7.8.20

CINQUÈ ANIVERSARI DEL BLOG



Fa 5 anys que vam començar a publicar ressenyes al nostre blog... per tant, és el nostre 5è CUMPLEBLOG!! 

Aquesta idea que va sorgir d'una manera espontània en una conversa sobre llibres entre la Carme i jo, es va materialitzar una tarda que vam quedar per “fer un blog”. Jo havia fet recentment un curset de formació permanent per a mestres on ens havien ensenyat força per sobre com fer un blog amb Blogger, i amb les quatre pinzellades que sabia, i molta intuïció (i algunes errades, tot s’ha de dir...), ens vam trobar davant el botó on clicar “Crea el blog”, i després de dir l’“un, dos, tres” de rigor, i amb els nostres dits ben junts, vam prémer la tecla que ens obria la porta d’aquest món dels blogaires. 

I ja han passat cinc anys.

I què ràpid que han passat!! 

Perquè de tots és sabut que, quan les coses que fas les gaudeixes de debò, el temps passa de pressa. I és que tots els gaudis que ens ha proporcionat La teva lectura i la meva no han fet més que sumar: amistat, la nostra, que ha crescut exponencialment, i unes quantes més (vosaltres sabeu qui sou!) que s’han incorporat a les nostres vides i que esperem que es quedin per sempre; lectures, en paper, en digital, en audiollibre...; esdeveniments i presentacions literàries; coneixences d’autors i autores, de llibreteres enteses i amants de la seva feina, d’altres blogaires, de lectores compulsives com nosaltres... i, com no, la nostra participació al Club de lectura de romàntica de Casa del Llibre de Passeig de Gràcia, que tant ens ha aportat!! 

En aquest darrer any, de juliol a juliol, han succeït moltes coses. Hem fet clubs de romàntica que han donat molt de si, i altres que no tant. Hem passat dels nostres clubs presencials, amb berenars ben dolços, als clubs virtuals que ens hem vist obligades a fer a conseqüència de la Covid-19, però que hem resolt amb èxit, no fos cas que ens perdéssim un club!! Aquesta situació també ens ha dut a desvincular de la llibreria els clubs de lectura orquestrats magníficament per la Mireia Solsona, esdevenint el Club de les Divines, com ens agrada anomenar-nos. 

Hem debatut entre riures, berenars i complicitats sobre El amor es un montaña rusa, de la Romina Naranjo; Un dia de diciembre, de la Josie Silver; Tú, siempre todavía, del Justin A. Reynolds; Gente normal, de la Sally Rooney; Un cuento perfecto, de l'Elísabet Benavent... I entremig, es va colar un club sobre un thriller de suspens com és La paciente silenciosa, de l’Alex Michaelides, perquè, de tant en tant, ja ho fem això de ser “infidels” a la romàntica! I hem tingut la gran sort de poder comptar amb diverses autores que ens han acompanyat en els clubs que hem fet de llibres seus: Storm, de la Sandra Mir; Tota una vida per recordar, de la Núria Pradas, i ¿Qué vi en sus ojos?, de la Mònica Linares, que a més és una de les habituals del club de lectura. I també hem trobat temps per participar en alguns dels clubs que han organitzat algunes de les companyes llibreteres de Casa del Llibre de La Maquinista o Vilamarina. 

Destaco també algunes presentacions de llibres d’alguns autors i autores que admirem moltíssim com la Dolores Redondo amb La cara norte del corazón, en Mikel Santiago amb La isla de la últimes voces, en Juan Gómez-Jurado amb Loba Negra, i la Marina Pintor amb El festín, entre d’altres. 

Però si hi ha un esdeviment que vull destacar per damunt de tots els altres és un que toca de ple a l’altra meitat d’aquest blog: la publicació del primer llibre de la Carme Prats. Es tracta de Vull un gosset, publicat per Obrador Editorial, un llibre infantil il·lustrat per l’Eva Santana, i que és una petita meravella de conte: tendre, didàctic i preciós. Però el més important és que sento que això és un reconeixement a l’esforç i a la passió que poses en tot allò que fas. I és per aquest motiu que sé que aquesta publicació és la primera de moltes que vindran, i em fa sentir orgullosa de tu i de ser espectadora de primera fila dels teus èxits futurs. Per això, la dedicatòria d’aquest cinquè aniversari és per tu, Carme, i pel teu gosset de paper

I no puc acabar sense una llista de desitjos i propòsits per al proper any del blog: reprendre l’activitat de ressenyes (que tenim una mica aturades per qüestions professionals i familiars que ens absorbeixen molt de temps), reorientar aquestes ressenyes, potenciar l’activitat del nostre canal de Youtube i de les altres xarxes socials com Twitter i Instagram, i que puguem mantenir i nodrir les amistats que s’han creuat al nostre camí i que espero que segueixin al nostre costat... però, per damunt de tot, que seguim llegint amb la mateixa passió, que continuem mantenint la nostra línia d’honestedat i independència, i que gaudim de tot allò que ens fa felices, però ben de prop, perquè els èxits, si són compartits amb una bona amiga, no es fan més petits, sinó que són més grans. 

Per molts anys més de La teva lectura i la meva!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada