20.11.17

RECOMANACIONS BLACK FRIDAY A CASA DEL LLIBRE


EL BLACK FRIDAY ARRIBA A CASA DEL LLIBRE

Finalment ha arribat el fred. Lluny queden la platja 🌴🌴🌴, les migdiades a una hamaca o els picnics amb el soroll de les cigales de fons. Ara és temps de quedar-se a casa, de sofà i manteta, i de gaudir d'un bon llibre📚 que ens amenitzi les hores de foscor 🌜⭐.

El nostre blog s'ha passejat per Casa del Llibre per agafar idees, i, aprofitant que el Black Friday és ben aviat, us proposem unes recomanacions. I és que, encara que el Black Friday és el divendres 24 de novembre, Casa del Llibre tindrà ofertes durant TOTA LA SETMANA, és a dir, del 20 al 27 de novembre. A què esteu esperant? Cliqueu aquí per veure la info: Black Friday de Casa del Llibre.


Pincha sobre la bandera para leer la versión en castellano


LES NOSTRES RECOMANACIONS TOP TEN... I +

THRILLER PSICOLÒGIC

1. La isla, de l'Asa Avdic. Aquesta novel·la m'ha agradat molt. Hi ha tantes coses per dir que gairebé millor que llegiu la ressenya que vaig publicar en aquest blog (llegiu-la aquí). Set candidats a un lloc de treball se'n van a una illa deserta per passar la selecció, i de sobte tot es descontrola i comença a morir gent... 😬😬😬 Agafen ganes de llegir-la, oi?

Amb reminiscències de 1984, us atraparà sense remei i abans que us n'adoneu ja l'haureu acabat. Si voleu llegir sobre un misteri que és molt més del que sembla a primera vista i està estructurat com el joc de "policies i lladres", no ho dubteu més: aquesta és la vostra novel·la.


NOVEL·LA NEGRA

2. Inhumano, de la Patricia Cornwell. L'escriptora ens va deixar a mitges amb el número 22 de la saga de la Kay Scarpetta La marca de la sangre (llegiu la ressenya aquí), i no puc deixar de pensar de quina manera acabaran d'una vegada per totes amb l'assassí (quedava bastant clar qui era en el número 22). Així que, per als fans d'aquesta saga, és absolutament necessari comprar Inhumano. Podrem renunciar algun dia a seguir llegint sobre aquesta saga basada en la patologia forense i en la investigació dels crims més horribles comesos? Jo crec que no. Vull seguir coneixent els avenços científics en aquest camp i vull que sigui la Kay qui ens traci la línia divisòria entre el bé i el mal. La Kay Scarpetta és un dels personatges de ficció més complets que he tingut el plaer de llegir. Així que, a buscar el número 23. Com acabarà la Lucy? No esteu tan intrigats com jo? ❓❓

ROMÀNTICA

3. El día que dejó de nevar en Alaska, de l'Alice Kellen. Aquest és l'últim llibre que m'he llegit i és preciós. Una bonica història d'amor, escrita d'una manera diferent, però que conté els elements necessaris per fer-nos vibrar. Aquesta novel·la explora unes emocions que ens eleven i fan que el nostre cor salti d'alegria, però també colpeja la nostra ànima i l'encongeix de dolor en una escena meravellosament tendra i brutalment dura (si, les dues coses alhora, i és sublim) .💗😢💗😢💗😢 Estic preparant el Club de Lectura d'aquesta novel·la per al dissabte 25 de novembre a Casa del Llibre de Passeig de Gràcia de Barcelona. Hi esteu tots convidats. Tinc moltes ganes de parlar-ne. I als que no pugueu venir, llegiu aquesta novel·la, perquè conté tant d'amor (del bo, no només del romàntic) que tornar a llegir-la quan l'hagueu acabat no serà només una opció, sinó una necessitat. Felicitats a l'escriptora.


4. Los chicos del calendario 5, de la Candela Ríos. Hem arribat al final de la saga (o això sembla, perquè jo no ho tinc gaire clar, a veure què ens està preparant la Cande; ja que la novel·la curta penjada al seu blog sobre El chico de agosto fa pensar que això encara no ha acabat). Aquesta novel·la fresca, desenfadada i divertida 😂no deixa d'explorar els sentiments entre diferents relacions. Em quedo amb la idea que en l'amor no s'escull, per molt que hi hagi alguna persona que reuneixi els requisits ideals perquè sigui la teva parella, no hi ha res a fer si no notes aquest jo-què-sé-què-sé-jo que et diu des de l'estómac que aquest és el teu home.

Si no heu llegit a la Candela Ríos, comenceu ja perquè passareu una bona estona. Us convido que la busqueu a YouTube i escolteu els vídeos amb els quals resumeix a cada noi del mes. Francament original. Però, si heu llegit els anteriors, és absolutament imprescindible que llegiu aquest últim. No us quedareu amb les ganes de saber amb qui es queda la Cande. Amb el Víctor? Amb el Salvador? I el que és més important, saber si hi ha algun noi que hagi fet canviar d'opinió la Cande sobre els homes. Crec que ella ja sap la resposta, igual que la intuïm nosaltres. La meva? Doncs que sí, que els homes valen la pena, encara que siguin diferents que nosaltres i pensin diferent. Ai, ai, ai, Cande, que t'hem acompanyat durant un any, què farem ara sense tu? Doncs conformar-nos amb relectures... ja ho estic veient. No us perdeu el final de la saga. Promet.

NEW ADULT

5. Desafiando las normas (Sèrie Cruzando los límites # 3), de la María Martínez. Final d'una saga que va creixent en intensitat. La història de l'Eric i l'Spencer suposarà la superació de dos cors trencats, mentre les persones que les han ferit segueixen en les seves vides. La María Martínez va millorant com a escriptora en cada novel·la que publica, i aquesta última té molt bona pinta. Aquest llibre també ens tancarà una saga, així que no us la podeu perdre. Però si encara no coneixeu cap llibre de la trilogia, us animo que comenceu. Trobareu una ambientació molt cuidada, diàlegs molt ben assolits i en definitiva tres llibres que són fàcils de llegir, que us enganxaran de seguida i amb els quals gaudireu d'una bonica història d'amor. 😍😍😍

NARRATIVA


6. Nosaltres dos és el darrer llibre de l’escriptor i periodista Xavier Bosch, que, després del bon sabor de boca que ens va deixar amb Algú com tu, torna amb una història d’amistat entre un home i una dona, que ve de molts anys enrere i es manté per sobre de la distància i el temps, d'una manera incondicional, en diferents etapes de la vida d’ells dos. Aquests llaços invisibles mantenen units aquests personatges que, tot i que provenen d’estrats socials molt diferents, saben que junts poden superar les traves del destí, però serà per sempre aquesta amistat incondicional? No us ho desvetllaré ara, ja que crec que l’hauríeu de llegir. Els lectors de les històries d’en Xavier Bosch, fidels, segur que ja ho han fet… Si a vosaltres us agraden les novel·les contemporànies, emotives, d’aquelles que delecten els sentits, què espereu per fer-ho?

FANTASIA

7. Arcanum Ilimitado: La colección del Cosmere, del Brandon Sanderson. Sóc lectora incondicional del Brandon Sanderson (podeu llegir diverses ressenyes dels seus llibres en aquest blog), és un escriptor meravellós creant nous mons, i la seva ploma et transporta on ell et vulgui portar. En aquest cas, aquest llibre està compost per nou relats, la qual cosa fa que devorar les seves pàgines sigui encara més fàcil. És fantàstic constatar que em segueixen formiguejant els dits quan veig en una llibreria un nou llibre del Brandon Sanderson: vull que sigui meu, vull tocar les seves pàgines, vull llegir-lo. Si sou lectors de fantasia, i encara no coneixeu a aquest escriptor, feu-vos un favor i comenceu a llegir-lo. Ja res no tornarà a ser igual. Si heu llegit Elantris i la trilogia Nacidos de la bruma (Mistborn) coneixereu més detalls i us endinsareu més en el món del Cosmere. imprescindible tenir-lo.🌟


FANTASIA JUVENIL

8. El libro de la oscuridad: La bella salvaje, del Philip Pullman, és el primer llibre de la trilogia. Encara que s'ambienta en el mateix marc que "La matèria fosca" no es tracta ni d'una preqüela ni d'una seqüela. Es pot llegir totalment independent. Potser us soni més la trilogia per la pel·lícula "La brújula dorada". Recomano aquesta novel·la perquè el millor d'aquest univers creat per l'escriptor és la meravellosa idea d'haver separat en dos el cos i l'ànima d'una persona, la qual cosa fa més fàcil identificar que els humans estem compostos d'aquestes dues parts, i que a més són indivisibles. L'un no sobreviu sense l'altre. Un llibre d'aventures que deixarà als nens amb alguna cosa per pensar.


FANTASIA INFANTIL-JUVENIL


9. Alex Colt. Cadete espacial # 1 i Alex Colt. La batalla de Ganímedes # 2, del Juan Gómez-Jurado. Existeixen els "risòmetres"? Algun aparell per mesurar la intensitat amb què es llegeix? Crec que no. Però en el meu cas no tinc cap dubte que el resultat se sortiria del màxim mesurable. I com ho sé? Doncs perquè el meu fill no deixa de repetir-me que vol llegir més Alex Colt, que li digui a l'escriptor que n'escrigui més. I que vol escriure una ressenya (ja la veureu al blog quan ho faci). Quan un llibre t'agrada, no hi ha cap dubte, no el pots deixar, el temps vola sense adonar-te'n, vols saber com acaba i alhora que no s'acabi mai. Però quan qui llegeix és un nen, les evidències encara són més clares. Alex Colt és el llibre que més li ha agradat al meu fill. A més ve de la mà d'un escriptor mundialment conegut i reconegut. Els nens també saben apreciar la bona literatura. I ho comuniquen en termes molt simples: m'agrada: segueixo llegint, o no m'agrada: ho deixo. Aprofito per agrair al Juan Gómez-Jurado que hagi escrit aquesta novel·la per a nens, perquè si de petits poden viure la sensació meravellosa de connectar amb un llibre, sabran que és possible, i la llavor del gust per la literatura començarà a créixer.



INFANTIL

10. Talpet terratrèmol és el darrer llibre de la il·lustradora i art-terapeuta Anna Llenas, que en aquesta ocasió ens parla de la hiperactivitat infantil a partir de la història d’aquest talpet que no pot estar mai quiet, que es distreu, perd les coses, i desespera als pares i mestres… com a tants nens els hi passa. Una mirada tendra per reflexionar i ajudar a entendre als més petits, i als no tant petits, “això que els passa” a companys, germans, o a ells mateixos. I tot això des de la mirada d’aquesta autora, que amb els seus dibuixos tan preciosos fa que t’enamoris dels seus personatges. No cal que us digui que en sóc una gran admiradora, oi?


I A MÉS...

CIÈNCIA FICCIÓ
  
¿Sueñan los androides con ovejas eléctricas?, del Phillip K Dick. El 1982 es va estrenar la pel·lícula Blade Runner basada en aquesta novel·la. A l'octubre de 2017 es va fer una seqüela que ens porta a 30 anys després dels esdeveniments que es van donar en el primer lliurament. Tornem a veure al Harrison Ford com a Rick Deckard. Tornem a viure una trama inquietant on la humanitat viu una realitat diferent a la nostra. No creieu que és l'excusa perfecta per llegir la novel·la en què es basa la pel·lícula? En la novel·la podreu veure amb més deteniment que la diferència entre humans i androides és cada vegada menor... tot i que els humans s'entestin a assegurar que són molt diferents. De vegades llegir els llibres en què es basen les pel·lícules, ens donen una visió més intensa del que es vol reflectir en el film, i aquesta és una d'aquestes vegades. Us recomano que llegiu la novel·la per endinsar-vos en aquest món que s'enfosqueix i que viu en la mediocritat.

QUADERN

Este cuaderno es para mí, de l'Elisabet Benavent. De vegades estem massa cansades per llegir... però som incapaces de renunciar a tenir un llibre entre les mans. Recordeu quan éreu petites i teníeu quaderns per escriure els vostres secrets, donàveu un petó amb els llavis pintats perquè aquest petó fos immortal i apuntàveu els vostres petits deliris, els vostres somnis i els vostres anhels? No digueu que no. Sé que jo no era l'única que tenia alguna cosa així... En fi, no ho trobeu a faltar? Doncs l'Elisabet Benavent ens proposa precisament això: seguir sent adultes i tornar a fer alguna cosa que feia... un temps (ehem, deixem-ho així) que no fèiem: gaudir, gaudir i gaudir amb una llibreta i colors a la mà. Segur que teniu bolis de colors, marcadors, purpurina... a què esteu esperant? Ah! Però el millor de tot és que iniciarem un viatge cap a nosaltres mateixes en què descobrirem que... què vols descobrir tu? T'atreveixes a intentar-ho?


I NO MARXEU ENCARA, QUE ENCARA N'HI HA MÉS

Sabeu el millor? Que si després del Black Friday arribeu a casa pensant que tant de bo us haguéssiu comprat aquell llibre... perquè ja en porteu molts... però és que li teníeu moltes ganes... i ara us penediu de no haver-lo agafat... però no us dóna temps de tornar-hi... (us sona?) Encara teniu el CYBER MONDAY el 27 de novembre de compres per Internet. Les ofertes d'aquest any sembla que seran estupendes...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada