3.8.15

El libro de Jade. Saga Vanir. Lena Valenti (ressenya en català)

 
Pincha en la bandera para leer la versión en castellano 

Estem a Barcelona. Falten uns dies per a celebrar la revetlla de Sant Joan. Les fogueres, la coca, la diversió. Eileen Enerpo ha acabat la carrera de pedagogia i farta del control d'un pare que no l'estima, decideix anar a Anglaterra primer de vacances i després per a buscar un futur professional. La feina que ha fet fins ara dins l'empresa familiar com a relacions públiques no l'omple. El dia de la revetlla complirà 22 anys. Té ganes de ser lliure. 

Però una nit, just abans del seu aniversari, l'home més atractiu amb el que mai s'ha trobat entrarà a la seva habitació. Ella, que mai no ha respost a les insinuacions dels seus companys de facultat, sentirà com el seu cos reacciona davant d'un desconegut, qui sembla que és un vampir, i que l'està amenaçant. 

A través dels ulls de l'Eileen ens endinsem en un món de mitologia, màgia i sang al qual s'ha vist arrossegada en contra de la seva voluntat. I viurem amb ella les mateixes sensacions d'incertesa, por i desconeixement a tot el que l'envolta, i també valentia, intel·ligència i passió en la seva nova vida.

Cada llibre inclou la història romàntica sobre un dels personatges principals, que Lena Valenti perfila amb una qualitat extraordinària. Cada personatge tant femení com masculí té unes característiques úniques que el diferencien de la resta, i cada parella troba en la seva unió una fortalesa que no tenen les altres. Cada persona és diferent. Cada parella és única.

El tractament dels personatges femenins conté l'equilibri perfecte que requereix una saga d'aquest tipus. En un món ple de testosterona, les dones han de demostrar que són perfectament capaces de defensar-se, de pensar, de tenir els seus propis anhels, però aquesta independència no les limita a l'hora d'enamorar-se, de voler formar part d'algú. I aquest equilibri coherent i creïble és el que aconsegueix Lena Valenti amb gran mestria.

Tot i que cada llibre conclou la història amorosa d'una parella, hi ha una trama més gran que va avançant: la lluita per impedir que esclati la batalla final, el Ragnarök. Tot això està amanit amb sensualitat, tendresa, amistat, lleialtat, lideratge. I en cada història es posarà de manifest un aspecte, un trauma, un pes que haurà de superar. 

Aquesta saga té ofertes perquè vegi la llum com a sèrie televisiva i, si busqueu per Internet, trobareu vídeos que han penjat els fans sobre quins actors posarien en el paper dels personatges. Lena Valenti ha dit en alguna entrevista que, fins que no acabi la saga, no decidirà acceptar cap projecte, però sembla que és una possibilitat molt real. 

La saga Vanir és una de les millors sagues romàntiques envoltades de mitologia que he llegit mai. Per què? Què la diferencia de les altres? Doncs que Lena Valenti combina magistralment l'acció, amb la sensualitat i amb la reflexió. T'atrapa l'adrenalina de la batalla. T'emociona l'amor que es respira a cada acte dels personatges. I et fa pensar en temes que segur que, algun si més no, et toquen de prop. Però per damunt de tot, la fa creïble. Els canvis que pateixen els personatges són naturals i no grinyolen. Tot flueix d'una manera tan natural que fa que visquis aquesta saga com si estiguessis dins del llibre.

Aquesta saga et demana una i una altra vegada una relectura. Gaudeix cada vegada que la reprenguis.

Prepara't per a emocionar-te amb aquesta saga que t'atraparà "beag is beag" (mossegada a mossegada).


Llibres de la saga:
  1. El libro de Jade
  2. El libro de la sacerdotisa
  3. El libro de la elegida
  4. El libro de Gabriel
  5. El libro de Miya 
  6. El Libro de la Alquimista 
  7. El Libro de Ardan 
  8. El libro de Noah 
  9. El libro de los Bardos
     0. El libro del leder (preqüela)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada