2.2.16

Una farsa imprudente. Nuria Llop (ressenya en català)

Títol Una farsa imprudente
Trilogía del Siglo de Oro 1
Autor Nuria Llop
Editorial arroba@books 
(Libros de seda en paper)
Any 2015 (2016 en paper)
Pàgines 416
Gènere Narrativa romàntica històrica
Disponible en e-book, paper
Idiomes castellà
Pincha sobre la bandera para leer la versión en castellano

SINOPSI


Algú ha intentat assassinar l'Álvaro, que és actor de teatre, i, per no perdre el seu paper en l'obra en què està treballant, demana al seu germà Diego que es faci passar per ell. L'Ana, la costurera de la companyia teatral, està obsessionada amb l'Álvaro, però serà el Diego qui li donarà el seu primer petó. L'Ana no esperava una passió així per part d'algú que pràcticament la ignora i llavors és quan s'adona que es tracta del germà de qui es creu enamorada i no de l'objecte del seu desig. Però, de totes maneres, junts intentaran esbrinar qui vol acabar amb la vida de l'Álvaro, i el triangle amorós en què estan sumits els farà protagonitzar situacions peculiars.

OPINIÓ

Amb Una farsa imprudente, la Nuria Llop ens delecta amb una típica comèdia d'embolics. Gairebé, gairebé sento en el meu cap com entren i surten els personatges a escena sumint l'espectador (en aquest cas, lector) en un tràngol divertit en què els protagonistes estan moltes vegades a punt de conèixer la veritat però en l'últim instant aconsegueixen seguir ignorant el que nosaltres ja sabem. L'atzar sempre encobreix als farsants fins al final quan tot se sap.

Una farsa imprudente, l'escriptora explora el món dels bessons, les diferències de caràcter, com influencien les diferències d'entorn, la sensibilitat emocional entre els germans... S'ha parlat molt sobre les capacitats empàtiques entre bessons, i aquí en tindrem una mostra.

El més destacat és com dos germans físicament iguals poden ser tan diferents. I és que el caràcter i el cor són únics. L'Ana, l'altre angle d'aquest triangle té una postura molt interessant. A qui lliurarà el seu cor? Perquè pot escollir entre dos homes físicament iguals.

La Núria Llop ha publicat cada llibre d'aquesta trilogia en l'ordre invers al del temps de la trama, però no passa res perquè cada història és independent en si mateixa, encara que alguns personatges es repeteixin com a secundaris.

L'escriptora ha aconseguit accedir a un sector de la literatura que estava pràcticament (per no dir completament) copat per la novel·la romàntica històrica anglosaxona. En aquesta trilogia trobem elements típicament espanyols que a més estan documentats, la qual cosa ens proporciona una visió molt versemblant del segle d'or espanyol.

Divertida, romàntica i sensual, Una farsa imprudente és una novel·la que t'atraparà, t'agradarà i et deixarà amb ganes de més. Encara que hi ha novel·les de romanços victorians molt recomanables, jo us proposo canviar de registre perquè pugueu gaudir del gènere que us agrada ambientat a Espanya.

Les dones que ens mostra la Núria Llop són lluitadores, de gran caràcter i intel·ligència, la qual cosa suposa un plus a l'hora de gaudir dels personatges femenins. Personatges ben perfilats que no defrauden a l'hora d'actuar i que et poden provocar alguna sorpresa inesperada.

M'ho he passat genial llegint aquests llibres. Entrades, sortides, ficades de pota, tossuderies, disculpes, maquinacions, contramaquinacions... tot un desplegament de picardia, diversió i també tensió.

Per cert, he de felicitar l'escriptora per l'elecció del títol de les seves obres. Totes tenen un doble sentit que encaixa a la perfecció i que fa que la novel·la comenci amb una intel·ligència subtil que no us abandonarà.

Estic segura que us encantarà. Proveu-ne amb un, el que vulgueu, ja veureu com no us podreu contenir i voldreu llegir la resta.


BOOKTRAILER

LLIBRES DE LA TRILOGIA

Una farsa imprudente
La joya de mi deseo
La diosa de mi tormento (cliqueu aquí per a llegir la ressenya)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada