15.8.15

Persiguiendo a Silvia. Saga Silvia. Elísabet Benavent (ressenya en català)

Pincha en la bandera para leer la versión en castellano 

La Silvia treballa com a informàtica en una multinacional i està enamoradíssima del seu cap. I, com que en el moment en què comença la novel·la ja no surten junts, la seva millor amiga, la Bea, li proposa anar a Eivissa de viatge per a oblidar penes. 

Allà coneixerà al Gabriel, un cantant de rock, amb qui iniciarà una relació d'amistat i de confiança que cap dels dos va pensar que fos possible. Ell arrossega un passat molt problemàtic i viu un present molt dur, malgrat l'èxit professional que té. Ella segueix enamorada d'un home que ja no vol estar amb ella. La Silvia i el Gabriel de seguida connecten perquè tant l'un com l'altre es mostren tal com són i no esperen de l'altre res que no sigui companyia i potser una amistat que a mesura que va passant el temps es va consolidant cada cop més. Al final, els problemes els acabaran atrapant i ambdós hauran de decidir què fer. La pregunta amb què s'ha fet la publicitat d'aquesta saga és la més encertada: "I tu, què estaries disposat a fer per amor?"

La novel·la té una estructura original. Comença "in medias res", que ens deien a l'escola, és a dir, enmig de la història, en el moment en què l'Alvaro i la Silvia ja han trencat la relació sentimental que tenien, però continuen treballant junts i segueixen desitjant-se mútuament. El lector no sap què ha passat amb aquests dos i l'escriptora farà que viatgem junts en l'aventura de la Silvia, perquè una cosa és fer un resum i l'altra és ser espectador de cada detall significatiu, que és el que fa l'escriptora: ens agafa de la mà i ens ensenya, de mica en mica, el que ha passat, cosa que fa que acabem entenent les reaccions i emocions de la Silvia. 

El segon llibre d'aquesta saga, Encontrando a Silvia, ens ofereix una història lineal, a partir d'aquest moment ja no hi haurà cap record que ens torni a portar al passat. Només viurem el present dels personatges. 

Així com en el primer llibre ens trobem amb una història divertida, hilarant i desenfadada (tot i que també té moments dolorosos pel que fa a la ruptura i a la sensació de fracàs), en què la protagonista es podria descriure (tal com diu la mare de l'Alvaro) en una "princesa de barri", amb una personalitat que recorda a la Lola de la saga "Valeria", en el segon llibre ens trobem amb una bufetada de realitat. I la bufetada és tan i tan gran que ens deixa trontollant i amb el cor encongit. 

Personalment penso que l'amor ens salva la vida. No entenc com algú pot viure sense estimar. És el que diu Jack Nicholson al final de la pel·lícula "Mejor... imposible": "Tú haces que quiera ser mejor persona". L'amor ens salva de l'egoisme, de la tristor, de la soledat, de la mediocritat. Però, què passa quan aquest amor té el poder de salvar-te literalment la vida, d'arrencar-te d'entre els braços de la mort? Pot salvar-te una persona amb un amor infinit per a regalar-te si tu no vols ser salvat? L'amor, la salvació, de redempció, la complicitat sempre és cosa de dos.

Vols enamorar-te de l'amor? Acompanya'm en aquesta història i explica'm què t'ha semblat, per exemple, la carta que li deixa la Silvia al Gabriel. Emocions a flor de pell.

Blog de l'autora

Llibres de la saga:
1. Persiguiendo a Silvia
2. Encontrando a Silvia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada