16.5.16

Si el amor te dijo "no" pregúntale otra vez. Silvia C. Carpallo (ressenya en català)

TÍTOL Si el amor te dijo "no" pregúntale otra vez
AUTOR Silvia C. Carpallo
EDITORIAL Versatil ediciones
ANY 2016
PÀGINES 256
GÈNERE narrativa romàntica eròtica
Pincha sobre la bandera para leer la versión en castellano


SINOPSI

Seguim creient que hi ha amors que són per sempre, però de vegades, just quan aquesta persona ens falla, és quan descobrim el que és estimar sense por. L'Alejandra, l'Elena i la Irene són mare, tia i neboda, i cadascuna viu l'amor i el sexe a la seva manera, que no és la mateixa als 20, que als 30 o als 40. O sí? Perquè hi ha sentiments que no entenen d'edats, ni d'excessos d'equipatge. Una cosa inesperada les portarà a passar un estiu juntes en una vila de l'illa grega de Santorini. Allà descobriran el plaer de les petites coses i, sobretot, la força insospitada de sentir que, si tens el suport de la teva família, mai és tard per començar de nou, encara que sigui al país de les ruïnes.


OPINIÓ PERSONAL

Considero a la Silvia C. Carpallo com una de les millors escriptores de novel·la romàntica i eròtica que he tingut el plaer de llegir. La seva primera novel·laDecirte adiós con un te quiero (podeu llegir la nostra ressenya aquí) em va captivar, i em venia molt de gust saber com resoldria la seva segona novel·la. He de dir que em semblava difícil que fos millor que la primera (si de cas igual), i he de reconèixer que ho ha aconseguit. S'ha superat a ella mateixaSi el amor te dijo "no" pregúntale otra vez et fica de ple en la història i et planteja preguntes interessants, mentre t'emociona irremeiablement.

La Silvia C. Carpallo és sexòloga, la qual cosa li dóna una visió molt àmplia del sexe i dels seus problemes, però aquesta experiència només li dóna material per a les seves idees, és el talent de la seva ploma el que et sedueix. Amb un llenguatge educat, delicat i sobri alhora que directe i sense embuts ens descobreix una pregunta que és important i que no sempre ens hem sabut fer o respondre correctament: quina és la importància del sexe en la nostra vida?

Amb un realisme absolutament actual aprofundeix en el tema del sexe com a part fonamental no només de les nostres relacions sinó de la nostra vida.

Sense jutjar, sense moralitzar, exposant que cadacú ha de ser capaç de buscar i saber el que vol:

"Nos pasamos la vida buscando la felicidad, como si fuera una meta o un lugar al que llegar. Tardas tiempo en darte cuenta de que la felicidad es eso: personas, lugares, gestos, momentos."

Tres narradores ens explicaran la seva història:

La Irene té 20 anys i veurem com la concepció de la virginitat ha canviat dràsticament. Si abans entregar la virginitat era un regal, una cosa preuada, ara és un pur tràmit que les joves es volen treure de sobre per no passar la vergonya de la primera vegada. Crec que és una manera subtil de no acceptar qui ets, ja que la sexualitat en totes les fases forma part de qui som (des de la imperícia inicial al mestratge final).

L'Elena té 30 anys i un passat misteriós sobre el qual es basen les relacions presents. L'Elena té un amant fabulós amb el qual gaudeix d'allò més però el sexe no és suficient per a ella. Ha de conformar-se?

L'Alejandra té 40 anys. En el passat va prendre una decisió que l'ha omplert d'insatisfacció fins al punt d'estar desesperada. Porta temps conformant-se amb una vida mediocre que no la satisfà. Fins quan aguantarà aquesta situació? Ara que la seva filla comença a ser independent, què li queda?

La Silvia C. Carpallo encapçala cada capítol amb el nom d'una deessa grega i el significat que té, el qual ens donarà pistes sobre el que podem trobar a les pàgines següents, i ens ajudarà a veure ràpidament l'interior dels personatges.

D'aquestes tres històries enllaçades ens queda clar que l'amor dóna seguretat, i quan no ens estimen ens sentim perduts. La clau està en sentir-nos especials. La necessitat d'encaixar. La necessitat de tenir una família encara que no sigui de sang. Els llaços especials que dóna el fet de saber que has trobat la teva llar.

El final preciós com si fos una foto familiar desprèn tanta tendresa que arriba a emocionar.

Santorini, el marc ideal en què es desenvolupa la segona part de la novel·la, intueixo que serà el destí d'aquestes vacances de moltíssimes lectores que hagin llegit Si el amor te dijo "no" pregúntale otra vez. Jo mateixa tinc ganes d'experimentar la bellesa dels paisatges de Grècia, on la meva imaginació s'ha vist transportada a través de les descripcions de la Silvia C. Carpallo.

Tendresa, emoció, amor. La Silvia C. Carpallo tornarà a conquerir-nos perquè és capaç d'arribar al teu cor de la manera més inesperada mentre llegeixes les seves paraules. No espereu més i viatgeu a Grècia en una aventura sensual i emotiva que us atraparà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada