6.11.15

Sananda (Trilogia Las hermanas Balanzat 1). Lena Valenti (ressenya en català)

Pincha en la bandera para leer la versión en castellano


En l'illot des Vedrà té lloc un esdeveniment màgic. Un triple naixement d'un llinatge ancestral de protectores de la terra esdevindrà sense més ajuda que la d'una Balanzat, l'àvia Pietat. Cada nena nascuda està beneïda amb un do màgic que les uneix a la família, a la terra, al mar i a la sal. Però un tràgic succés desfarà uns llaços irrompibles que la màgia s'ocuparà de tornar a lligar. Molts anys després de la separació de les tres germanes, l'illa d'Eivissa les torna a cridar. Les qui s'han anat han de tornar. Les ombres del mal amenacen aquesta terra i la màgia bona que protegeix el món. Un cop a l'illa, l'Alegra, la mitjana, haurà de recuperar el seu propi equilibri i no donar l'esquena al seu do, però, sense saber-ho, amb les seves accions perjudicarà en Nil, amb qui ha començat una relació. Però en Nil haurà creure en l'invisible si vol recuperar l'amor que hi ha en el seu cor. Perquè qui no creu deixa de somiar i qui no somia es mor. I tu, creus en la màgia?


Lena Valenti ha començat una nova trilogia, encara estem pendents dels dos llibres que falten, que és meravellosa. Torna a canviar de registre, de moment no hi ha una saga que s'assembli a l'anterior, i aquest cop ens parla de màgia des de la senzillesa de la vida. No us sembla que el naixement d'un nadó és un esdeveniment màgic? L'amor mateix no és màgic? El poder d'una mare que cura amb un petó no és màgia? A mi em sembla que la màgia és a tot arreu i que si obrim la nostra ment i el nostre cor serem capaços d'apreciar-la.

Doncs d'això va aquest primer llibre. De la màgia que hi ha a les petites (o grans) coses de la vida. De l'alegria de ser conscients del que realment importa. De la satisfacció que produeix sentir-se completa quan dónes curs al que hi ha al teu interior. De la tranquil·litat i l'assossec que produeix desterrar la rancúnia i la incomprensió del teu cor.

El mal es tracta en aquesta novel·la com si fos una entitat, un personatge més. I em recorda les sensacions que de vegades tenim amb ambients enrarits, males vibracions, persones que ens produeixen rebuig. Si som capaços de percebre el que no veiem, per què se'ns fa tan difícil creure que el mal existeix? Per sort, el bé també és un personatge, una actitud, una esperança, una força. I el bé i el mal lluitaran. En aquesta primera novel·la, Lena ens presenta el marc en el qual es desenvoluparà aquesta lluita i els bàndols que hi ha.

Les descripcions del paisatge són tan relaxants, que et nodreixen l'ànima, et fan desitjar anar a Eivissa, cantar una oda al Mediterrani i absorbir la màgia de la bellesa per cada porus de la pell.

A Sananda no trobem l'erotisme que hi ha a altres novel·les seves. Tot flueix d'una manera més natural, i igualment t'atrapa amb força des de la primera línia de la novel·la. Un amor inicial, una disputa familiar, una trama política mediambiental i una intriga provocada per les forces malignes de la màgia. I tot això màgicament embastat per la prosa de l'escriptora amb rerefons de l'amor: d'un pare, d'una dona, d'una àvia, d'una germana, de la meitat del teu cor.

Jo crec en la màgia, i amb aquest llibre he descobert que, des que vaig llegir El libro de Jade, també crec en la màgia de Lena Valenti.


Cançons incloses al CD que es ven per separat del llibre:

Es Vedrà, interpretada per Lena Valenti
Esta noche, interpretada per Garson
Falso amor, interpretada per David Ros
Héroe, interpretada per Lena Valenti

Vols saber l'opinió de la Lena Valenti sobre aquesta ressenya? Clica aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada