. En Jose F. Ceballos no perd temps en descripcions ni en perfilar-los més del que és estrictament necessari. Tot serà acció, acció i més acció. Agafeu aire abans de començar a llegir. El llibre serà com veure una pel·lícula. Fotogrames que et deixen enmig d'una escena per passar a la següent, cosa que provoca un permanent estat d'alerta.

I el final, obert. Acaba alguna vegada la lluita entre el bé i el mal? De tota manera sembla com si la trama demanés una segona part. Preguntaré a l'escriptor si té pensat seguir escrivint aquesta història.

Teniu un parell de dies lliures? Haureu de fer un forat a la vostra agenda si comenceu a llegir aquesta novel·la. Una vegada que comenceu, ja no podreu parar. Esteu avisats.

Voleu saber-ne més? Podeu posar-vos en contacte amb l'escriptor a:
librolaspuertasdelcielo@gmail.com
www.facebook.com/librolaspuertasdelcielo

Las puertas del cielo. Jose F. Ceballos Castillo (reseña en castellano)

Título Las puertas del cielo
Autor Jose F. Ceballos Castillo
Editorial Extinta e-ditores
Año 2013
Páginas 353
Género Fantasía
Disponible en seebook
Idiomas castellano


 

 Clica sobre la bandera per a llegir la versió en català


SINOPSIS

Oviedo es el escenario donde una serie de asesinatos extraños han tenido lugar. Luis, un novato recién salido de la academia, es requerido de urgencia a esta ciudad para ser el compañero del investigador que está llevando el caso. La eterna lucha entre el bien y el mal se está librando en la capital asturiana. Ángeles y demonios tienen un objetivo común: encontrar a la elegida. Pero nada de lo que nos ha contado la iglesia es cierto. En este universo fantástico, la acción trepidante te hará pasar las páginas a una velocidad sobrenatural. 

OPINIÓN

Empecé a leer Las puertas del cielo sin saber muy bien qué me iba a encontrar. Fantasía sí, pero sin más detalles. Recuerdo haberla empezado y de repente ser consciente de que ya había llegado a la página 60 y ¡sin casi darme cuenta! Pero ¿qué tiene esta novela que atrape de esta manera? Pues la eterna lucha del bien contra el mal. Ángeles y demonios. Humanos y seres celestiales. 

¿Recordáis El código da Vinci? Hace unos años fue una novela que se puso de moda porque los lectores se posicionaron en dos bandos encontrados: los detractores y los subyugados por la posible verdad de las palabras de una novela. Yo fui de las que disfrutó de su lectura, aunque siempre tuve en cuenta que no era más que ficción y que, en el fondo, la trama no era más que una gincana bien elaborada. 

Pues bien, aquí no hay gincana, pero sí que hay una teoría (imaginada, como deja muy claro Jose F. Ceballos) que contradice todo lo que nos ha explicado la iglesia hasta ahora. Una teoría, por cierto, bien fundamentada.

El escritor utiliza personajes históricos para darle veracidad a su teoría, hechos que todos conocemos; grandes estrategas de la guerra, que, en realidad, tenían un propósito mayor.

La trama, pues, trepidante y adictiva, aunque los personajes no están demasiado trabajados. No vais a analizar qué sienten los personajes más de lo que se ve a través de sus acciones. Jose F. Caballos no pierde tiempo en descripciones ni en perfilarlos más de lo estrictamente necesario. Todo va a ser acción, acción y más acción. Coged aire antes de empezar a leer. El libro será como ver una película. Fotogramas que te dejan en medio de una escena para pasar a la siguiente, lo que provoca un permanente estado de alerta. 

Y el final, abierto. ¿Acaba alguna vez la lucha entre el bien y el mal? De todas formas parece como si la trama pidiera una segunda parte. Preguntaré al escritor si tiene pensado seguir escribiendo esta historia.

¿Tenéis un par de días libres? Tendréis que hacer un hueco en vuestra agenda si empezáis a leer esta novela. Una vez que empecéis ya no podréis parar. Estáis avisados.

¿Queréis saber más sobre la novela? Podéis poneros en contacto con el autor en:
librolaspuertasdelcielo@gmail.com
www.facebook.com/librolaspuertasdelcielo