15.12.16

Especial recomanacions Nadal 2016

El temps passa volant i ja tornem a tenir ben a prop el Nadal. 

La teva lectura i la meva us desitgem unes felices festes i, per a celebrar aquests dies, us hem fet una selecció de lectures perquè les gaudiu o perquè les pugueu regalar.

Pràcticament la totalitat de les novel·les que us proposem s'han publicat aquest any, però n'hi ha algunes que no, tot i que sí que les hem llegit durant el 2016.

Hi ha novel·les que no tenen ressenya... i és que no ens dóna temps de ressenyar tots els llibres que ens agraden!! Però us deixem un petit comentari per facilitar-vos la tasca d'escollir la novel·la que més s'adeqüi als vostres gustos. 



Romàntica
Bilogia Martina, Elísabet Benavent
Trobareu una història romàntica, en què la protagonista haurà de lluitar contra els seus propis dimonis. Estil Beta Coqueta. 
Ressenya Martina 1
Ressenya Martina 2



Pincha sobre la bandera para leer la versión en castellano

Herbarium, Anna Casanovas
Novel·la guanyadora del II premi Titania. Una trama que lliga el passat i el present, en què l'oblit i els records, i el dolor que provoca tant oblidar com recordar serà l'eix on pivoten dues històries d'amor que ni el temps ni la distància poden refredar.
Ressenya






Heroe, Samantha Young
Història senzilla i previsible però que igualment fa gaudir a les lectores de romàntica. Escenes ben trobades. Història ben explicada.
Ressenya








Sananda 2 y 3, Lena Valenti
Ho torna a fer. Lena Valenti fa màgia amb les seves novel·les, i més en aquesta trilogia, on la màgia és un element essencial. Ubicada a Eivissa, aquesta història et farà creure.
Ressenya Sananda 1









El universo en tus ojos, Anna Casanovas
Segona novel·la de la trilogia Little Italy, l'escriptora ens reescriu la història d'amor de Romeu i Julieta, tot i que ha decidit canviar el final. T'atreveixes a viure la història dels amants de Verona?
Ressenya







Un verano en la Provenza, Olivia Ardey
Història que posa de manifest que per a ser feliç cal posar-hi una mica d'intenció. Una novel·la que val la pena i de la qual faré una ressenya més endavant.








Si todo desapareciera, Anna Casanovas
Tercera i última part de la trilogia Little Italy. L'escriptora conclou d'una manera magistral una història d'amor posant de manifest una amistat que sobreviu a proves molt dures. La història d'amor que veiem en aquesta novel·la és difícil de tractar i d'explicar amb verosimilitud i respecte, i l'Anna Casanovas ho fa de meravella. 








Todas las estrellas son para ti, José de la Rosa
Tinc debilitat per aquesta novel·la en concret. Ja l'he rellegit unes quantes vegades i no me'n canso. Impossible resumir-ho en una línia, mireu què en penso a la ressenya i llegiu aquest llibre. Us encantarà.
Ressenya
La diosa de mi tormento, Nuria Llop
Aquesta és l'única novel·la d'aquesta selecció que em vaig llegir abans del 2016, però per a mi és una de les millors novel·les romàntiques històriques que he llegit. Ambientada en el segle d'or espanyol, us agradarà molt.
Ressenya






Chicklit
Miss zapatos de lujo, Ana Cantarero
Chicklit en estat pur. Feia temps que no reia tant amb una novel·la. Em va encantar. La vaig llegir en un dia. 
Ressenya










Bilogia Laura, Marta Francés
Bilogia que comença molt senzilla, i que es va complicant fins que es resol a la segona part. L'escriptora ens explica molt bé una situació difícil que ens acabem creient. Molt bé.
Ressenya









Los chicos del calendario, Candela Ríos
Llegir aquestes dues novel·les (encara en queden dues més) ha estat una gran sorpresa molt agradable. Pensava que seria una lectura senzilleta per a passar l'estona i m'he trobat una novel·la fàcil de llegir però que inclou reflexions molt interessants sobre les relacions i sobre l'amor. Molt recomanable.






Eròtica
Si el amor te dijo "no" pregúntale otra vez, Silvia C. Carpallo
Ja sabeu que no considero eròtiques les novel·les d'aquesta escriptora, tot i que és així com l'etiqueten. Aquesta segona novel·la encara m'ha agradat més que la primera, i era força difícil. Reflexions sobre l'amor a diferents edats: als 20, 30 i 40 anys.
Ressenya






Young Adult
Rompiendo las reglas, María Martínez
Aquesta escriptora m'agrada cada cop més. Potser aquesta és la novel·la que més m'agrada d'ella. Forma part d'una trilogia però es pot llegir independent. Escenes molt ben treballades, història molt rodona. Molt recomanable.
Club de lectura







Juvenil
La sirena, Kiera Cass
La historia de la sirenita vista des d'un altre punt de vista. Em va agradar més la trilogia de la Selección, pero aquesta novel·la agradarà a un públic juvenil. Ideal.










Totes les fades del regne, Laura Gallego
No és l'última novel·la d'aquesta escriptora però sí que és la primera que he llegit. I m'ha encantat. Recomanable des dels 10 anys i fins i tot agradarà a adultes. Dóna als contes clàssics una nova versió del que va passar "en realitat". Bruixes, fades padrines, prínceps... Aquest és un llibre perfecte per a regalar aquestes festes. 
Ressenya



Thriller

Mestra, L. S. Hilton
El primer d'una trilogia que té molta història al darrere. És sòrdida, sorprenent i molt recomanable. A mi em va agradar molt i, cada cop que veig alguna entrevista de l'escriptora explicant detalls de la novel·la, encara m'agrada més.
Ressenya






Et donaré tot això, Dolores Redondo
Premi Planeta d'aquest any, l'escriptora de la Trilogia del Baztan ens sorprèn amb aquesta nova novel·la.










Històrica
La leyenda del ladrón, Juan-Gómez Jurado
Per a amants de la novel·la històrica és una boníssima elecció. És un dels llibres que he regalat i amb els quals he encertat.
Ressenya






Doña Jimena, de Magdalena Lasala
Historia novel·lada de la vida de la dona del Cid. Em va agradar molt la prosa de l'escriptora i tots els detalls que vaig descobrir.
Ressenya







Fantasía
El dios asesinado en el servicio de caballeros, Sergio S. Morán
Que bé que m'ho vaig passar llegint aquest llibre! Fantasia, divertida, ben trobada, ambientada a Barcelona. Un dels llibres que recomano a tots els amants de la fantasia. Fàcil de llegir. Fàcil de gaudir.








Magia robada, Trudi Canavan
Novel·la molt diferent que fa que de seguida et fiquis dins la història. Em va agradar molt, però el problema és que és el primer d'una trilogia i encara no s'ha publicat el segon. Si no us importa esperar, aquest llibre val la pena.
La máquina de los presagios, Terry Goodkind
La continuació de la saga La espada de la verdad. Des del meu punt de vista, La confesora tancava d'una manera magistral la saga, i qualsevol continuació era allargar per allargar, però després de temps de no llegir sobre el Richard i la Kahlan va ser com retrobar vells amics. Fantàstic. Quin és el problema? Doncs que el següent, Tercer reino, no té el mateix nivell al que estem acostumats i que el tercer que tanca aquest arc argumental Severed Soulds no està publicat en castellà. Jo ja l'he comprat en anglès i l'estic llegint perquè dubto que ho acabin publicant en castellà. Així que, si necessiteu seguir vivint històries del Buscador de la veritat, aquest llibre és una meravella, però el següent no tant. Heu de saber que l'escriptor està escrivint una altra saga amb la Senyora de la Mort (la Nicci) com a protagonista. Ressenya



Una corte de niebla y furia, Sarah J. Maas
És el segon d'una saga. El primer no està gens malament, Una corte de rosas y espinas, però aquest és una meravella. L'escriptora s'atreveix amb un tema molt difícil en romàntica (l'amor etern que no dura per sempre) i ho supera d'una manera extraordinària. Quin problema hi ha? Que la traducció no és en castellà d'Espanya. Una pena. Així que, si podeu, llegiu l'original.
La reina del Tearling, Erika Johansen
Aquest és l'últim llibre que he llegit i encara estic gaudint de les paraules, de les aventures, de la meravellosa sensació que és llegir sobre un líder just, intel·ligent, que considera un honor servir un poble. Ambientada meravellosament bé, us animo a descubrir-la.





Contemporània


La historia de Maia, Lucinda Riley
Només pels coneixements sobre la construcció del Crist Redentor del Brasil, ja val la pena llegir aquest llibre. Amb una prosa molt madura i seriosa viurem dues històries d'amor separades en el temps.  
Ressenya







Una madre, Alejandro Palomas
Aquesta novel·la comença d'una manera estranya perquè els personatges ho són, però quan connectes amb la història ho fas de tal manera que fas teves les emocions dels personatges. Hi ha moments de llàgrima.
Ressenya







El mapa de tu piel, María Montesinos
Una història preciosa sobre la supervivent d'un càncer de mama en clau positiva i realista amb tocs romàntics. Molt ben escrita. 
Ressenya

Lili y Marlene, Ana Tortajada
Història sobre uns maltractaments. Tot i ser molt dur, se suavitza perquè ens ho expliquen dues nenes i ho veiem tot a través dels seus ulls. Molt recomanable per entendre com actua un maltractador i per a saber perquè la víctima moltes vegades és incapaç de trencar el cercle viciós.
Ressenya



Divulgació científica, humor
Si venimos del mono ¿por qué somos tan cerdos?, Big Van
Aquest grup de monologuistes de ciència van per tota Espanya fent-nos riure mentre ens expliquen les últimes novetats científiques amb un llenguatge planer apte per a tota la família. Aquest segon llibre conté les preguntes que els han anat fent als espectacles o a través de les xarxes socials.
Ressenya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada