8.11.15

Vanderbilt Avenue. Anna Casanovas (ressenya en català)

 Pincha en la bandera para leer la versión en castellano

Jack Tabone compleix 18 anys, però en comptes de celebrar-ho com qualsevol adolescent normal, un fet desafortunat li farà abandonar el seu barri, Little Italy, per fer-se policia. Haurà de fer creure als seus dos millors amics, Nick i Sandy, que els menysprea i haurà d'afrontar la decepció dels seus pares quan els diu el que ha decidit. Però la veritat és que no tenia elecció. La mateixa policia li ha fet xantatge.

Deu anys després ha de tornar al barri per a investigar l'assassinat de l'Emmet Belcastro, l'única persona que sembla no pertànyer a la màfia. I la primera persona que ha descobert el cadàver i ha vist l'esquena de l'assassí és la neboda d'un cap de la màfia, la Siena. En Jack i la Siena sentiran una atracció immediata a la qual no seran capaços de posar-li fre. Ella no confia que en Jack es quedi amb ella. Ell no confia en la bondat de la Siena. Però més enllà del que pensen no podran aturar el que els dicta el cor.


Anna Casanovas és una escriptora que encarna a la perfecció el més pur gènere romàntic. Elegant i tendra, aquesta vegada complementa la història d'amor amb una trama de la màfia que resulta molt interessant. La idea que sobresurt d'aquesta novel·la és que cada persona és única i que no es pot jutjar a tot un col·lectiu de la mateixa manera. També veurem que som més amos de les nostres accions del que pugui semblar en un principi, perquè l'entorn condiciona, però no obliga; perquè la família pot transmetre uns valors (o tot el contrari), però en realitat ets tu mateix qui decideix sobre la teva vida; perquè som persones intel·ligents que hem de valorar les accions dels altres i no quedar-nos en la mera aparença.

El retrat dels emigrants que arriben a Amèrica amb les butxaques buides, el cor ple d'esperança i les mans disposades a treballar m'ha semblat d'una senzillesa punyent. El sentiment d'enyorança de la terra de la que provenen i d'agraïment de la terra que els dóna l'oportunitat de sobreviure serà la base d'una història d'amor, de sacrifici i de lluita molt significativa. Aquestes aptituds es transmetran. Sí o sí.

En Jack descobrirà moltes coses mentre investiga l'assassinat. Moltes de les dades estan en fitxes i expedients policials, però hi ha altres detalls que només sap el seu propi cor, encara que no en sigui conscient.

Tot i que és cert que les persones canvien i que certes circumstàncies endureixen, hi ha límits que una bona persona no és capaç de creuar. I acceptar que la teva intuïció no s'ha equivocat i que realment estimem els qui s'ho mereixen és un camí llarg i molt dur.

Però hi ha una sèrie de preguntes que es van fent els protagonistes al llarg de tota la novel·la: Podem estimar un assassí? Estimar-lo vol dir que tenim les mans igualment tacades de sang? I si en comptes d'un assassí és un estafador? Portem en la consciència el dolor de les famílies afectades? I si només compartim el menjar i l'allotjament? Som culpables dels actes d'altres persones si acceptem els beneficis que els reporta? Hem de jutjar les persones per la seva aparença? 

Les idees preconcebudes no deixaran veure a en Jack el que té davant dels seus nassos. Però hi haurà més d'un personatge que haurà de decidir què fer amb els sentiments que li provoca algú que en principi sembla no merèixer-los.

Vanderbilt Avenue és una novel·la romàntica que amaga molts matisos. Els vols conèixer?

Ens assabentarem de molts detalls viatjant enrere en el temps. Recurs literari que particularment em molesta sempre, però que, en aquest cas, aconsegueix encaixar prou bé.

Només espero que Anna Casanovas ens regali la història de Nick i de Sandy en altres novel·les. Sembla que darrere d'aquests personatges hi ha una trama que promet ser molt interessant.

Vols saber què descobreix Jack sobre el seu propi passat? Vols conèixer aquesta història d'amor? Llegeix Vanderbilt Avenue. I després m'ho expliques.

Vols saber què pensa Anna Casanoves d'aquesta ressenya? Clica aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada