22.11.15

La sangre de los libros. Santiago Posteguillo (ressenya en català)

 Pincha en la bandera para leer la versión en castellano

Conec les novel·les de Santiago Posteguillo, perquè el meu marit n'és un fervent seguidor. A casa tenim totes les seves novel·les històriques: "La trilogía de Escipión", i les dues darreres ,"Los asesinos del emperador" i "Circo Máximo". És un escriptor molt aclamat per la crítica i pel públic espanyol i d'Amèrica Llatina. Segons el meu marit, que és l'entès en novel·la històrica ambientada en la Roma antiga, és equiparable a la mateixa Collen McCullogh, o a l'Adrian Goldsworthy, autors de grans best sellers d'aquesta temàtica.

Quan va sortir aquest llibre, ara deu fer més o menys un any, li vaig comprar de seguida. I la lectura li va durar dues tardes. Me'l va recomanar molt, i em va remarcar que no tenia res a veure amb els que havia llegit de l'autor, ja no només per la seva extensió, molt més curta, sinó pel seu contingut. Però fins fa poc no l'he llegit, i ha resultat una sorpresa enorme. Existeix un llibre anterior del mateix Posteguillo, de títol "La noche que Frankenstein leyó El Quijote", amb la mateixa temàtica i estructura, que llegiré de seguida que en tingui l'ocasió.

Tal com es presenta el llibre, darrere de moltes de les grans obres de la literatura universal hi ha molta més sang de la que ens podríem imaginar: assassinats, judicis, duels, condemnes a mort, vampirs, suïcidis, desaparicions… entre d'altres misteris. 

Els trenta episodis, de breu extensió (unes cinc o sis pàgines), són un passeig literari des de l'antiga Roma, passant per l'Alemanya del segle XV, el Madrid del segle XVI o XVII, el París del XIX, fins a les acaballes del segle XX. Ordenats cronològicament en el temps, es tracta d'anècdotes d'escriptors, explicades de forma molt amena, com si d'un conte es tractés, i on no se'ns revela la identitat de l'autor protagonista fins al final del capítol, fet que ens fa mantenir un gran interès capítol rere capítol. He de confessar que jo també m'hi vaig enganxar fins al moll de l'os, i que em va emocionar descobrir què s'hi amaga darrere del nom d'alguns dels grans escriptors de tots els temps.

És un llibre molt recomanable, ja que, a més de resultar una lectura interessant i entretinguda, ens convida a seguir llegint, i a conèixer autors i obres amb més profunditat. No vull desvetllar de quins autors o llibres es tracta en cada capítol, per no treure-li l'aura de misteri que en Santiago Posteguillo aconsegueix transmetre en cadascun dels episodis, però en el booktrailer del llibre en podem descobrir alguns:Si us decidiu a llegir-lo, espero que us agradi, i si ja ho heu fet, o heu llegit "La noche que Frankenstein leyó El Quijote", no dubteu a deixar-nos els vostres comentaris.

Web de l'autor

Editorial Planeta
Octubre 2014
222 pàgs.
ISBN: 9788408132424

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada