12.8.15

Beautiful Secret. Un secreto explosivo. Christina Lauren (ressenya en català)


Pincha en la bandera para leer la versión en castellano 

Rubi és una becària de 23 anys que està profundament enamorada del vicepresident de l'empresa on treballa, Niall Stella. Ell no sap ni que existeix, però hauran d'anar a Nova York durant un mes i allà iniciaran una relació. 

Però descobriran que no hi ha res que sigui fàcil, ja que tots dos porten una motxilla emocional al darrere i, malgrat les ganes que tenen ambdós de fer funcionar la relació, estaran fent equilibris per a tirar-la endavant durant tot el llibre.

Aquesta novel·la, en principi senzilla, de lectura fàcil i sense gaires pretensions filosòfiques, amaga -en les seves paraules directes, en el seu llenguatge planer, en l'atracció ràpida que aconsegueix des de la primera línia- una novel·la gens superficial sobre els dubtes que pot suscitar incloure el sexe en una relació que en principi no se sap ben bé cap a on pot anar.

És curiós com el fet d'iniciar una relació sexual normalment ha tingut dues posicions contraposades: ell amb pressa per a iniciar-la i ella allargant el moment perquè no està preparada o perquè necessita seguir mantenint l'atenció masculina. Precisament per això, quan en una novel·la s'inverteixen aquests rols, el que es provoca és sorpresa, incredulitat i al final, necessàriament, el reconeixement d'una situació que algunes o moltes de nosaltres hem viscut en algun moment de la nostra vida. 

Què passa quan trobem un home que, com la majoria de les dones fa molts anys, considera que el sexe ha d'anar acompanyat, si no de l'amor, sí d'un vincle afectiu?

Veiem la mateixa situació en l'episodi 6 de la tercera temporada de Sexe en Nova York (corregiu-me si m'equivoco d'episodi): Carrie Bradshaw i Aiden estan començant a sortir i ell vol que la seva primera vegada signifiqui alguna cosa. Ella se sent rebutjada, poc atractiva, però acaba entenent que ell li està fent un regal. L'està conquerint de mica en mica, li està donant l'oportunitat que el desitgi desesperadament, li està oferint una relació romàntica que no és gaire comú. Si hi ha una atracció física, si són adults, si ja han tingut relacions sexuals amb altres persones, per què cal esperar? I esperar, què?

Doncs aquestes són les preguntes que es plantegen els protagonistes d'aquesta novel·la. Niall acaba de divorciar-se, mai no ha estat amb una altra dona ja que anava amb la seva des de l'adolescència, i el seu matrimoni ha estat un fracàs perquè mai s'ha sentit desitjat. Era una relació freda, distant, egoista. No es creu suficientment interessant per a mantenir l'interès d'una dona, perquè, més enllà del que és l'atracció inicial, hi ha possibilitats per a perllongar en el temps l'enamorament del començament?

Les escriptores del llibre ens ofereixen una situació que ens fa pensar quin és el moment idoni perquè una parella comenci a mantenir relacions sexuals. Des que neix l'atracció? Des que l'atracció ha donat pas a l'enamorament? Si és la dona qui demana esperar, l'home necessàriament ha de respectar la seva decisió sense qüestionar-se res? Si qui demana temps és un home, la dona ha d'intuir que no està interessat en ella i l'ha de deixar? Hi ha igualtat d'oportunitats entre un home i una dona a l'hora de marcar el temps en una relació?

Tu què en penses?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada