19.2.16

Martina en tierra firme. Bilogía Horizonte Martina 2. Elísabet Benavent(ressenya en català)


TÍTOL Martina en tierra firme
Bilogia Horizonte Martina 2
AUTOR Elísabet Benavent
EDITORIAL Suma de letras
ANY 2016
PÀGINES 590
GÈNERE narrativa romàntica
DISPONIBLE EN e-book, paper
IDIOMES castellà Pincha sobre la bandera para leer la versión en castellano


SINOPSI

La Martina ha deixat a en Pablo després d'assabentar-se que moltes de les afirmacions que li ha fet en Pablo són mentida. En Pablo no es resigna a perdre a la Martina, però la vida se'ls complicarà molt més del que esperaven i la incapacitat emocional de la Martina no els facilitarà el camí cap a la felicitat.

OPINIÓ

L'Elisabet Benavent ens torna a sorprendre en aquesta segona entrega de l'Horizonte Martina. Igual que va fer amb Silvia, el primer llibre és divertit, sexy, fins i tot macarra amb frases divertidíssimes i amb diàlegs insuperables, i el segon llibre és una bufetada amb la realitat de enamorar-te d'algú difícil.

Les novel·les romàntiques es queden a la part en què les dificultats i els problemes es resolen perquè l'AMOR (amb "hac") fa que desapareguin, però l'escriptora agafa el "toro per les banyes" i ens fica de ple en la desesperació, en la tristesa i en l'agonia. La vida és una lluita en què només els valents tenen una oportunitat de guanyar, però, què passa quan estem parlant de persones normals que tenen les seves pors, els seus problemes, les seves incapacitats per arreglar el que s'ha trencat?

Nosaltres som persones de veritat, és cert, però és que els personatges de l'Elisabet Benavent també, perquè porten un tros del que som, del nostre cor, d'alguna cosa que també hem patit; i llavors ho reconeixem i empatitzem amb nosaltres mateixos a través dels seus personatges, i ens reconciliem amb les nostres imperfeccions, perquè si l'Elisabet Benavent aconsegueix que, fins i tot tirant-nos els problemes a la cara siguem capaços per nosaltres mateixes de veure la solució, per què no podem fer el mateix en la nostra vida real? Doncs sí, serem capaços, perquè volem ser feliços, igual que ho acaben sent els personatges de l'Elisabet Benavent que no es rendeixen.

Ho vaig tenir clar amb Valeria. Em vaig reafirmar amb Silvia. Em vaig sorprendre amb Alba. I em vaig reconciliar amb mi mateixa amb Martina.

L'Elisabet Benavent és un gènere literari en si mateixa. M'explico: em sembla poc encotillar-la com a chicklit. Em sembla avorrit dir que els seus llibres són reculls psicològics. No la vull catalogar com a autora de llibres d'autoajuda. Ni simplificar dient que són només novel·les romàntiques. O quedar-me amb l'humor de les seves expressions directes. El costumisme ja va quedar enrere, tot i que l'escriptora descrigui els costums de la dona d'avui. L'Elisabet Benavent és molt més i per això al nostre blog, a partir d'avui, apareixerà un nou gènere literari anomenat "Beta Coqueta".

Però a veure, què ens està explicant a Martina en tierra firme? Doncs en aquest cas ens mostra uns personatges que tenen por, una por terrible i paralitzant, una por irracional des del punt de vista de la sensatesa, però és que la majoria de les vegades la por no és d'alguna cosa tangible, ni real.

La por i el bloqueig emocional necessita tota una vida i molta cura per a mantenir-lo a ratlla i l'escriptora ens regala un temps inusitadament llarg de la vida dels personatges (cosa que m'ha agradat moltíssim) perquè percebem que el treball per ser funcionals tot i les nostres pors no s'aconsegueix amb un "t'estimo", una sessió de sexe o un sol esdeveniment important com sol aparèixer en la narrativa romàntica. Controlar les nostres inseguretats és un treball a temps complet que requereix tenacitat i moltíssima valentia.

L'escriptora ens segueix delectant amb aquesta sensació de "família coqueta" i aquest cop serà amb els personatges de la saga Valeria. Us endureu una sorpresa que us encantarà.

L'estil de l'autora és fresc, divertit, aconsegueix des de la primera paraula atrapar-te en l'univers que ha creat per a nosaltres i entre paraules desenfadades va colant gota a gota una filosofia personal on l'amor, la lleialtat, la sinceritat i la valentia va calant. Amb una paraula t'enamora, et desespera, desperta en tu tot tipus de sensacions que fas pròpies. I entens emocions que ja has viscut i que no has comprès perquè necessitaves veure-ho des de fora, com a espectadora. L'Elísabet Benavent és una encantadora de sensacions, va directa al centre del teu cor perquè amb rialles i llàgrimes gaudeixis d'unes hores en què la bombolla del seu món t'aïllarà del teu.

Podria seguir escrivint i escrivint sobre el meravellós llibre que vaig acabar de llegir l'endemà que s'hagués publicat. En un sol dia vaig devorar les pàgines perquè no podia tancar-lo, vaig ser incapaç de deixar sense acabar la història de la Martina i en Pablo. I em vaig emocionar. I he agraït a l'autora aquesta novel·la meravellosa que ajudarà a moltíssimes dones a acceptar-se en les seves imperfeccions, perquè la vida no és perfecta, simplement val la pena viure-la amb tota la intensitat que puguem. Gràcies Elisabet Benavent per aquesta nova història. Si us plau, no triguis gaire a delectar-nos amb un altre dels teus llibres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada