20.1.19

RESSENYA BILOGIA "EVERLASTING WOUND" "TODAS LAS MALDITAS DECISIONES" de la May Boeken

SINOPSI


Todas las malditas decisiones: La Rebeka, vint anys i bilbaïna, odia els comiats de soltera, però malgrat tot es troba a Londres celebrant-ne un. Mentre lamenta la seva sort a la barra d'un bar, coneix en Gary, nord-irlandès trenta anys, qui es presenta a si mateix com una estrella del rock. Després d'una nit de rialles, cerveses i xupitos, la Rebeka es desperta a casa d'en Gary. I quina sorpresa quan descobreix que no només és una estrella del rock: és el cantant i fundador d'Everlasting Wound, un dels grups amb més èxit del moment.

De tornada a Bilbao, la Rebeka tracta de reprendre la seva rutina a la universitat, amb el seu exnòvio, que és bastant imbècil, amb la seva amiga Ana, que reparteix consells poc ortodoxos, i amb un Gary que no la deixarà escapar.

Todas las benditas decisiones: Després de la ruptura amb en Gary, la Rebeka es refugia a casa del seu germà a Hallerburg, Alemanya, per reorientar la seva vida i intentar oblidar com més aviat possible el rocker nord-irlandès. Se sent perduda, ferida i cabrejada. El troba molt a faltar, però es nega a recular i intentar arreglar les coses amb ell. A còpia de gresques al Rocco's -un peculiar bar il·legal-, els qüestionables consells de la seva amiga Ana i una nova amistat amb el seu veí Daniel -un espècimen germànic que està tremendu-, aconsegueix recuperar el rumb. Però el que té l'amor és que ve sense avisar i de vegades arriba sense cridar-lo... La seva relació amb en Daniel es convertirà en amistat-alguna cosa més? O existiran les casualitats còsmiques i tornarà a aparèixer en Gary a la seva vida?

FITXA
Bilogía Everlasting Wound
Todas las malditas decisiones
Todas las benditas decisiones
May Boeken
Publicació: 2018
Ediciones Phoebe (330 + 328 pàgines)
Gènere: Romàntica

Pincha sobre la bandera para leer la versión en castellano

OPINIÓ PERSONAL

Començo la ressenya felicitant la May Boeken per aquesta magnífica bilogia. Everlasting Wound ha estat per a mi com un sol llibre, ja que, en el moment en què el vaig començar a llegir, ja no el vaig poder deixar. Quan la primera novel·la va arribar a la seva fi no em podia creure que l'escriptora tallés així la història, de manera que no vaig poder deixar passar ni un dia per seguir llegint la seva continuació.

Volia alguna cosa senzilleta, fàcil de llegir i entretinguda, i el resultat és que m'ha consumit hores que m'han desquadrat l'horari de les mil coses que he de fer. Però beneïdes hores que li he tret a la son. Everlasting Wound val la pena.

Todas las malditas decisiones arrenca amb molta força. Una sèrie de esbojarrades decisions i d'escenes imprevisibles faran les delícies de les lectores romàntiques, perquè l'escriptora segueix un patró (noi coneix noia, s'enamoren i tenen dificultats), i alhora no el segueix en absolut (els dos són un complet desastre). Sorprèn. I això en romàntica sempre és un factor a tenir molt en compte.

Els personatges principals d'aquesta primera part són immadurs, amb una càrrega emocional a l'esquena que no els deixa avançar. I, a diferència d'altres novel·les del mateix gènere, els seus continus errors semblen absolutament coherents i versemblants.

La May Boeken fa un treball de documentació tan detallat, que aconsegueix que et submergeixis en el món del rock amb una naturalitat aclaparadora. L'ambientació, tant del paisatge com dels costums dels diferents llocs on es desenvolupa la novel·la, li dóna una riquesa a la trama que s'agraeix.

Però el que més m'ha agradat és la manera en què els personatges semblen reals. Les inseguretats que no desapareixen per una frase afortunada. Les pors que segueixen amagades, en espera per atacar quan menys t'ho esperes. I en aquest cas els dos personatges tindran una batalla molt dura per bregar.

En Gary era un noi anodí. Ningú no es fixava en ell. El típic estudiós sense cap atractiu. Però es va convertir en estrella de rock i tot va canviar. Sexe a cabassos. Tant com en desitja... o no. Amb qui estan tenint sexe les noies que passen pel seu llit? Amb l'estrella del rock o amb ell? Però llavors coneix la Rebeka, que no sap qui és i el desitja. El desitja a ell i no a l'estrella, ni a la fama, només a ell. És capaç de sentir-se segur al costat de la Rebeka? És capaç la Rebeka de donar-li la seguretat que a ella mateixa li manca?

La Rebeka encara és una nena tot i que sobrepassa amb escreix la vintena. Amb un passat una mica turbulent, depèn de les decisions que prenen els altres. El seu estimat germà, la seva àncora, s'ha anat lluny i la seva vida ha perdut el rumb. L'Ana, la seva amiga, l'estima amb bogeria, però segueix prenent decisions per ella. La Rebeka la necessita per sentir que va en la direcció correcta. Però, encara hi ha un petit racó del cor de la Rebeka que no és capaç de desvetllar a la seva amiga. I aquest secret la condueix a deixar que una altra persona porti el timó de la seva vida. L'Àlex.

L'Àlex és el tercer en discòrdia. El paradigma de relació tòxica que la Rebeka no sap com parar, perquè l'Àlex aconseguirà manipular-la de tal manera que ella creurà que és la seva decisió no trencar el vincle amb ell.

Aquests tres personatges consideren que són lliures. Lliures perquè s'han independitzat, perquè creuen que fan el que volen. Però tots tres estaran atrapats i subjugats, i no seran amos dels seus actes, perquè les substàncies que es fiquen o les ànsies de dominació que tenen o la por que pateixen els empresonaran en la desgràcia.

I el quart personatge? Doncs és, evidentment, la música. M'he entretingut a escoltar les cançons que van sortint al llarg de la novel·la. I us ho recomano. Tot i que, evidentment, sapigueu quines són, escoltar-les encara us farà formar més part de l'univers Everlasting Wound.

Todas las benditas decisiones és una novel·la menys histriònica que la primera part. Més relaxada (igualment me l'he llegida en un dia, és addictiva), i és que la història madura al ritme que ho fan els personatges.

La Rebeka es refugiarà als braços del seu germà. I la història entre els dos m'ha semblat preciosa. L'amor que senten l'un per l'altre no impedirà mostrar-se com els eixelebrats que són, però la Rebeka trobarà en ell les forces per obligar-se a aixecar-se de nou.

Algú més apareixerà. Algú perfecte que potser no és el correcte. I un altre fil per estirar envoltarà la novel·la. En Daniel és meravellós. De gel per fora i de foc per dins. Però també arrossega un passat dolorós. És l'home adequat per a la Rebeka?

En aquest punt uns quants secundaris començaran a guiar (d'una manera o una altra) els personatges: mares, amics, germans, cunyades... tothom es creurà en la necessitat d'opinar sobre una relació que no els incumbeix... o sí? Quan estimes algú i fas de mocador de llàgrimes, tens dret a ficar-te en la seva vida? Les escoltes de les penes han de ser assertives o silencioses?

Llarg és el camí de la maduresa. I per estimar algú, no només s'han d'acceptar les seves virtuts sinó també els seus errors, que en aquest cas seran molts.

L'epíleg és una altra vegada del mateix estil del primer volum de la bilogia. Bandarra, divertit i esbojarrat. A més deixa anar alguna coseta com si la història anés a continuar... (aquí ho deixo).

Llegir aquesta bilogía ha estat més del que m'esperava, no només per la lectura estricta de les dues novel·les, que m'ha encantat, sinó per tot el que l'ha envoltat. He pogut contactar amb l'escriptora per parlar sobre algunes impressions que m'ha provocat la història. M'he divertit parlant del #TeamGary versus #TeamDaniel. I a més la meva bona amiga Noemí s'ha brindat a comentar amb profunditat alguns aspectes d'Everlasting Wound que m'han ajudat a redactar aquesta ressenya. Així que gràcies a la May Boeken per la seva bona disponibilitat a xarxes i gràcies a la Noemí, que desinteressadament ha posat èmfasi en alguns detalls que m'havien passat desapercebuts o que han reafirmat el que jo ja pensava. Un petonarru.

Així que recomano aquesta bilogía als lectors de romàntica, a aquells que els agrada aprofundir en els aspectes emocionals dels personatges, a aquells que gaudeixen d'una novel·la que incorpora tants detalls de la vida musical i a tots els que gaudeixen amb una bona novel·la. Us ho passareu genial.

Si us ha agradat la ressenya i voleu comprar el llibre, punxeu l'enllaç (digital -4,74 € - i paper en tapa tova):

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada