27.1.16

Íntimos enemigos. Olga Salar (ressenya en català)

 


 Pincha sobre la bandera para leer la versión en castellano


SINOPSI

L'Ariadna ja sap, encara que només té 15 anys, que està enamorada del germà de la seva millor amiga, però el divorci dels seus pares provoca que hagi de anar-se'n a viure a Anglaterra i hagi de separar-se de tot el seu món. Dos anys després, l'Ariadna, la Mónica (la seva millor amiga), el Daniel (germà de la seva millor amiga) i l'amic d'aquest, el Sergio, organitzen un viatge a Roma, on alguna cosa passarà entre el Daniel i l'Ariadna. Deu anys després, i sense haver-se vist ni una sola vegada des d'aleshores, han de competir entre ells per aconseguir la vicepresidència del grup empresarial dels seus pares. Saltaran espurnes.

OPINIÓ

Íntimos enemigos va ser el primer llibre que vaig llegir en el meu e-reader. No recordo el motiu pel qual el vaig escollir. Mai fins a aquell moment havia llegit cap novel·la romàntica. Jo llegia fantasia, ciència ficció, novel·la negra, contemporània, però, romàntica? Uf, no gràcies. Per tant, potser vaig arribar-hi per casualitat. A més, no sé ni si sabia el gènere del que anava a llegir. Crec que més que una altra cosa estava provant a veure com funcionava tot el món digital. És igual.

I què em vaig trobar? Doncs amb una troballa sorprenent que em va encantar. He de dir que després de llegir Íntimos enemigos vaig començar a buscar literatura romàntica, la qual cosa m'ha portat a conèixer altres subgèneres (chicklit, urban fantasy, eròtic, històric). L'Olga Salar em va obrir les portes d'un gènere que no té el reconeixement que es mereix. I, només per això, ja he de donar-li les gràcies. Iniciar-me en el món de la literatura romàntica de la mà de l'Olga Salar amb la seva novel·la Íntimos enemigos ha estat un encert.

Però, a veure, què té aquesta novel·la? Doncs, primer de tot, la meva lleialtat per tot l'univers romàntic que vaig descobrir gràcies a ella i el reconeixement davant un argument ben desenvolupat. Les escenes que es van succeint són bastant previsibles, però lluny de restar interès, vibres d'anticipació, ho veus venir i quan t'adones que l'has encertat somrius i aplaudeixes, és meravellós.

La novel·la dels mil somriures i de la felicitat. No infravaloreu un final feliç, pot fer que el nostre dia millori i les petites misèries que vivim no semblin tan importants.

La trama que es desenvolupa en aquesta novel·la ens mostra un dels somnis més recurrents de qualsevol adolescent: desitjar que aquell que no ens mira, que ens ignora, o fins i tot que ens humilia, ens pugui veure 10 anys després convertides en dones atractives, intel·ligents i adorables, i que a més se senti estúpid per haver-nos deixat escapar. Ah! Quina venjança tan dolça.

L'Olga Salar descriu uns personatges amb personalitats diferents que es complementen a la perfecció. Els secundaris estan molt ben perfilats: la tata, la mare de l'Ariadna... fins i tot l'Alexia; encara que com a personatge em quedo amb la mare, dóna molt de joc!

Des del principi ens trobem amb una intensa tensió sexual no resolta que resulta elegant i rematadament romàntica. Els diàlegs són divertits i amb un toc de picardia, plens de indirectes, igual que si estiguéssim enmig d'un ritual d'aparellament!

En fi, una trama molt atractiva amb uns personatges fantàstics i una redacció que atrapa de seguida.

Si encara no heu llegit narrativa romàntica o si ja n'heu llegit; si coneixeu l'Olga Salar o si encara no n'heu llegit res; si esteu deprimits o si esteu plens d'alegria... sempre és bona idea llegir Íntimos enemigos, fins i tot si ja l'heu llegit. Jo la rellegeixo de tant en tant.

Barreja de tendresa, romanticisme, revenja i molts somriures... no us la podeu perdre.

Web de l'autora

Facebook de l'autora

Íntimos enemigos. Olga Salar (reseña en castellano)

 

 Clica sobre la bandera per a llegir la versió en català
SINOPSIS


Ariadna ya sabe, aunque solo tiene 15 años, que está enamorada del hermano de su mejor amiga, pero el divorcio de sus padres provoca que deba irse a vivir a Inglaterra y tenga que separarse de todo su mundo. Dos años después, Ariadna, Mónica (su mejor amiga), Daniel (hermano de su mejor amiga) y el amigo de éste, Sergio, organizan un viaje a Roma, donde algo pasará entre Daniel y Ariadna. Diez años después, y sin haberse visto ni una sola vez desde entonces, tienen que competir entre ellos para lograr la vicepresidencia del grupo empresarial de sus padres. Van a saltar chispas.

OPINIÓN

Íntimos enemigos fue el primer libro que leí en mi e-reader. No recuerdo el motivo por el que lo escogí. Nunca hasta ese momento había leído ninguna novela romántica. Lo mío era la fantasía, la ciencia ficción, la novela negra, la contemporánea, pero ¿romántica? Uff, no gracias. Por lo tanto, quizás llegué a él por casualidad. No sé siquiera si sabía el género de lo que iba a leer. Creo que más que nada estaba probando a ver cómo funcionaba todo el mundo digital. Da igual. 

¿Y qué me encontré? Pues con un hallazgo sorprendente que me encantó. Debo decir que después de leer Íntimos enemigos empecé a buscar literatura romántica, lo que me ha llevado a conocer otros subgéneros (chicklit, urban fantasy, erótico, histórico). Olga Salar me abrió las puertas de un género que no tiene el reconocimiento que se merece. Y, solo por ello, ya tengo que darle las gracias. Iniciarme en el mundo de la literatura romántica de la mano de Olga Salar con su novela Íntimos enemigos ha sido un acierto.

Pero, a ver, ¿qué tiene esta novela? Pues ante todo mi lealtad por todo el universo romántico que descubrí gracias a ella y el reconocimiento ante un argumento bien desarrollado. Las escenas que se van sucediendo son bastante previsibles, pero lejos de restar interés, te regocijas de anticipación, lo ves venir y cuando te das cuenta que has dado en el clavo sonríes y aplaudes, es maravilloso.

La novela de las mil sonrisas y de la felicidad. No infravaloréis un final feliz, puede hacer que nuestro día mejore y las pequeñas miserias que vivimos no parezcan tan importantes. 

La trama que se desarrolla en esta novela nos muestra uno de los sueños más recurrentes de cualquier adolescente: desear que aquel que no nos mira, que nos ignora, o incluso que nos humilla, nos pueda ver 10 años después convertidas en mujeres atractivas, inteligentes y adorables, y que además se sienta estúpido por habernos dejado escapar. ¡Ah! Qué dulce venganza.

Olga Salar describe unos personajes con personalidades distintas que se complementan a la perfección. Los secundarios están muy bien perfilados: la tata, la madre de Ariadna... incluso Alexia; aunque como personaje me quedo con la madre, ¡da mucho juego!

Desde el principio nos encontramos con una intensa tensión sexual no resuelta que resulta elegante y rematadamente romántica. Los diálogos son divertidos y pícaros, llenos de indirectas, ¡al igual que si estuviéramos en medio de un ritual de apareamiento!

En fin, una trama muy atractiva con unos personajes estupendos y una redacción que atrapa en seguida.

Si aún no habéis leído narrativa romántica o si ya habéis leído novelas de este género; si conocéis a Olga Salar o si aún no habéis leído nada de esta autora; si estáis deprimidos o si rebosáis alegría... siempre es buena idea leer Íntimos enemigos, incluso si ya la habéis leído. Yo la releo de tanto en tanto. 

Mezcla de ternura, romanticismo, revancha y muchas sonrisas... no os la podéis perder.