21.7.15

La noche del cazador. Saga Psi/Cambiantes. Nalini Singh (ressenya en català)

Pincha en la bandera para leer la versión en castellano 


Us recomano la lectura de la saga Psi/Cambiantes, de Nalini Singh. 

L'autora ens mostra un futur proper, l'any 2080, en què la terra està habitada per tres races: humans, canviants i psi. 

Els canviants són tant humans com animals. La part humana ha de controlar la part animal que porta dins, tot i que hi ha vegades que guanya la part instintiva animal. La vida dels canviants no es diferencia de l'animal en què es transforma, si és llop viu en manades, si és una rata viu a les clavegueres... Són territorials, possessius, cada canviant té les característiques pròpies de la raça a la qual pertany.

Els psi tenen poders mentals i estan connectats psicològicament a una xarxa, la PsiNet, que els permet sobreviure; és com si fossin l'inici d'una societat borg (Star Trek). No es poden desconnectar de la xarxa perquè el seu cervell es col·lapsaria. Però això no els permet tenir intimitat, tot el que pensen, diuen i fan té un reflex a la PsiNet i tothom ho pot veure, encara que hi ha qui ha desenvolupat la capacitat per a protegir-se d'aquestes invasions.

El 1970 els psi decideixen instaurar el Silenci, que consisteix a anul·lar tota emoció (excepte les bàsiques de supervivència), ja que els poders mentals sense control han provocat morts no volgudes i no saben com gestionar la culpabilitat. 

Ara mateix els psi governen el món. Tot i que, per a aconseguir-ho, han hagut de renunciar a la seva humanitat.

Endevineu com ha evolucionat aquesta raça després de 100 anys? Poders mentals sense emocions? S'han convertit en psicòpates. 

Pensem una mica en els motius que van portar aquesta raça a prendre una decisió d'aquest tipus. 


Actualment, la nostra societat està dirigida per la pressa. I difícilment se'ns concedeix temps per a resoldre els nostres problemes. No és tant el fet de no tenir dies de lleure a la feina (o tenir-ne pocs i insuficients), sinó la nostra pròpia incapacitat d'acceptar que hi ha moments a la vida que necessitem aturar el ritme per poder passar un dol, gaudir d'un nadó, o aprendre a conviure amb algú. No tenim temps. I de vegades la pena, l'ansietat o l'estrès els combatem amb píndoles, vitamines, xocolata, o visites a un terapeuta. 


En moments de desesperació, no ens agradaria oblidar-nos de tot el que ens provoca sentiments negatius? Volem una vida perfecta. Els sentiments negatius són molests. En canvi, els positius són fantàstics: qui es voldria quedar sense amor, amistat, satisfacció d'un èxit professional? Però, no ens plantejaríem el fet de renunciar a tot això si també ens poguéssim estalviar el dolor per la pèrdua d'un fill, l'amargor per la traïció d'un amant, la frustració per un nivell econòmic insuficient? 


Jo segueixo tenint clara la resposta, però aquest és el marc en què es desenvolupa aquesta saga, amb les conseqüències d'haver volgut suprimir les emocions negatives. Aquí ens recorden que cada persona és un compendi de moltes coses: emocions positives, sentiments dolents, hormones alterades, instints, química... No acceptar una part de nosaltres mateixos és anul·lar-nos completament, perquè per sentir-nos complets hem de tenir en compte totes les coses que ens fan ser com són.

En tots els llibres d'aquesta saga, el fil conductor és l'enamorament d'una parella formada entre les diferents races. El rerefons polític i emocional ens permet autoanalitzar la nostra societat. 

Lectura fàcil, amena i amb missatge. Fantàstics tots els llibres. Llegiu-ne alguns i m'ho expliqueu.


Llibres de la saga:

1. La noche del cazador
2. La noche del jaguar
3. Caricias de hielo
4. La luna del leopardo
5. Presa del placer
6. Marcada a fuego
7. Ardiente recuerdo
8. Cautivos de la oscuridad
9. Juegos de pasión

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada