7.5.16

FOREVER. SE BUSCAN PRINCESAS. Cristina Boscá (Ressenya en català)


Títol: Forever. Se buscan princesas.
Autor/a: Cristina Boscà
Publicació: 4/2016
Editorial: Suma de letras
Pàg. 432
Gènere: narrativa juvenil

ISBN:978-84-8365-852-9
Idiomes: castellà



Pincha sobre la bandera para leer la versión en castellano


Sinopsi

La Robin treballa a la ràdio com a locutora en un programa de música molt seguit, té una amiga crazy, la Rebe, una passió inconfessable per les xarxes socials i una vida sentimental caòtica. Però aquest dia s'aixeca amb la sensació que alguna cosa espurnejant li succeirà i no és perquè vagi a entrevistar en Jesús i en Daniel, una parella de germans bessons que han revolucionat el món teen amb les seves cançons, sinó perquè alguna cosa li diu que aquesta trobada canviarà la seva vida. El que no sap en aquest moment és que els acompanyarà en la seva pròxima gira de concerts i que potser comenci a sentir alguna cosa més que interès per un d'ells, però, es pot estimar a algú tot i la diferència d'edat?

Baby és una adolescent amb dues passions: el ballet i la música. De fet ha quedat amb la Laura, la seva millor amiga, en una emissora del centre per veure de prop els seus ídolos en Dani i en Jesús i participar com a públic. No sap que la seva vida donarà un gir quan siguin escollides pels bessons per acudir com a convidades a un concert només per a la premsa...

Opinió personal

Quan va arribar a les meves mans l’exemplar de Forever. Se buscan princesas, no coneixia qui eren els Gemeliers: uns bessons idèntics, cantants, carregats de seguidores adolescents, que van sorgir de diversos concursos musicals televisius que, tot sigui dit de passada, no miro mai (d’aquí la meva desconeixença, ja que es veu que han participats en uns quants…). Tampoc havia llegit mai cap llibre del tipus fan fiction, que són ficcions a partir de personatges reals famosos o coneguts. Amb aquestes premises i no gaire sobrada de motivació, em vaig posar a la seva lectura.

Em va sorprendre, doncs, ensopegar amb una novel·la que certament enganxa, ja que hi ha un seguit d’esdeveniments al voltant dels nois i dels personatges femenins de la història, tots ells de caire amorós, als quals assisteixes com a espectador de primera fila. Cal dir que m’ha anat molt bé posar-me a la pell dels meus fills adolescents per poder gaudir d’aquesta novel·la des de l’única perspectiva que la puc concebre: la de la mirada de les jovenetes, seguidores o no del grup, que es troben davant de dues trames d’amor, lligades entre sí, amb tot un seguit de temes de fons que són molt atractius per aquest públic, com l'amor diferents edats, la música, els concerts, l'amistat, la traïció, la ràdio i les xarxes socials, el surf, la moda… Es nota que l'autora té informació de primera mà dels joves Gemeliers, que els ha conegut i tractat, i això li ha permès de retratar-los de manera força fidel, el seu accent andalús inclòs, encara que no sé si certament són tan faldillers com sembla a la novel·la!

La primera de les trames amoroses és la del joc d’atracció entre la locutora de la ràdio, la Robin, una noia de vint-i-cinc anys, locutora de l'emissora de ràdio musical més coneguda del país (com la mateixa autora del llibre), DJ, apassionada de la música i aficionada del surf, i un dels bessons, en Jesús, el més tranquil dels dos. L’altra parella és la relació entre en Dani, el més "ligón" i extrovertit dels germans, amb la Baby, a qui anomena Bae, que és una noia seriosa i una mica introvertida de setze anys, gairebé la mateixa edat que els nois, que tenen disset, que estudia ballet, i és filla única d’una familia estricta i una mica esnob.

El cas de la parella Robin-Jesús m’ha resultat més creíble que la de la Baby i en Daniel. En el primer cas, l’estira i arronsa que es produeix com a fruit dels dubtes de la noia a causa de la diferencia d’edat i la situació profesional dels dos, és completament comprensible i factible. En canvi, tots els fets que fan possible la relació entre els altres dos personatges són recargolats i poc probables, però entenc que formen part de l’imaginari de les fans que somnien a creuar-se a la vida dels idolatrats bessons, i tenir una relació amorosa amb un d’ells.

Hi ha un grapat de personatges secundaris entre els quals destaco la Laura que és l’amiga íntima de la Baby, una noia guapa, exuberant, aspirant a actriu a qui no se li posa res ni ningú per davant per tal d’intentar aconseguir els seus somnis. I l’altra, una mica menys important que la Laura, quant al pes que té sobre algún episodi de la novel·la, és la Rebeca, la millor amiga de la Robin, divertida, un pèl esbojarrada, però una gran companya.

La novel·la transcorre d'una manera lineal, però cada capítol alterna la veu d’un dels quatre personatges principals: la Robin, en Dani, la  Baby i en Jesús. Això m’ha agradat. En contrapartida hi ha hagut coses que he trobat a faltar, com per exemple que arribats alguns moments àlgids de la trama, l’autora els passa de llarg, com seria el cas dels concerts, que no n’hi ha cap de descrit, o no hi aprofundeix suficient, com passa amb les escenes íntimes. I pel que fa el final, trobo que és una mica precipitat, sorprenent… però no m’ha acabat de fer el pes.

Per acabar, i en conjunt, he de dir que si més no, el considero una lectura juvenil molt recomanable, tant per les seguidores dels bessons com per les no ho són i cerquen una història actual i entretinguda. Però si sou de les que us considereu fans de debò, llavors, aquest és el vostre llibre!!


Booktrailer de Forever. Se buscan princesas.

Gràcies a Suma de letras per l'exemplar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada