27.1.16

Íntimos enemigos. Olga Salar (ressenya en català)

 


 Pincha sobre la bandera para leer la versión en castellano


SINOPSI

L'Ariadna ja sap, encara que només té 15 anys, que està enamorada del germà de la seva millor amiga, però el divorci dels seus pares provoca que hagi de anar-se'n a viure a Anglaterra i hagi de separar-se de tot el seu món. Dos anys després, l'Ariadna, la Mónica (la seva millor amiga), el Daniel (germà de la seva millor amiga) i l'amic d'aquest, el Sergio, organitzen un viatge a Roma, on alguna cosa passarà entre el Daniel i l'Ariadna. Deu anys després, i sense haver-se vist ni una sola vegada des d'aleshores, han de competir entre ells per aconseguir la vicepresidència del grup empresarial dels seus pares. Saltaran espurnes.

OPINIÓ

Íntimos enemigos va ser el primer llibre que vaig llegir en el meu e-reader. No recordo el motiu pel qual el vaig escollir. Mai fins a aquell moment havia llegit cap novel·la romàntica. Jo llegia fantasia, ciència ficció, novel·la negra, contemporània, però, romàntica? Uf, no gràcies. Per tant, potser vaig arribar-hi per casualitat. A més, no sé ni si sabia el gènere del que anava a llegir. Crec que més que una altra cosa estava provant a veure com funcionava tot el món digital. És igual.

I què em vaig trobar? Doncs amb una troballa sorprenent que em va encantar. He de dir que després de llegir Íntimos enemigos vaig començar a buscar literatura romàntica, la qual cosa m'ha portat a conèixer altres subgèneres (chicklit, urban fantasy, eròtic, històric). L'Olga Salar em va obrir les portes d'un gènere que no té el reconeixement que es mereix. I, només per això, ja he de donar-li les gràcies. Iniciar-me en el món de la literatura romàntica de la mà de l'Olga Salar amb la seva novel·la Íntimos enemigos ha estat un encert.

Però, a veure, què té aquesta novel·la? Doncs, primer de tot, la meva lleialtat per tot l'univers romàntic que vaig descobrir gràcies a ella i el reconeixement davant un argument ben desenvolupat. Les escenes que es van succeint són bastant previsibles, però lluny de restar interès, vibres d'anticipació, ho veus venir i quan t'adones que l'has encertat somrius i aplaudeixes, és meravellós.

La novel·la dels mil somriures i de la felicitat. No infravaloreu un final feliç, pot fer que el nostre dia millori i les petites misèries que vivim no semblin tan importants.

La trama que es desenvolupa en aquesta novel·la ens mostra un dels somnis més recurrents de qualsevol adolescent: desitjar que aquell que no ens mira, que ens ignora, o fins i tot que ens humilia, ens pugui veure 10 anys després convertides en dones atractives, intel·ligents i adorables, i que a més se senti estúpid per haver-nos deixat escapar. Ah! Quina venjança tan dolça.

L'Olga Salar descriu uns personatges amb personalitats diferents que es complementen a la perfecció. Els secundaris estan molt ben perfilats: la tata, la mare de l'Ariadna... fins i tot l'Alexia; encara que com a personatge em quedo amb la mare, dóna molt de joc!

Des del principi ens trobem amb una intensa tensió sexual no resolta que resulta elegant i rematadament romàntica. Els diàlegs són divertits i amb un toc de picardia, plens de indirectes, igual que si estiguéssim enmig d'un ritual d'aparellament!

En fi, una trama molt atractiva amb uns personatges fantàstics i una redacció que atrapa de seguida.

Si encara no heu llegit narrativa romàntica o si ja n'heu llegit; si coneixeu l'Olga Salar o si encara no n'heu llegit res; si esteu deprimits o si esteu plens d'alegria... sempre és bona idea llegir Íntimos enemigos, fins i tot si ja l'heu llegit. Jo la rellegeixo de tant en tant.

Barreja de tendresa, romanticisme, revenja i molts somriures... no us la podeu perdre.

Web de l'autora

Facebook de l'autora

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada