30.4.16

Herbarium. Las flores de Gideón. Anna Casanovas (ressenya en català)

TÍTOL Herbarium. Las flores de Gideón 
II Premi Titania 2015
AUTOR Anna Casanovas
EDITORIAL Titania
ANY 2016
PÀGINES 442
GÈNERE narrativa romàntica
DISPONIBLE EN e-book, paper
IDIOMES castellàPincha sobre la bandera para leer la versión en castellano


SINOPSI

Sarah marxa d'Oxford als divuit anys a causa d'una discussió familiar però amb assumptes sense resoldre. Cinc anys més tard es veu obligada a tornar i es troba amb secrets relacionats amb la seva àvia, que ara pateix Alzheimer, i que acaba descobrint que també estan relacionats amb ella mateixa. Liam Soto, professor famós d'Oxford, resulta que pot ajudar-la a desvetllar aquests misteris però el problema és que ell no pot ni veure-la, i ella no entén per què...

OPINIÓ PERSONAL

L'Anna Casanovas ha escrit, sense cap dubte, la seva millor novel·la fins al moment. Sent fidel al seu estil propi, amb Herbarium ens mostra una obra complexa amb una estructura argumental perfecta, que a més ens atrapa de seguida i ens fa gaudir d'una meravellosa història d'amor.

L'Anna Casanovas ens delecta amb una preciosa història romàntica que enriqueix amb una trama plena de misteri. Un secret que ha perdurat en el temps i que ara té unes repercussions massa importants i que afecten persones que no saben res d'ell o que l'han oblidat...

L'escriptora treballa amb la idea de l'oblit, del record i del dolor, i la gira i la retorça fins que l'angoixa, la desesperació i la frustració traspassen les pàgines de la novel·la per a calar-nos profundament.

Qui som sense els nostres records? Pot oblidar-se l'amor i seguir sentint-lo?

L'Anna Casanovas troba la manera més perfecta de fer-nos viure una autèntica història d'amor. Una història meravellosa en què l'amor sobreviu per sobre de totes les dificultats. El final és tan emotiu, tan bonic i tan perfecte que necessitareu un mocador per eixugar-vos les llàgrimes. Se m'encongeix el cor quan ho recordo.

L'Anna Casanovas ens descobreix amb Herbarium la veritable essència de l'amor. En general, la novel·la romàntica fa servir personatges per a parlar-nos de la irrevocabilitat de l'amor, però aquí l'escriptora, més enllà de la perfecció o atractiu dels personatges, ens colpeja en el més profund de la nostra ànima. El "per sempre" existeix, i la força d'aquesta afirmació va ser el que em va omplir els ulls de llàgrimes en una escena perfecta de la novel·la.

Com és possible escriure una història tan bonica que el pas dels dies la reafirmi en l'ànima i no caigui en l'oblit? Heu de llegir-la per a entendre el que us estic dient.

A diferència d'altres ressenyes que he escrit on he detallat més l'argument, amb Herbarium faré una excepció i deixaré que sigueu vosaltres mateixos els que descobriu el misteri i la bellesa d'aquesta meravellosa novel·la. El proper 21 de maig, a les 6 de la tarda, a la Casa del Llibre de Barcelona, ​​el nostre blog (juntament amb la Mireia Solsona) dirigirà el Club de Lectura d'aquesta novel·la i farem un munt de preguntes a l'Anna Casanovas. Després escriuré una crònica i la enllaçaré amb aquesta ressenya perquè la pugueu llegir si voleu. 

Després de llegir Gigoló, de José de la Rosa, el I Premi Titania, i Herbarium, II Premi Titania, no tinc cap dubte que seguiré amb interès els altres premis que l'Editorial Titania vagi publicant, perquè els dos títols amaguen històries que arriben al cor. Gràcies, Anna Casanovas, per aquesta novel·la que emociona i que no oblidaré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada