18.9.17

I Premis Caligrama


El dijous 14 de setembre de 2017 es va dur a terme el lliurament dels premis de l'Editorial Caligrama, segell d'autoedició de Random House, en les categories de "Best-seller" (per la trajectòria comercial de l'obra), "Talento" (per les seves qualitats literàries) i "Promesa" (per la maduresa literària de l'autor).

(Pinchad sobre la bandera para leer la versión en castellano)


Els deu finalistes de cada categoria estaven al costat dels seus familiars i amics esperant amb il·lusió el veredicte del jurat.

L'Helena García Melero va presentar l'esdeveniment a la seu de l'editorial.

La Núria Cabutí, directora general de Penguin Random House Grupo Editorial, va explicar en què consisteix l'Editorial Caligrama, i què significa cada categoria dels premis.



En Javier Castillo, president del jurat i autor de la novel·la El día que se perdió la cordura, va lliurar el premi "Promesa" a la Lola Basavilbaso i el Luis Constante per Erhis #1. La estrella se alza en el cielo.



La Berta Noy, directora literària d'Ediciones B, va lliurar el premi "Best-seller" a la Cristina Rodríguez Trueba per ¿Confías en mí?

Per a les categories "Best-seller" i "Talento", a més de la publicació de les seves novel·les en un segell tradicional de l'editorial, es va obsequiar els escriptors amb una peça única per a cadascun ("Les Llavors") creades especialment per a aquests premis per l'escultor i arquitecte Oriol Vidal.

Fernando García Pañeda
L'Alberto Marcos, editor de Plaza & Janés, va lliurar el premi "Talento" a l'escriptor  Fernando García Pañeda, per la seva novel·la Operació Black Death, la sinopsi és la següent (properament publicarem la ressenya de la novel·la al blog):

Una inquietant trama d'espionatge, conspiracions polítiques i contraban d'art en ple apogeu de l'Espanya franquista durant la II Guerra Mundial.
Estiu de 1944. La Monique de Bissy, una jove de la resistència belga, ha aconseguit escapar dels alemanys i ha estat rescatada per la xarxa d'evasió Comète. Amb un estat de salut precari, és acollida pel Martín Inchauspe, un aristòcrata de dubtosa reputació, sospitós de traficar amb obres d'art espoliat pels nazis.
Entre ells aviat es forjarà una commovedora relació, fruit d'una atracció irrefutable, que es veurà assotada per la complexitat i l'ambigüitat de les circumstàncies, ja que res ni ningú és el que sembla. Immiscuïts en dos complexos entramats, el del contraban d'art i el de l'armament biològic promogut pels alemanys, finalment hauran de mostrar les seves cartes i descobrir els seus veritables propòsits.
Per sobre d'un país empobrit i necessitat bull un món paral·lel de luxe on flirtegen polítics, refugiats, militars, conspiradors, traficants d'art, diplomàtics i espies, i que és descrit al detall, amb una prosa elegant que va sargint i desenredant la trama amb mestria, i que envolta el lector en l'atmosfera de l'època.

Per a l'escriptor va ser impossible assistir a l'esdeveniment i va anar a recollir el premi en nom seu la meva amiga Iolanda Maria. Jo mateixa vaig llegir les paraules d'agraïment que m'havia enviat l'escriptor uns dies abans. Gràcies a la Mila Cahue, del bloc Hablando de Jane Austen, per pensar en nosaltres per a representar al Fernando García.

Gràcies a tots per l'oportunitat d'haver viscut aquesta experiència.
Finalistes de les diferents categories
Si voleu veure el vídeo de l'esdeveniment, cliqueu aquest enllaç (podeu sentir les paraules que vaig llegir en nom de l'escriptor a partir del minut 36 aproximadament).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada